Prvo da se izvinem zbog teme ali nista konkretno nisam pronasao preko Search opcije, a treba mi cela konfiguracija. Posto nove komponente stizu svaki cas i cene se isto tako menjaju, a ja sam skoro skroz ispao iz te priche, eto i ja da pitam (prvi put) sta bi bilo najpametnije da se kupi za ove pare.
Unapred da se zahvalim svim predlozima i cisto da napomenem da su predlozi bataceleta, skyfire, pcservis i machine bas dobrodosli pa se i njima unapred zahvaljujem ako budu resili da predloze nesto.
Treba da se sklopi gamerska kofiguracija koliko god je to moguce, a pri tom uklopiti i neki pametan monitor od 19`` u sve ovo. AMD ili Intel nije bitno, bitno je da radi. Limit je 640e ali 40e treba da se ostavi za tastaturu i misa. Sa zicom... Ne bezicne pa ako neko ima prelog i za ova dva uredjaja - super! Zvucnici nisu bitni. To ce posebno biti kupljeno (kasnije).
ove komponente sto je masinac naveo su stvarno povoljne u odnosu na performanse. jedino sto ja planiram da uzmem ATi 3850 256MB, napajanje bih menjao i uzeo verovatno neki chieftec a sve ostalo je skroz ok!
Eto ja u zivotu nisam kupio Biostar ali cu definitivno da kupim ovo ako nista drugo ne bude predlozeno... Nemam ti ja vise pojma sta i zastoo od komponenti
Sacekaj jos iskustava sa Biostar plocama. Neki ih hvale do neba (ja nisam imao problema na par modela a TF560 izgleda sasvim solidno) ali ortak ima problema sa NF3 250 sa AM2 socketom, vidim neki se zale na LED na TP35AD...BataCele ima TF520 koja mu radi dobro ali pak imas dole jednog koji na sklopljenu masinu sa TF560 iam zamrzavanja, da li je to sve do ploca ne znam, ali svakako sacekati jos komentara u vezi sa Biostarom...trenutno deluje kao BestBuy (cena/kvalitet) ali ako je to vredno zivaca makar i u 10% slucajeva, nisam siguran. Cak i GA zakazuje i to najhvaljenije serije P965, P35...no, svakako imas garanciju od 3 god a sto je zamisljeno moralo bi da radi, jedino je cim ako se to ne ostvari u praxi...
- R a v e n L o r d -
:: Hvala Mashino :: :: Eto ja u zivotu nisam kupio Biostar ali cu definitivno da kupim ovo ako nista drugo ne bude predlozeno... Nemam ti ja vise pojma sta i zastoo od komponenti :: :: Pozdrav!
ako treba gamerska masina, ja bi menjao samo graficku. ima da se kupi za 138 eura Palit Nvidia GF 8800GS 384MB DDR3. verujem da je odnos cena/kvalitet/performanse najbolja ova karta trenutno, ispravite me ako gresim, al cini mi se da je bolji od 2900pro. pozz
Athlon 5000+ BE ________________________ 85 e Biostar TF560 A2+ _______________________ 55 e 2x1GB DDR2 Geil 800 MHz _________________ 45 e ATI HD 3850 256MB DDR3 ________________ 130 e HD WD Caviar 160GB SATA II ______________ 40 e DVD RW Pioneer ________________________ 25 e Codegen 400 W ________________________ 40 e TFT Samsung Syncmaster 940N (4:3) 19` ___ 180 e
Ukupno oko 600 jevreja.
Nema proizvodjaca koji je napravio savrsenu plocu. Za Biostar za sada stoji da se vrlo retko kvare, a kada se to desi, lako i efikasno se menja za ispravnu. Odnos cena/kvalitet je daleko ispred ostalih u donjem i srednjem segmentu trzista.
Nekolicini sam sklapao konfiguracije, sve Biostar ploce za sada rade odlicno (ja ima NF 520, surak TF 560, nekoliko kolega sa posla...). Govorim samo o onim plocama koje neposredno pratim vec mesecima u radu.
P.S. Ovo sto sam naveo je poslednjh mesec-dva best buy na trzistu (samo jos da je HD od 320GB i napajanje LC6550GP 550W, ali bi smo prebacili budzet za 40-ak jevreja).
Uzmi Geforce 9600GT, pojavila se u Pakomu, a treba da bude i u Imtelu uskoro, brza je i od Ati 3870 grafickih kartica, a cenom je kao Ati 3850.Zatim Athlon X2 4800+ (2x512Kb L2 cache) ili 5200+(2x1Mb cache) Asus nforce 570 Ultra i ostalo otprilike sto ti i drugi predlazu.
Nova nVidia 9600GT je brza kartica od Ati HD 3850 poprilicno, cak se takmici sa 8800 gt i Ultra serijom grafickih kartica, nvidia je ovaj put veoma dobro odradila posao.Moj savet ti je da kupis nVidia karticu iako sam i sam vlasnik Ati 3850 graficke kartice ipak je 9600GT brzi.
Sto se tice procesora, mislim da i nema neke velike razlike u ceni, a razlika izmedju 5000+ Be i 5200+ je u L2 Cashe memoriji i proizvodnom procesu, ako ti nesmeta sto ti procesor trosi nesto malo vise struje (max 90w 5200+ Windsor) u odnosu na 5000+ Brisbane (65w), onda je zbog veceg L2 Cache bolja kupovina 5200+-ka (veca cache memorija se oseti u nekim programima, igrama, zauzecu procesora, itd.). Athlon 5600+ Asus M2N-Sli Deluxe Asus Ati 3850 256Mb DDR3 2x1Gb Geil Ultra ddr2 800 2x HDD 200gb 2x DVD-RW .....
...jeste brza, ali i 20-30 jevreja skuplja. Granica je 600 evra za ceo komp.
Ako, tamo gde budes uzimao, bude ista cena 3850 256MB i 9600 GT, onda uzmi Nvidia. Mada, cena je jednaka samo ako je 3850 sa 512MB, a tada bih, licno, opet uzeo ATI.
Brza je i od Ati 3870 sa 512Mb DDR4 grafickih kartica koje kostaju oko 17000-18000 dinara, jedino ako imas monitor koji podrzava rezolucije preko 1920x1200 pa kad dignes na tu rezoluciju, onda se ATi vraca u igru.Imam ATi 3850 graficku, radim dnevno sa vecim brojem racunara.Nedavno je i Biostar dobio garanciju od 3 godine za maticne ploce u nasoj zemlji, samo zavisi gde kupujes.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.