Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Molim za savet
STRANA 1 OD 1
deks6 Molim za savet 23.03.2008. 19:58 T8911

status: user
broj poruka: 43
Pomozite mi da sklopim komp(prioritet igrice-znaci jaka grafika).Budzet 1700 evra.Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Molim za savet 23.03.2008. 20:30 #48693

broj poruka: 18472
Brate pa sa tim parama mozes da uzmes Ultimate Gamer platformu!E sad imas varijantu sa DDR3 ili DDR2 platformom!

Iskreno recenio ja bih sacekao da se pojavi nVidia 790 Chipset i na nju stavio dva 9800 GTX-a koja su po 300 Eur zvanicna cena!

Intel Quad Core Q9450,ASUS Striker II Extreme,sa nForce 790i koji se clockuje kao X48 intel chipset.Uzmes OCZ Nvidia Certificate Sli 2GB DDR3 1600 MHZ,Hard Disk WD Raptor X,Zvucnu Creative Xtreme Music Gamer,PSU - Cooler Master M1000,Monitor Samsung 232 CW,Kuciste Cooler Master Stacker 832...

Mislim da je cifra tu negde,nisam sabirao...Ali ako prelazi postoji alternativa sa DDR2 platformom daleko isplatljivija!

Ovo bi bio i moj licni izbor sto ne znaci da ga i ja necu uzeti...Nesto od ovoga vec licno posedujem tako da su izmene male...

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

:: Pomozite mi da sklopim komp(prioritet igrice-znaci jaka grafika).Budzet 1700 evra.Hvala.
ljuki .... 23.03.2008. 20:43 #48694

broj poruka: 324
ploca: Gigabyte GA-X48T-DQ6 230 e
cpu: Intel Core 2 Quad Q9300 / 2.5GHz, S.775 253e
memorija: 2xCorsair XMS2 Twin2X 2GB (2x1024) DDR2 800MHz 110e
grafika: 2xClub-3D Radeon HD3870X2 1GB GDDR3 670e
HDD:2xSeagate SV35 500GB (SATA2/32MB/7200) 160e
Zvucna:Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer 100e
Zvuk:Creative Inspire T7900
Zvučnici, 7.1 sistem, 92W RMS (Total) 100e
Kuciste Cooler Master iTower 930 (RC-930) 150e

total 1770e

ljuki .....ispravka 23.03.2008. 20:56 #48695

broj poruka: 324
Ploca: Gigabyte GA-EX38-DQ6 200e
Nema potrbe za x48 i ddr3 memorijom

a i za ovo ti treba monitor 24`+

SkyFire Re: .....ispravka 23.03.2008. 21:01 #48696

Nemoj samo da zaboravis da se ATI pored sirove snage pokazao lose i to extremno lose u igrama!Sve se vade na driver-a ali nista od toga,ipak su lose!Coveku treba za igranje a ne da vrti 3D Mark!Drugo taj Quad ima mnogo mali mnozilac na svega 7.5 tako da su mu OC mogucnosti uskracene a za SLI ili CF mu treba sto brzi Clock da nebi CPU bio usko grlo!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

:: Ploca: Gigabyte GA-EX38-DQ6 200
:: Nema potrbe za x48 i ddr3 memorijo
::
:: a i za ovo ti treba monitor 24`
deks6 Re: Molim za savet 24.03.2008. 00:36 #48709

Hvala,mislim da cu poslusati SkyFirea.Ako postoji jos neki savet ili predlog,tu sam da saslusam :)

SkyFire Re: Re: Molim za savet 24.03.2008. 03:36 #48721

Imas i opciju sa Rampage Formulom X48 ako ne zelis DDR3 tj ko zna kad ce se kod nas pojaviti ASUS Striker II Extreme tako da umesto DDR3 uzmes lepo 4 GB DDR2 neke memare dobre na minimum 1066 Mhz pocev od Geil Ultra Plus pa do Mushkin i sl...Inace, nVidia GX2 treba da stigne u Srbiju i ja bi trebao da je dobijem i kostace negde oko 470-480 Eur!Tako da i to moze da ti bude jedan od izbora!

@PCBeast@

:: Hvala,mislim da cu poslusati SkyFirea.Ako postoji jos neki savet ili predlog,tu sam da saslusam :
deks6 Re: Molim za savet 24.03.2008. 10:10 #48728

IMam za tebe SkyFIre jos par pitanja.Prvo.mogu li ove komponente naci u Inostranstvu,na primer u Sloveniji.Drugo,koliko dobijm sa ovim uparenim grafickim u odnosu na samo jednu.I trece ,koje mi zvucnike predlazes.?

P.S.Ljuki ako sam zaboravio da se tebi zahvalim ,onda to sada cinim ,i imam jednu molbu za tebe,moze li jedna tvoja konfiguracija ali bez atija.Pozdrav.
SkyFire Re: Re: Molim za savet 24.03.2008. 13:02 #48734

Pa u Sloveniji ces pre nabaviti nego ovde...Pogotovu recimo 9800 GX2 a ona ti sama dodje kao dva puta 8800 GT i malo jace!Ako uspes da nadjes Asus StrikerII Extreme onda ti je to pun pogodak sa 2X9800 GTX jer su performanse u odnosu na jednu extremno vece i neuporedivo,Crysis ima da leti!E sad kazem,problem jeste sto je to DDR3 platforma i zato sto je DDR3 ram sad trenutno jos uvek skup i ne tako isplatljiv zbog losih latencija.Ja bih pre isao na opciju sa DDR2 platformom i single kartom!Zvucnike,eh sad ne znam,nisam dovoljno pratio,mislim da ce to neko od kolega bolje znati od mene...

@PCBeast@

:: IMam za tebe SkyFIre jos par pitanja.Prvo.mogu li ove komponente naci u Inostranstvu,na primer u Sloveniji.Drugo,koliko dobijm sa ovim uparenim grafickim u odnosu na samo jednu.I trece ,koje mi zvucnike predlazes.
:: P.S.Ljuki ako sam zaboravio da se tebi zahvalim ,onda to sada cinim ,i imam jednu molbu za tebe,moze li jedna tvoja konfiguracija ali bez atija.Pozdrav.
MaliAbner POLA - POLA 24.03.2008. 13:16 #48735

broj poruka: 7769
Daj POLA para na monitor 30`, a drugu polovinu na ostatak racunara i nista ne brini.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Ognjeni Re: POLA - POLA 24.03.2008. 13:54 #48740

broj poruka: 4518
Mislim da je ovo najpametnija varijanta...monitor je najbitniji, sve ostale komponente ce ionako biti zamenje za godinu ipo max...monitor je taj koji ostaje par godina ako ne i vise....

Ajd uzdravlje :)

:: Daj POLA para na monitor 30`, a drugu polovinu na ostatak racunara i nista ne brini
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
SkyFire Re: POLA - POLA 24.03.2008. 14:30 #48741

Sa kojom grafikom i grafikama da pogura toliki monitor tj. rezoluciju...Moze al da ima u MAX jedno 30 FPS plafon a ostalo da nateze,nema tu od igranja nista!

@PCBeast@

:: Daj POLA para na monitor 30`, a drugu polovinu na ostatak racunara i nista ne brini
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
Ognjeni Re: Re: POLA - POLA 24.03.2008. 15:10 #48743

a ko ce normalan igrati u tolikoj rezoluciji !!??! ...oci su bitnije od kompa koji daje 500 fps u crysisu

:: Sa kojom grafikom i grafikama da pogura toliki monitor tj. rezoluciju...Moze al da ima u MAX jedno 30 FPS plafon a ostalo da nateze,nema tu od igranja nista
:: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
:: @PCBeast@
:: :: Daj POLA para na monitor 30`, a drugu polovinu na ostatak racunara i nista ne brini
:: ::
:: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
SkyFire Re: Re: Re: POLA - POLA 24.03.2008. 15:33 #48746

Radosave niko te nije nista pitao,ti sljakaj na svom GT-u i cuti...Vidis da covek zna sta hoce...Da si mene slusao i ti bi sad imao Ultimate Gamer platformu ali sad

@PCBeast@

:: a ko ce normalan igrati u tolikoj rezoluciji !!??! ...oci su bitnije od kompa koji daje 500 fps u crysisu
:: Ajd uzdravlje :)
:: :: Sa kojom grafikom i grafikama da pogura toliki monitor tj. rezoluciju...Moze al da ima u MAX jedno 30 FPS plafon a ostalo da nateze,nema tu od igranja nista
:: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
:: :: @PCBeast@
:: :: :: Daj POLA para na monitor 30`, a drugu polovinu na ostatak racunara i nista ne brini
:: :: ::
:: :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
Ognjeni Re: Re: Re: Re: POLA - POLA 24.03.2008. 16:01 #48755

sva sreca pa nemam Milojko

:: Radosave niko te nije nista pitao,ti sljakaj na svom GT-u i cuti...Vidis da covek zna sta hoce...Da si mene slusao i ti bi sad imao Ultimate Gamer platformu ali sad
:: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
:: @PCBeast@
:: :: a ko ce normalan igrati u tolikoj rezoluciji !!??! ...oci su bitnije od kompa koji daje 500 fps u crysisu
:: :: Ajd uzdravlje :)
:: :: :: Sa kojom grafikom i grafikama da pogura toliki monitor tj. rezoluciju...Moze al da ima u MAX jedno 30 FPS plafon a ostalo da nateze,nema tu od igranja nista
:: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
:: :: :: @PCBeast@
:: :: :: :: Daj POLA para na monitor 30`, a drugu polovinu na ostatak racunara i nista ne brini
:: :: :: ::
:: :: :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
stajcicm Inzenjerski pristup .) 26.03.2008. 10:26 #49017

broj poruka: 4
E dosadno mi je na poslu, pa cu pokusati da dam savet onako sa inzenjerske tacke gledista. Tih 1700e prakticno znaci da imas neogranicen budzet jer u Srbiji se tesko nalaze skupi i egzoticni komadi hardvera. Posto su igre u pitanju najbitniji su monitor i graficka tako da kreni od toga. 30 incha je previse jer ionako se neces igrati u mamutskoj rezoluciji osim ako ces da sedis 5 metara od kompa:), pre bih kupio plazma TV za te pare sa jos vecom dijagonalom pa nakacio na njega komp. Najbolje je uzeti neki 24`` npr Dell 2407WFP HC sa savrsenom slikom (ili Samsung naravno jer Dell je nesto skuplji, ali ko sto ti rece 1700e je tu). Za grafiku ne bi trebao da imas dilemu, Nvidia je trenutno u velikoj tehnoloskoj prednosti u odnosu na ATI manje se greje, bolji proizvodni proces i drajveri... znaci izbor se sam namece kad izadje 9800 GTX (ako neces da cekas onda 8800 Ultra). Ne preporucujem ti SLI i Crossfire iz prostog razloga treba mnogo jako i kvalitetno napajanje, muka sa drajverima i windows ludorijama, hladjenjem jer ce ti u kucistu biti pakao a i poludeces od buke jer ces imati 100 ventilatora. Za performanse ne brini jer kad ti budu zatrebale 2 9800 GTX kartice tada ce postojati na trzistu neka nova kartica slicne snage koju mozes staviti umesto nje uz malu doplatu i opet bi imao najnoviju generaciju proizvoda. Ostale komponente nije tesko odabrati,za plocu moj savet je ili DFI ili Gigabyte sa P35 ili X38 chipsetom koji podrzavaju i DDR2 i DDR3 memoriju (ja imam takvu) jer ces tako biti u mogucnosti da sada koristis brzu DDR2 memoriju a za npr 2 godine ces nju moci mirno da zamenis za jos brzu DDR3 po istoj ceni jer trenutno su preskupe i nimalo brze od DDR2 memorija. X48 su preskupe ploce za ono sto nude, a i Nvidia 790 ce biti paprena a nece nuditi neke skokove u performansama. Procesor dvojezgarni Intel Penryn na 3GHz je jako povoljan, dok o cetvorojezgarnim ne razmisljaj jer igre nisu optimizovane za njih a i trose mnogo vise struje i greju se ko ludi, dok se razlika u brzini vidi samo u DivX kodiranju i video montazi (a i skuplji su dosta). Uzmi 4GB DDR2 OCZ ili Corsair na 1066 MHz sa manjim latencijama najbolje 4-4-4 eventualno Kingston HyperX (nikako Geil, zna da stvori krs problema sa chipsetom pa ne rizikuj). Za hard disk uzmi WD Raptor od 150GB i jos jedan `obican` WD SATA2 nije bitno koliki (320-750 GB) jer ces dosta ubrzati ucitavanje igara.E sad kuciste pazljivo izaberi, ima dosta kvalitetnih tako da je to stvar ukusa, bitno je da bude veliko i prostrano u sirinu zbog hladjenja, prednost uvek dajem Chieftecu zbog tradicije, ali nema greske sa Thermaltake, Antec, pa cak i Coolermaster resenjima vise klase. Napajanje je ipak najvaznija stvar od svih, jer ne daj boze da ti pregori ova zver. Trenutno su jako dobra i tiha Corsairova resenja, razmisli o njma, a ako zelis na sigurno tu su uvek Chieftec i Thermaltake, a ako ti novcanik dozvoli bez premca je Tagan. Snaga koja tebi treba je od 650W-750W po mojoj proceni, iako ce sad neko da ti kaze da sam lud i da ti treba 1kW, ali 2x8800 GT u SLI modu trosi ispod 600W u punom opterecenju pa ti racunaj. Ostale komponente sam izaberi po principu sta ti treba. Na sve ovo nikako ne zaboravi UPS da uzmes jer ce te zastiti od EPS-a a izbor je lak APC je the best, s tim da ce tebi trebati mnogo jak UPS od 1000 VA medjutim ko sto rekoh, para bi trebalo da bude dovoljno. Da li ce se ovo uklopiti u tvoju cenu ne znam, ali znam da je pametnije da ovako izaberes, umesto da potrosis jos 500e na drugu graficku (UPS je 300e, monitor 500-600e pa ti vidi koliko ti ostaje). Naravno periferije su bitne, ja imam Logitechove drangulije, ali ti mozda izaberes neke posebne gejmerske tastature i miseve pa ti to necu preporucivati.
Eto izvini na dugoj poruci, nadam se da sam pomogao, jer sve sto sam ti rekao potice iz duuugog iskustva bavljenja racunarima. I jedno zapamti sta god uzeo uvek ce za mesec dana da se pojavi nova stvar pa ces se nervirati sto nisi sacekao da padnu cene, ili da uzmes tu bolju komponentu, al to je put u vecno cekanje. Zivi danas i uzivaj u zivotu :)
Pozdrav
deks6 bravo zapristup 26.03.2008. 17:47 #49066

Moram da i tebi stajcicm zahvalim,zaista si se potrudio da mi pomognes.Moram ti priznati da sam i ja dosao do slicnog zakljucka mada je moje znanje mizerno odnosno hardver pratim samo mesec ili dva pre nego sto kupim novi komp.Znaci tebi i SkyFire kao i drugima hvala.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs