Moram priznati da ne znam nista o kompjuterima, ali imam jedan, kupljen preko "prijatelja"...Dakle, ono sto me zbunjuje je moj procesor...U system properties stoji...AMD Sempron(tm) 3200+1 GHz...a na samoj kartonskoj kutiji koju sam dobila stoji AMD 2400+??? PRITOM, PRI INSTALIRANJU IGRICE, DOBILA SAM OBAVESTENJE DA ZAHTEVA 1,2 GHz, A JA POSEDUJEM SAMO 1GHz...MOZE LI IKO DA MI OBJASNI KAKAV JE TO MOJ PROCESOR? IMA LI POTREBE DA JURIM PRIJATELJA? NADAM SE DA SE NEKO BAR NASMEJAO...
Ili je drugi procesor... ili je (verovatnije) tvoj prijatelj overclockovao procesor. Ovo drugo (3200 @ 2000MHz) je realna brzina AMD-ovog Thunderbird cora a prvo je brzina u poredjenju na Intel.
Kucaj u Googlu lako ces ih naci. Programi su jako mali i nemaju instalaciju (samo otpakujes zip). U njima ces videti informacije o procesoru ( i jos neke o memoriji...) pa posalji na forum.
Posebno obrati paznju na FSB, multiplier, clock ratio, L2 cache i OPN number (centr. brain indt.).
L2 CACHE: LOCATION ON CHIP SIZE 256KBytes ASSOCIATIVITY 16-way LINE SIZE 64 Bytes RATIO FULL FREQUENCY 1004.5MHz BUS WIDTH 64 Byts PREFETCH LOGIC YES
SPECIFICATION AMD SEMPRON 3200+ ,Code name Thoroughbread, Package Socked A, Brand ID--- FAMILY6 MODEL 8 STEPPING 1 EXT. FAMILY 7 EXT.MODEL 8 REVISI
Nadam se da je to dosta podataka, posto je to sve sto sam uspela da nadjem u okviru postavljenog domaceg zadatka... Inace u sistem tools...sistem information stoji:x 86 family 6 model 8stepping 1 Authenic AMD~1004MHz. Hvala, unapred! Pzdrav!
Kad se ukljuci komp pritiskaj "Del" ili drugim recima delete. Trebalo bi da ti se pojavi plavi meni... Trazi okolo dok ne nadjes CPU FSB i stavi na 166.4. Ako ti je lakse vrati njima da ti nameste
Stvar je uradjena... sada u System information stoj AMD Sempron(tm)2400+ 1.67GHz Nadam se da je to sve, hvala vam puno, svima! Puno poljubaca i pozdrava! ps. Nece ovo cudo da rikne valjda...???
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.