hteo bih da kupim polovnu konfiguraciju do 100 tinak eura...bez monitora....slabo se razumem, pa ako neko zna..pomoc bi dobrodosla.....unapred zahvalan, na bilo kakvom komentaru....
Ako vec mislis da dajes oko 100 eura za komp, sto en bi uzeo nov..mislim malo si dao podatak i nisi rekao za sta bi ti sluzio komp, ali mislim da je bilo koj nov komp, bolji od nekog polovnog, jer gledajuci po oglasima, ja nisam naisao ni na jedna komp koj bi vredeo 100 eura, znaci da je jaci od ovoga sto cu ti sada predloziti.. Ja predlazem da se isprsis jos nekih 30-ak eura i kupis sebi novu masinu, poput ove:
Sve ukupno je oko 131 eura... Jeste da ima integrisanu grafu, ali mislim da ce ti ona odraditi ok posao dok ne ustekas koj euro za neku neintegrisanu karticu nize klase...pozz
ok...sta da trazim p4 ili p3....imam neke sdram memorije 192kb..i hard od 40 giga...pa sam mislio da je bolje da nadjem p3 na koji cu to moci da nabudzim....a imam p2...sa dvd citacem, mis tastaturu, monitor,kuciste,napajanje 350W i neku nebulozu od maticne i graficke i procesora....inace mi komp treba za filmove, i muzku, internet...znaci nista specijalno....da li bi se isplatilo da uzmem samo polovnu graficku, maticnu i procesor..... pa da nabudzim na to kuciste....ili da trazim kompletnu p4 konfiguraciju...
sorry...nisam video sta si napisao.....mogao bih da se isprsim jos 30 verovatno...gde bih mogao da nadjem takve komponente koje si napisao.....?i dali mislis da je to bolje nego da probam da budzim to moje cudo?
:: ok...sta da trazim p4 ili p3....imam neke sdram memorije 192kb..i hard od 40 giga...pa sam mislio da je bolje da nadjem p3 na koji cu to moci da nabudzim....a imam p2...sa dvd citacem, mis tastaturu, monitor,kuciste,napajanje 350W i neku nebulozu od maticne i graficke i procesora....inace mi komp treba za filmove, i muzku, internet...znaci nista specijalno....da li bi se isplatilo da uzmem samo polovnu graficku, maticnu i procesor..... pa da nabudzim na to kuciste....ili da trazim kompletnu p4 konfiguraciju..
Ovako, u tom slucaju ti je bolje samo da dokupis svari koje je pregazilo vreme, znaci maticna, procesor, memorija i eventualno grafa(ali mozes i integrusu, ako ne igras igre).. Za tih 100 eura, mozes da kupis nesto ovako i ubacis ga u to kuciste i da zadrzis dvd citac, napajanje i kuciste, nista drugo.. znaci ovako: GIGABYTE GA-G31M-S2L - 40 eura Intel e2160 - 50 eura NCP 1GB 667MHz DDR2 - 13 eura
Ovo je znaci veoma brza i pouzdana konfa koja ce ti sluziti dosta dugo za ono za sta tebi treba, znaci maticna na sebi ima integusu koja ce ti odraditi ok posao, takodje je ploca sa novijim chipsetom.. Procesor je veoma brz, ja imam isti i ima veliki oc potencijal, mada tebi to nece trebati...i na kraju memorija, koja je sasvim ok, tj. value.. znaci nece ti praviti nikakve probleme u radu... Ovo moze i slabije(itaj: jeftinije) ali da ja kupujem, uzeo bih ovo.. Takodje mislim da ce ovo tvoje ,verovatno kung fu napajanje, uspeti da izgura ovo sto budes gurnuo u komp...pozz
Zahvaljujem na pomoci, ali u medjuvremenu su porasli apetiti, ne za kvalitetom , vec za kvantitetom, tj namena kompa je ista ( za muziku (mnogo nje) ,filmove, internet, programe poput CAD-a, i tog ranga, internet, starije igrice)).Pored osnovnih stvari uzeo bih i neke neplanirane prvog puta.Osnovni problem mi ja da na to sto kupim mogu da prikljucim ono sto vec imam(vezujem se za stare stvari): HD maxtor 40 gb, Napajanje( pise p4 kompaktibilno) 350W, kuciste (dimenzije su 32x32x25, cini mi se) i monitor...Znaci, kontam da izadje sto jeftinije, a da mogu zbudziti sve sto imam od starog kompa....Kupio bih sledece:
LOGITECH s-200 23 e LUCENT V.92 56K Soft 5e WESTERN DIGITAL Caviar WD1600AAJS 160GB 7k 8MB SATA300 34e NCP 1GB 667MHz DDR2 -15 e LITE-ON DH-20A4P - 18 eura Maticnu sa integ. zvucnom i grafom........? Procesor.........................................? da li bih kasnije na to mogao da nabudzim i KWORLD Studio TV Terminator VS-LTV7131RF 22e
Znaci pitanje je dali moze to sve da se uklopi u nekoj kombinaciji, i koji procesor i maticnu da uzmem.Bonus pitanje. Dali ima boljih komponenti za slicne pare...
preporuka- to od strog hw u kontejner ili pokloni nekome jer nema neku upotrebnu vrednost i sta god da sklopis sa tim bi bila budjevina koja nikada ne bi radila kako treba.moguce je vec sa 200e sklopiti nesto upotrebljivo-da radi kako treba, npr E2200.intel D945GC ,1GB KVR/667,1600AAJS ,dvr215D i neko kuciste od 30e. pozdrav fetus
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.