Pozdrav svima! Kolega me pitao sta da radi sa konfiguracijom, ima: Asus K8UX soc 754 Uli AMD 2600+ SEMPRON 64-bit, soc.754 BOX 512MB ddr 400 samsung Ati Radeon 9250 128mb ddr tv dvi 128bit Asus, (ovako mu pise u garanciji). On bi hteo da uzme novu grafiku, ja mu preporucujem memoriju, ili da u varijanti sve to batali i da juri nivu konfiguraciju. Svi komentari su dobrodosli. Hvala unapred.
`Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i na taj jedan rade`
Skočio mi pritisak od ULi čipseta. Ništa on sa novom grafikom neće dobiti,a najdalje što može da uzme a da ta konfa može da iskoristi je 7600GS.
Bolja varijanta je da sve to đuture ide u oglase, ali pitanje je da li tvoj kolega ima para za takvo planinarenje (nova mašina). Inače, kompletne polovne konfiguracije se tako slabo prodaju, da ne znam ni tu koliko će moći da izvuče. Ja kad bi tako nešto video, a treba mi neka jeftina konfa za kanclariju, pobegao bi samo zbog Uli-ja. On sam sa sobom nije kompatibilan. I taj 7600GS kad bi dodao kao upgrade bi se pitao `Pa gde baš da se zabodem u ovu ploču` !
A i 7600GS nije neki upgrade, ako neko planira da se igra. Ako lik nije igrač, a nema za planinarenje, bolje da doda RAM i uživa. 512 je zaista malo za bilo šta.
To ni u ludilu nemoj da uzimas. Ta kartica nije ni za k. Ima fabricku gresku i pravi dosta problema. Imao sam dve ralicite i obe su imale problema. Tu stavi jednu X1650 pro. Taj Sempron bese radi na 1.8Ghz. Naravno jos giga rama da se doda na sve to. a sta ti ja znam...
Doda još 512 rama i zameni grafiku nekom 7600 ili 1600. Ta investicija će ga koštati oko 80€. Bolja varijanta je da to sve zalivadi i kupi novo. Ako ima dobar hard, rezač i napajanje predlog bi bio sledeći. Proda ploču,proc, memoriju i grafiku za okvirno 60-65€ Kupi semprona 3000am2, neku nforce 550 ploču (recimo biostar jeftino a dobro), 1gb ddr2 i recimo ati 2600xt. Okvirno ovo košta oko 170€. Za 30-40€ razlike u ceni dobija mnogo bolje i NOVO. Zavisi samo koliko je u mogućnosti da se ispruži. Da ne pominjem dual korove, 8800 karte itd jer spisak može da ode u nedogled. Predložio sam ti max poboljšanja (vrlo vidna) za najmanje para.
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.