e ovako ,imam molbu da sklopim komp za velikih 300 evra :) da sluzi za autocad i slicne gradjevinske programe,meni je to prilicno malo para,ali covek nema vise pa ako neko ima bilo kakav predlog bilo bi od pomoci p.s.300evra bez monitora,i nemojte obracati paznju na nama ostalima tako bitne stvari tipa mis,kuciste ,napajanje i slicno,znaci samo ono sto se kaze sirovinski ploca,procesor,ram,graficka,hard. hvala unapred i pozdrav.
Tesko za te pare, ako hoce ozbiljno da se bavi. Ali za pocetak, mozda ovako nesto:
Ploca.........GA P35 DS3.......................75 E Procesor..... Intel C2D E4700...............100 E Memorija...... 2X1GB Geil BD................. 45 E Hard...........WD 160GB Sata2............... 30E Graficka.......ATI HD 2600XT..................50 E
Ili ova gornja varijanta ili nesto sa berze, recimo moze uzeti polovan E6420 za cak i manje para a verovatno i druge komponente. Naravno ako tako nesto dolazi u obzir sa 300E mozes lepo ispazariti. Obicno se CAD masine ne sklapaju sa unapred zadatom (malom) cifrom ali ako se osvrnem gde mi to zivimo onda je ustvari potpuno logicno. Razmotri sve varijante i srecno. P.S. I ja sam imao takvih musterija (jedan pisac knjiga, super lik) i bilo mi ga je zao pa sam resio da mu pomognem. Pretpostavljam da si i ti takav i pozdravljam tvoj gest.
Potpuno rasipanje sto se tice procesora i memorije, ne treba mu BD a ni e4700 posto svi uglavnom klokuju pa kad se kloknu su svi tu negde, tako da eventualnu razliku u lovi moze jos bolje da iskoristi. A sto se tice AutoCAD-a velika je razlika kad je Intel nonOC i OC, licno iskustvo.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Tesko za te pare, ako hoce ozbiljno da se bavi. Ali za pocetak, mozda ovako nesto :: :: Ploca.........GA P35 DS3.......................75 :: Procesor..... Intel C2D E4700...............100 :: Memorija...... 2X1GB Geil BD................. 45 :: Hard...........WD 160GB Sata2............... 30 :: Graficka.......ATI HD 2600XT..................50 :: :: ::
kao sto Vaskev kaze zao mi ga je ,ima zenu dete,inzenjer gradjevine bez ikakvih veza i vezica,a trenutno radi kao fizikalac na gradjevini jbg srbija sta da vam kazem kad i onako sve znate,ja mislim da je za cad minimum neki 500 evra ali valjda cu nesto naci ako neko ima jos neku ideju javite ,hvala.
:: Potpuno rasipanje sto se tice procesora i memorije, ne treba mu BD a ni e4700 posto svi uglavnom klokuju pa kad se kloknu su svi tu negde, tako da eventualnu razliku u lovi moze jos bolje da iskoristi :: A sto se tice AutoCAD-a velika je razlika kad je Intel nonOC i OC, licno iskustvo :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! ::
Sa jedne strane si u pravu, ali sam ja isao sa pretpostavkom da nije radio do sada OC procesora. Mozda bi mu i E2180 zavrsio posao, ali 4700 ima vise kesh-a i radi na 2.6. A ostatak od 50E da iskoristi za vise memorije (u zavisnosti koji OS koristi) ili bolju graficku. Sto se tice BD, nije neka velika razlika u ceni izmedju nje i ostalih.
Slažem se za CPU, nepotreban je C2D 4700 za početničku mašinu, bolje da uzme za razliku neki veći HDD i natrpa ga filmovima. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
CPU > E4600 7750din MB > DFI Blood Iron P35 6600din HDD > 250GB 3250din DIMM > 2x1GB Geil Ultra 3000din GPU > ASUS 3650 TOP 5250din TOTAL = 25850din Komentar: za 1850dinara vise od 300e, ako nemas extra kesha uzmi slabiju grafu... Poz
Athlon X2 5200+ box______________________________ 70 e ASUS M3A78 (Integrisana HD 3200) __________________ 70 e 2x1GB DDR2 800 MHz Kingmax ______________________ 35 e HD WD Caviar 320GB SATA II _______________________ 60 e DVD RW Pioneer _________________________________ 25 e kuciste + napajanje ______________________________ 40 e
Trebalo bi da radi glatko sa Autocad-om i slicnim stvarima. Kasnije moze ubosti graficku, ali sumnjam da ce mu trebati za navedene potrebe. HD 3200 je u rangu sa 1600 Pro 256MB DDR2, a sa tom karticom Autocad siba kao lud.
Bas sam hteo da kazem da je u slucaju da nema OC-a bolja varijanta AMDeka posto je klok na klok to brza varijanta. Jedino bih umesto jednog diska od 60e uzeo dva od 30 a kapacitet ova dva je isti, samo ako jedan crkne crko je a ovako ostaj bar drugi pa moze da se kombinuje elektronika i da se evenutalno povrate izgubljeni podaci sa pokvarenog diska.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Athlon X2 5200+ box______________________________ 70 :: ASUS M3A78 (Integrisana HD 3200) __________________ 70 :: 2x1GB DDR2 800 MHz Kingmax ______________________ 35 :: HD WD Caviar 320GB SATA II _______________________ 60 :: DVD RW Pioneer _________________________________ 25 :: kuciste + napajanje ______________________________ 40 :: :: Trebalo bi da radi glatko sa Autocad-om i slicnim stvarima. Kasnije moze ubosti graficku, ali sumnjam da ce mu trebati za navedene potrebe. HD 3200 je u rangu sa 1600 Pro 256MB DDR2, a sa tom karticom Autocad siba kao lud :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.