Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Sta mogu sa ovim?
STRANA 1 OD 1
SaleNS Sta mogu sa ovim? 13.02.2008. 17:01 T8156

status: user
broj poruka: 4

Posto se vodi pravi rat u kuci oko Racunara pokusao bih nesto da kupim klincima.Nasao sam nesto na kredit pa me interesuje sta moze od igrica sa ovim da se igra.Da li moze CoD,FIFA 2008,Far Cry....

Maticna ploca/cipset:MBA LGA 775 i945,SATA2,LAN,SB
Procesor :CPU LGA775,Intel Pentium D 925 3GHz 2x2MB 64bit Dual core Box
RAM Memorija: DDR2 1GB Dual Channel
Hard Disk : HDD SATA2 160GB
Graficka karttica:VGA 256 MB GeForce 8400GS PCI-e
DVD+/- RW,56K modem
CENA 229 eura

Napominjem da sam skoro toalni laik za ove detalje sve sam prepisao sa flajera.Zeleo bi da cujem vasa misljenja i da napomenem da ne bi davao vise para od ovoga mozda jos jedno 30 eura vise maksimum.Da li ovo vredi kupiti ?
Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy sa 13.02.2008. 17:06 #43829

broj poruka: 4163
8400gs ništa
doplati oko 30€ za 8600gt ili ati 2600xt
ta 8400gs je 64bit grafika i ravna je integrisanim via i sis. Čak nforce 6100koja je integrisana ima bolje performanse od te 8400gs
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

Saske ... 13.02.2008. 17:14 #43832

broj poruka: 1117
taj procesor nemoj ni u ludilu da uzimas posto cevci struje ko da nema sutra, a s obzirom na to kolko ti traze za tu konfu, verovatno bi ti dali i neko kun-fu napajanje koje bi doticni proc veoma brzo doveo do ispustanja duse...
ne znam sta imaju u toj firmi od ponude maticnih, ali ova koju ti nude je prilicno zastarela...
procesor uzmi core2 2160 1.6GHz (nije sve u gigahercima)
graficku, uzmi bar 2600pro ako mislis da decica pokrenu neku igricu...
ovo ostalo za te pare moze da prodje...memorija gledaj da bude neka na 800MHz...moduli od 800MHz kapaciteta 1GB vrede oko 1600 do 2000 dinara...

Overclocking is the way of life!!!

Neba A napajanje, kućište... 13.02.2008. 18:47 #43848

broj poruka: 1197
Kućište: Spire SP-3005B =20€
Matična: Biostar NF520-A2 =40€
Procesor: AMD Athlon X2 BE-2350 Box 2.1GHz 65nm AM2 =75€
Memorija: Transcend 1GB 800MHz DDR2 JetRam =20€
Hard Disk: Seagate ST380815AS 80GB 7k 2MB SATA300 = 35€
DVDRW: =25€
Grafička: Palit GeForce 8500GT Sonic 256MB DDR3 =60€
Napajanje: Chieftec 360W =35€

Za oko 310€ mnogo bolja varijanta za igranje. Savremeniji procesor manje potrošnje. Kvalitetno napajanje za stabilnost i pouzdanost celog sistema. Onu gore navedenu konfiguraciju kao da su sastavljale firme tipa Jugod@ta ili Comtr@de.

Nepismenim i polupismenim ljudima treba zakonom zabraniti upotrebu tastature!

VMARC Re: A napajanje, kućište... 13.02.2008. 20:54 #43869

broj poruka: 9420
Gde je 310 a gde je 230 evra?

Bez chifteca i athlon single core, neki LE. za decicu sasvim dovoljno a stedi 70ak evra, dolazi na prihvatljivih 240-250 evra..

To sto su ti preporucili, jednostavno zaboravi.

:: Kućište: Spire SP-3005B =20
:: Matična: Biostar NF520-A2 =40
:: Procesor: AMD Athlon X2 BE-2350 Box 2.1GHz 65nm AM2 =75
:: Memorija: Transcend 1GB 800MHz DDR2 JetRam =20
:: Hard Disk: Seagate ST380815AS 80GB 7k 2MB SATA300 = 35
:: DVDRW: =25
:: Grafička: Palit GeForce 8500GT Sonic 256MB DDR3 =60
:: Napajanje: Chieftec 360W =35
::
:: Za oko 310€ mnogo bolja varijanta za igranje. Savremeniji procesor manje potrošnje. Kvalitetno napajanje za stabilnost i pouzdanost celog sistema. Onu gore navedenu konfiguraciju kao da su sastavljale firme tipa Jugod@ta ili Comtr@de
:: Nepismenim i polupismenim ljudima treba zakonom zabraniti upotrebu tastature!
SaleNS jos jedno pitanje 14.02.2008. 00:18 #43899

Hvala svima na odgovorima da napomenem da ja vec imam komp kojeg je vreme pomalo pregazilo
Intel Celeron 2GHz,RAM 1GB,Graficka ATI radeon 9600 ...itd
Posto meni Racunar sluzi uglavnom za Internet(torenti,Ogame,forumi...) i filmove. Da li bi mogao ovu graficku ubaciti u predhodnu konfiguraciju ?(cuo sam da mozda ne mogu) posto bi meni za internet bila dovoljna bilo kakva graficka.I koliko zapravo ova ATI 9600 moze da pomogne?
mario80bg :) 14.02.2008. 00:20 #43900

broj poruka: 163
Jeftiniji je soni plej stejshn :)

Bilo kakav seleron je beda... Grafika moze ali treba pogledati da li je AGP ili PCI
Znachi ako moze graficka da se menja, onda i procesor...
I to bude skoro ista mashina kao ona iz prve ponude :P
Opet je pitanje koja je plocha.. Brzina memorija...
Sve kad se skupi onda se tek zna ali komp svira kao najslabija komponenta .)

dokolenko

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LochGarman LE 14.02.2008. 00:34 #43904

broj poruka: 54
AMD LE1620 radi ko mali zmaj :) drlja u drugoj masini i iznenadjujuce lepo radi :) a imam i plocu Gigabyte Ga MA69G S3H sa integrisanom grafickom koja tera COD2 bez problema :) znaci starije igre ce raditi skoro pa opusteno (sto ce ti smanjiti izdatak za graf. karticu koju kasnije mozes da dokupis ako za to bude bilo potrebe) :) uz to, ploca+proc.= 100e :) + 35e 2x1GB Apacer DDR800MHz koja radi fino na default klokovima, sumnjam da moze nesto da se klokne posebno ali u cenovnom rangu koji ti posmatras, verovatno nikada neces ni klokovati komp (sigurno ce neko reci `uzmi geil, kingstone trtmrt`, ali sve su one skuplje a na defaultu sve imaju iste performanse) :) i pljunes za HDD WD1600JS 40e i unutrasnjost je resena :) ostane ti +20e za rezac (samo nemoj pioneer 212, uzmi neki lite on) i 27e Linkworld kuciste 323-UA sa napajanjem od (kobajagi) 520W i na konju si ! :) (a kuciste lepo izgleda sto ce se svideti decici sigurno :) nije xtra kvalitet ali za te pare sije ostale kung fu) :)

Sve ukupno : oko 230e koliko si i planirao a radice lepo za te pare :)

LochGarman Re: jos jedno pitanje 14.02.2008. 00:38 #43905

Taj ati moze da ti pomogne ekonomski :) prodaj ga :) i plocu i proc. i memoriju :) i kolko god da uzmes isplatice ti se :) Nisam siguran da Ati 9600 postoji u PCIe varijanti, mozda 9550, mrzi me da guglam sad, ali cenim da je taj 9600 AGP :)

:: Hvala svima na odgovorima da napomenem da ja vec imam komp kojeg je vreme pomalo pregazilo
:: Intel Celeron 2GHz,RAM 1GB,Graficka ATI radeon 9600 ...it
:: Posto meni Racunar sluzi uglavnom za Internet(torenti,Ogame,forumi...) i filmove. Da li bi mogao ovu graficku ubaciti u predhodnu konfiguraciju ?(cuo sam da mozda ne mogu) posto bi meni za internet bila dovoljna bilo kakva graficka.I koliko zapravo ova ATI 9600 moze da pomogne
VMARC Re: LE 14.02.2008. 01:45 #43916

broj poruka: 9420
RESPECT!
Samo mala zamerka za memoriju. Ipak uzmi kingston, mislim da kostaju isto, ali mnogo je kvalitertnija memorija.

Zdrav razum.

:: AMD LE1620 radi ko mali zmaj :) drlja u drugoj masini i iznenadjujuce lepo radi :) a imam i plocu Gigabyte Ga MA69G S3H sa integrisanom grafickom koja tera COD2 bez problema :) znaci starije igre ce raditi skoro pa opusteno (sto ce ti smanjiti izdatak za graf. karticu koju kasnije mozes da dokupis ako za to bude bilo potrebe) :) uz to, ploca+proc.= 100e :) + 35e 2x1GB Apacer DDR800MHz koja radi fino na default klokovima, sumnjam da moze nesto da se klokne posebno ali u cenovnom rangu koji ti posmatras, verovatno nikada neces ni klokovati komp (sigurno ce neko reci `uzmi geil, kingstone trtmrt`, ali sve su one skuplje a na defaultu sve imaju iste performanse) :) i pljunes za HDD WD1600JS 40e i unutrasnjost je resena :) ostane ti +20e za rezac (samo nemoj pioneer 212, uzmi neki lite on) i 27e Linkworld kuciste 323-UA sa napajanjem od (kobajagi) 520W i na konju si ! :) (a kuciste lepo izgleda sto ce se svideti decici sigurno :) nije xtra kvalitet ali za te pare sije ostale kung fu) :
:: Sve ukupno : oko 230e koliko si i planirao a radice lepo za te pare :
LochGarman Re: Re: LE 14.02.2008. 11:45 #43931

Kingston je bolji samo ja nisam uspeo da ga nadjem ispod 20e nigde :) a isti su tajminzi i frekvencija kao na ovom apaceru :) uz to je Apacer gold cover tj. ima zlatne heatspreadere i na oko lepo deluje hehhe :) ma ako ne klokuje bice zadovoljan sa bilo kojom :)

:: RESPECT
:: Samo mala zamerka za memoriju. Ipak uzmi kingston, mislim da kostaju isto, ali mnogo je kvalitertnija memorija
:: Zdrav razum
:: :: AMD LE1620 radi ko mali zmaj :) drlja u drugoj masini i iznenadjujuce lepo radi :) a imam i plocu Gigabyte Ga MA69G S3H sa integrisanom grafickom koja tera COD2 bez problema :) znaci starije igre ce raditi skoro pa opusteno (sto ce ti smanjiti izdatak za graf. karticu koju kasnije mozes da dokupis ako za to bude bilo potrebe) :) uz to, ploca+proc.= 100e :) + 35e 2x1GB Apacer DDR800MHz koja radi fino na default klokovima, sumnjam da moze nesto da se klokne posebno ali u cenovnom rangu koji ti posmatras, verovatno nikada neces ni klokovati komp (sigurno ce neko reci `uzmi geil, kingstone trtmrt`, ali sve su one skuplje a na defaultu sve imaju iste performanse) :) i pljunes za HDD WD1600JS 40e i unutrasnjost je resena :) ostane ti +20e za rezac (samo nemoj pioneer 212, uzmi neki lite on) i 27e Linkworld kuciste 323-UA sa napajanjem od (kobajagi) 520W i na konju si ! :) (a kuciste lepo izgleda sto ce se svideti decici sigurno :) nije xtra kvalitet ali za te pare sije ostale kung fu) :
:: ::
:: :: Sve ukupno : oko 230e koliko si i planirao a radice lepo za te pare :
SaleNS Re: Re: jos jedno pitanje 14.02.2008. 13:12 #43936

:: Taj ati moze da ti pomogne ekonomski :) prodaj ga :) i plocu i proc. i memoriju :) i kolko god da uzmes isplatice ti se :) Nisam siguran da Ati 9600 postoji u PCIe varijanti, mozda 9550, mrzi me da guglam sad, ali cenim da je taj 9600 AGP :
:: :: Hvala svima na odgovorima da napomenem da ja vec imam komp kojeg je vreme pomalo pregazilo
:: :: Intel Celeron 2GHz,RAM 1GB,Graficka ATI radeon 9600 ...it
:: :: Posto meni Racunar sluzi uglavnom za Internet(torenti,Ogame,forumi...) i filmove. Da li bi mogao ovu graficku ubaciti u predhodnu konfiguraciju ?(cuo sam da mozda ne mogu) posto bi meni za internet bila dovoljna bilo kakva graficka.I koliko zapravo ova ATI 9600 moze da pomogne
Nisam siguran da smo se razumeli...meni trebaju dva kompa,znaci nista ne mogu prodavati ...mogu samo premestati iz jednog u drugi a posto ova 9600 pro izgleda ne pase za ovu novu konfiguraciju jedino mi preostaje da kupim neku noviju graficku ali to verovatno kasnije kad se stvori prilika za to
LochGarman Re: Re: Re: jos jedno pitanje 14.02.2008. 18:47 #43955

Heh il se nismo razumeli ili ja nisam procitao sve kako treba, ko ce ga znati :) uglavnom, komponente iz starijeg kompa neces moci da prebacujes u novi (graficka,ploca,procesor,memorija) eventualno mozes HDD ili optiku da iskombinujes (ako imas po 2 komada)

Onda razmotri predlozenu kombinaciju komponenti pa odluci sam :)

:: :: Taj ati moze da ti pomogne ekonomski :) prodaj ga :) i plocu i proc. i memoriju :) i kolko god da uzmes isplatice ti se :) Nisam siguran da Ati 9600 postoji u PCIe varijanti, mozda 9550, mrzi me da guglam sad, ali cenim da je taj 9600 AGP :
:: :: ::
:: :: :: Hvala svima na odgovorima da napomenem da ja vec imam komp kojeg je vreme pomalo pregazilo
:: :: :: Intel Celeron 2GHz,RAM 1GB,Graficka ATI radeon 9600 ...it
:: :: :: Posto meni Racunar sluzi uglavnom za Internet(torenti,Ogame,forumi...) i filmove. Da li bi mogao ovu graficku ubaciti u predhodnu konfiguraciju ?(cuo sam da mozda ne mogu) posto bi meni za internet bila dovoljna bilo kakva graficka.I koliko zapravo ova ATI 9600 moze da pomogne
:: :: ::
:: Nisam siguran da smo se razumeli...meni trebaju dva kompa,znaci nista ne mogu prodavati ...mogu samo premestati iz jednog u drugi a posto ova 9600 pro izgleda ne pase za ovu novu konfiguraciju jedino mi preostaje da kupim neku noviju graficku ali to verovatno kasnije kad se stvori prilika za to
dragojlo2 Ja bih samo dodao... 15.02.2008. 02:21 #44028

broj poruka: 718
...da ipak doda 15e za procesor x2 4200+ i sa tom plocom(Gigabyte Ga MA69G S3H) imace solidnu makinu (posto sam rece da moze jos 30 e da doda) ...Eh da sam juce umro ,ne bih verovao da cu da savetujem nekog za x2...
Ostalo poslusaj Loch Garman-a i nek ti je sa srecom ...`Ajd u zdravlje!

.......................................................................................
proc Mos Technology 6510@0.985Mhz
Mem 64Kb
graphics Mos Technology VIC-II 16 colours! 8 hardware sprites!
sound SID
1541 floppy drive 180Kb

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs