Pozdrav svima! Onu kombinaciju koju sam stavio na papir pre par meseci nikako da stignem da kupim, al su u medjuvremenu cene malo pale a i ustedeo sam jos malo vremena, pa reko da doradim spisak:
ga-p35 ds3r, e2180, gail 800 Mhz 2x1Gb (ima nekih verzija ultra, black dragon al je cena skoro ista...?), wd caviar AAJS 160Gb, 2600XT ddr3 256 (ili mozda 8600 gts), proizvodjac recimo GIGABYTE, samsung 740n ili 940n, sto se tice napajanja i kucista dvoumim se da li da uzmem u kompletu ili odvojeno, ako bih uzimao odvojeno uzeo bih coolermaster extreme power pmsp(recimo), a ako zajedno onda chiftech-a (dragon ili smart), ili coolermastera (elite ili centurion), ili mozda neki LC POWER,... tu sam neodlucan, jer kako moze kuciste u paketu sa napajanjem da kosta recimo 7000din. a to isto kuciste u istoj radnji bez napajanja da bude 5500din. Jel to znaci da je napajanje fus ili sta.
Pozdravljam unapred sve predloge, dopune i odgovore!
`Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i tada rade`
Nemoj nikako uzimati Gigabyte, pogotovo ne DS3 (enormno veliki broj otkaza, korumpiranih IC kola, losa stampa, puno bugova...ma uzas zivi)...umesto toga imas Abit IP35, DFI LP DK P35-T2RS ili u krajnjem slucaju Asus P5K Pro, skuplji su 10e ali su orovereni. HDD uzmi 250GB SATA2 SE16 model je AAKS jer ima duplo veci cache buffer. Grafika 2600XT GDDR3 ali uzmi Sapphire ili PowerColor jer su prva linija brandera...napajanje koje valja od LCpower je LC6550GP. Sve navedne korekciju su malo skuplje ali nista znacajno da se ne moze ustekati. Kucista i napajanja jakih firmi koje idu uz njih su podjedanko dobra. Ja bih pre uzeo neko jeftinije ali OK kuciste tipa Codegen Briza (30e) prodao 400W napajanje koje ide uz njega za 10e i dodao 30e za LC6550GP. Od Geil memorija uzmi BlackDragon jer je to jaca Micron serija mada nema pasivno hladjenje kao Ultra ali ima svetlece LE diode u obliku `djavola`...steta sto nema heatsink
Ne mogu daverujem neko tako priča o DS3 seriji, ja ne znam gde ih MACHINE nabavlja, kupuje, ali ja nemam ni jednu problematičnu od bar 15. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Gde god, od modela podvarijanti za 80-90e posto imaju dosta revizjia. Kada rade rade dobro, ali je nedopustivo da svaka peta ne radi kako treba. Daleko od `garantovanog` ZeroDefectStandard-a. Na stranu zvrljanje po `renomiranim` sajtovima i forumima...naprosto preveliki % `korumpiranosti` da bih nekome iste preporucio pa da se posle maltretira da ih reklamira...neisplativo za zivce i vreme...ali, ko voli nek izvoli...tu sam da skrenem paznju :) respect bax2K3
- A N G E L -
:: :: Ne mogu daverujem neko tako priča o DS3 seriji, ja ne znam gde ih MACHINE nabavlja, kupuje, ali ja nemam ni jednu problematičnu od bar 15 :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ako baš hoćeš Gigabyte ploču, ne bi bilo loše da razmisliš o DS3L modelu, pod uslovom da ti ne treba RAID. Tu bi uštedeo koji evro. Mada, moja preporuka ipak ide za Asus P5K Pro. Preporučujem i da uzmeš 8600 GTS umesto 2600 XT, jer je brža! A, kućište i napajanje? Mislim da je Cooler Master Elite 332 420W od 49€ definitivno pravi izbor.
zaobidji GA Silent 2600XT jer je pasivno `hladjenje` ocajno izvedeno, ja i ortak na toj rostilj resetki svaki vikend pecemo snicle, raznjice, cevape...oblik i namena je dusu dalo za rostiljanje...ne kazem da ne radi, radi grafika OK ali brate mili ono je samo budala mogla konstruisati/dizajnirati
ipak ti je Abit DarkRaider najbolji izbor za plocu...95e
Evo sad bas gledam cene procesora. Procesor koji je pre cetiri meseca kostao 80eura sad je 50eura! Mislim da cu ipak da uzmem procesor iz serije E4000.
`Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i na taj jedan rade`
Otkud ti to da BlackDragon PC6400 ima Micron chipove?
:: Od Geil memorija uzmi BlackDragon jer je to jaca Micron serija mada nema pasivno hladjenje kao Ultra ali ima svetlece LE diode u obliku `djavola`...steta sto nema heatsin :: :: :: - A N G E L - :: ::
Nijedan Geil 6400 nema Microne na sebi, jedino su one pre Hrista Ultre imale koje vise ne mozes da nadjes nigde i koje su sluzile da kad se izbace lepo dospu na internet review i svi vide i kazu jbt kaka memara i onda Geil lepo izj...e sve i stavi elpidu idt idt a ove povuce i cica mica i gotova prica..
:: Nijedan Geil 6400 nema Microne na sebi, jedino su one pre Hrista Ultre imale koje vise ne mozes da nadjes nigde i koje su sluzile da kad se izbace lepo dospu na internet review i svi vide i kazu jbt kaka memara i onda Geil lepo izj...e sve i stavi elpidu idt idt a ove povuce i cica mica i gotova prica. ::
Prosle godine sam imao nekoliko Ultra i BD sa MICRON-om...manje disipacije toplote a veci O/C, ne znam za sada. Koliko mi se cini kao i kod OCz ima dosta ProMos chipova...
- A N G E L -
:: Bas zato sam ga i pitao.. :: :: :: Nijedan Geil 6400 nema Microne na sebi, jedino su one pre Hrista Ultre imale koje vise ne mozes da nadjes nigde i koje su sluzile da kad se izbace lepo dospu na internet review i svi vide i kazu jbt kaka memara i onda Geil lepo izj...e sve i stavi elpidu idt idt a ove povuce i cica mica i gotova prica. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.