Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
koja platforma
STRANA 1 OD 1
pajsgudgud koja platforma 17.06.2008. 11:03 T10475

status: user
broj poruka: 3741
Uzimam j za mesec dana mi stiže laptop. Treba da se odlučim za neki od modela. Imam favorite i naravno kao što to biva jedan je AMD jedan je Intel. Evo linkova.

http://www.bestbuy.ca/catalog/proddetail.asp?sku_id=0926INGFS10100104&catid=25253&logon=&langid=EN

http://www.bestbuy.ca/catalog/proddetail.asp?sku_id=0926INGFS10100252&catid=25254&logon=&langid=EN

Ova dva modela su mi zapala za oko. Ja sam inače fan AMD/ATi-a, ali pošto Intel kolje Amd renutno razmišljam i o njemu kao bestbuy varijanti. Hteo bih da čujem od stručnjaka naših koji je od ova dva modela bolji(čitaj brži). Performanse na papiru su jedno u realnom radu drugo.Da napomenem da AMD varijantu mogu da dobijem i za manje pare preko strica, pošto isti radi u Ati(zvanično, mada je ugovor o prodaji napravljen al se ne zna još sa kim) delu fabrike pa imaju popust.
Gledao sam i neke pandane ovim modelima kod nas, ali ovi naši il ne update-uju sajtove il nisu normalni(cene lapova).
Ax da cene su izražene u kanadskim dolarim(1CAD=51din), dakle radi se o nešto manje od 600jura investicije. Hvala unapred.

a sta ti ja znam...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dyca re 17.06.2008. 11:26 #59188

broj poruka: 1574
Ja bih uvek isao na Intel-a zato sto je brzi, ali se i manje greje.. sto je veoma bitna stavka.. E sada, ovaj AMD ima veci ekran, pa ako ti je to neophodno onda nemoj ni da razmisljas o Intel-u.. Oba imaju integruse, ali mi se cini da je ova kod Intel laptop-a jaca..tj. mislim da je to trenutno najjaca integrusa koja se moze naci u laptop-u.. Moj predlog je Intel, ali AMD ima prednost veceg ekrana, koja za nekoga moze biti odlucujuca..pozz

VMARC Znam, ali ovo ti je pomalo bezveze... 17.06.2008. 11:33 #59189

broj poruka: 9420
poredis 17` AMD sa 15` Intel... Babe i zabe, nikakvih dodrnih tacaka nemaju. Filtere trebas da postavis po sledecim kriterijumima:

1. Velcina 17 ili 15 (cim se odlucis za jedan od ova dva, ti si zavrsio posao, u ovom slucaju je manje vazno da li je Intel ili AMD)
2.
3.
4.
5. Intel, svakako... Dakle 15` ako u tvom slucaju velicina nije vazna...
6. Cena.

E sad... Pravo pitanje je ZASTO?
Dell Inspiron 1525 - C2D T5550 1.83 1024 120GB Free DOS BLACK

Kod nas kosta cca 600 evra. 3 godine garancije.

Kupices u Kanadi laptop, nedaj boze da ti se pokvari, imas 1. godinu garancije i trebas da se cimas, da ga saljes tamo itd...

Procesor Intel® Core2® Dual-Core Mobile T5550 : 1,83 GHz, 667 MHz, 2 MB L2, 64bit
Skup cipova Mobile Intel GM965
Memorija 1024 MB DDR2 667 Dual Channel
Ekran 15.4 (WXGA, 1280×800, TrueLife)
Grafika Intel GMA X3100
HDD 120GB (5400 o/min SATA)
Optika DVDRW 8x N-series
Fax-modem/LAN V.92 modem / 10/100 Mb/s LAN
WLAN Dell Wireless 1395 802.11b/g
IrDA/Bluetooth ne/da (Dell TrueMobile 355)
Interfejsi 1xVGA, 1xS-Video, 1xHDMI, 4xUSB 2.0, 1xRJ11, 1xRJ45, 1xIEEE1394, 8-in-1 MCR, 1x Express Card, Audio
Audio Intel HD Audio
Dimenzije 35,7×25,6×2,5-3,7 cm
Masa 2.70 kg
Touch Panel ne
Baterija 6-cell (56WHr Li-Ion)
Softverska osnova Free DOS (Windows uz doplatu), Resource DVD disk
Boja crna (Microsatin)
Video kamera 2 MP

Dakle, da mu dodas samo jos 2GB memorije i neki licencirani Windows, ne moze te izaci na 700 evra u ludilu. Da li je vredno...?

Sto se teme tice moj glas ne ide ni jednom. Po meni bi ti pravi izbor bio HP 17` sa Intel Centrinom. Rezolucija ekrana da bude 1680x1050 i onda imas pravu stvar. 1440x900 na 17` ima sliku oci da ti ispadnu.

pajsgudgud Re: re 17.06.2008. 11:49 #59192

Dobro grafika mi nije toliko bitna na lapu, neću peglati igrice(mislim koji bi to promašaj bio), radiću malo dizaj pa kapiram da će ove grafike sasvim solidno odraditi posao.

@Vmarc slažem se da je 1440x900 najskrnavija rezolucija ikada. Sad nije mala razlika između dijagonala video sam i 15 i 17.

Eto dali ste mi dve sasvim dobre smernice šta gde i kako u daljem odabiru. Hvala i slobodno predložite još nešto.

Što se tiče garancije to me ne brine toliko, jer u tih 100 jura što bih doplatio za ram plus za legalan softver ja imam da nadoknadim eventualni kvar. Možda nije najzdraviji rezon, ali do sada sam tri tehnička uređaja dobio iz CAD i svi ferceraju ko ludi. Od toga je jedan star 7godina i dan danas radi iako je već zaboravljena tehnologija. Plus dobijam Legalnu Vistu na lapu.
a sta ti ja znam...

:: Ja bih uvek isao na Intel-a zato sto je brzi, ali se i manje greje.. sto je veoma bitna stavka.. E sada, ovaj AMD ima veci ekran, pa ako ti je to neophodno onda nemoj ni da razmisljas o Intel-u.. Oba imaju integruse, ali mi se cini da je ova kod Intel laptop-a jaca..tj. mislim da je to trenutno najjaca integrusa koja se moze naci u laptop-u.. Moj predlog je Intel, ali AMD ima prednost veceg ekrana, koja za nekoga moze biti odlucujuca..poz
::
VMARC Re: Re: re 17.06.2008. 11:56 #59194

Slusaj,posedujem vec skoro godinu dana HP Compaq nx9420. Ne znam sta mu je sada ekvivalent, odnosno u kojoj se konfiguraciji pravi, niti koliko kosta. Ako mozes da ga nabavis, tj njegovog naslednika u Kanadi za ispod 800-900 evra, kupi i uzivaj.

Inace sto se tice garancije, rezon ti je ocajan, ali zaista...

:: Dobro grafika mi nije toliko bitna na lapu, neću peglati igrice(mislim koji bi to promašaj bio), radiću malo dizaj pa kapiram da će ove grafike sasvim solidno odraditi posao

Dopuna:

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06b/321957-321957-64295-321838-3329741-1839153-1839212-3287148.html

Samo jos vidi posto moze da se nadje...
pajsgudgud Re: Re: Re: re 17.06.2008. 12:04 #59196

Ajd pogledaću za model. lol za rezon:P
Fiiiju pa nema ga ispod hiljadu dolara američkih, a kamoli Kanadskih.
a sta ti ja znam...

:: Slusaj,posedujem vec skoro godinu dana HP Compaq nx9420. Ne znam sta mu je sada ekvivalent, odnosno u kojoj se konfiguraciji pravi, niti koliko kosta. Ako mozes da ga nabavis, tj njegovog naslednika u Kanadi za ispod 800-900 evra, kupi i uzivaj
:: Inace sto se tice garancije, rezon ti je ocajan, ali zaista...
:: :: Dobro grafika mi nije toliko bitna na lapu, neću peglati igrice(mislim koji bi to promašaj bio), radiću malo dizaj pa kapiram da će ove grafike sasvim solidno odraditi posao.
VMARC Re: Re: Re: Re: re 17.06.2008. 12:12 #59198

Pa cekaj, zar ne rece da imas 600 evra..?
1000$ je malo vise od 600 evra. A jel si video razliku u masinama...? I XP Pro, licencirani... .-)

:: Ajd pogledaću za model. lol za rezon:
:: Fiiiju pa nema ga ispod hiljadu dolara američkih, a kamoli Kanadskih
:: a sta ti ja znam..
:

Opet dopuna

Ipak je ovo preskupo, preterao sam malo... Nema ispod 1600$, sto mu je opet realna cena u odnosu na to sta nudi... A tebi verovatno toliko ne treba...
pajsgudgud Re: Re: Re: Re: Re: re 17.06.2008. 12:51 #59201

Izvinjavam se mislio sam da je USD dolar još uvek 60din. Kad pade ovoliko gledam sad i CAD dolar je pao ispod 50. Sto jura preko bih možda i mogao da iskombinujem. Sad ostaje da razmišljam do 22.jula:P Lap je inače extra po specifikacijama. Hvala matori na savetima, naravno hvala i tebi Dyco.
a sta ti ja znam...

:: Pa cekaj, zar ne rece da imas 600 evra..
:: 1000$ je malo vise od 600 evra. A jel si video razliku u masinama...? I XP Pro, licencirani... .-
:: :: Ajd pogledaću za model. lol za rezon:
:: :: Fiiiju pa nema ga ispod hiljadu dolara američkih, a kamoli Kanadskih
:: :: a sta ti ja znam..
:: ::
:: Opet dopuna
:: Ipak je ovo preskupo, preterao sam malo... Nema ispod 1600$, sto mu je opet realna cena u odnosu na to sta nudi... A tebi verovatno toliko ne treba...
VMARC Re: Re: Re: Re: Re: Re: re 17.06.2008. 13:23 #59205

I ne samo po specifikacijama. Da ga nebih vise hvalio (nisam sjueveran ``a sta ti ja znam` ) dodji i pogledaj kakav je... Osnova je ista, samo je masina pojacana.

Inace, ovaj moj je, jadan, svasta preziveo i... ko nov je... Vuncaram ga cesto sa sobom na putovanjima, pre neki dan je popio pola case kisele vode i.. radi kao sat...
Da li treba da napomenem da ga retko kada gasim..

:: Sad ostaje da razmišljam do 22.jula:P Lap je inače extra po specifikacijama.
pajsgudgud Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re 17.06.2008. 13:58 #59213

Pa iskreno mogao bih da pogledam, gde radiš, mislim jel si u Bg???
Pito bi ga ja dal bi radio da je popio pola čašice domaće ljute:P
a sta ti ja znam...

:: I ne samo po specifikacijama. Da ga nebih vise hvalio (nisam sjueveran ``a sta ti ja znam` ) dodji i pogledaj kakav je... Osnova je ista, samo je masina pojacana
:: Inace, ovaj moj je, jadan, svasta preziveo i... ko nov je... Vuncaram ga cesto sa sobom na putovanjima, pre neki dan je popio pola case kisele vode i.. radi kao sat..
:: Da li treba da napomenem da ga retko kada gasim..
:: :: Sad ostaje da razmišljam do 22.jula:P Lap je inače extra po specifikacijama.
VMARC Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re 17.06.2008. 14:45 #59217

mail me.

za njega ne znam, nesto nije u fazonu ovih dana, al s takvim se ljudima nikad ne zna... ti i ja bi smo mogli...

:: Pa iskreno mogao bih da pogledam, gde radiš, mislim jel si u Bg??
:: Pito bi ga ja dal bi radio da je popio pola čašice domaće ljute:P
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs