Interesuje me sta se trenutno moze najbolje pazariti za ove novce,stim da netreba racunati hard,dvd rezac to imam i monitor 22` koji cu posebno kupiti pa moze predlog za isti.Monitor 22` iz razloga sto bih ga koristio i kao TV. Osnovni razlog za kupovinu ovog racunara je igranje igrica i nesto manje video obrada.Voleo bih da sto duze nemoram da ga nadogradjujem. Posto se nista nerazumem u racunare Molim Vas Strucnjake da mi pomognete u odabiru. Racunar treba da dobijem za rodjendan za 20 dana. Unapred Vam zahvaljujem na pomoci
ONI KOJI ZELE NESTO DA NAUCE NIKADA NISU BESPOSLENI...
Ploca-Asus P5K Deluxe WiFi-AP - 150e Procesor-Intel Core 2 Duo E6320 1.86GHz 4MB FSB1066 S775 - 135e Memorija-GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Ultra Dual - 50e Graficka-Palit GeForce 8600GTS 512MB DDR3 - 150e Kucistte vidi sam neko Cooler Master tu ne moras preterivati i ako tu ne dobijes dobro napajanje kupi nki Chiftek do 500w,a sva druga skupa kucista su izivljavanje. I to je to s`ovim mozes da teras narednih 4god.sem ako ne postanes veci korisnik!!!
Igre sa 8600GTS na 22` monitoru naredne 4 godine NIKAKO! Ne može to ni sad da radi maksimalno.
Nepismenim i polupismenim ljudima treba zakonom zabraniti upotrebu tastature!
:: :: :: :: Ploca-Asus :: P5K Deluxe WiFi-AP - 150 :: Procesor-Inte :: Core 2 Duo E6320 1.86GHz 4MB FSB1066 S775 - 135 :: Memorija-GEI :: 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Ultra Dual - 50 :: Graficka-Palit :: GeForce 8600GTS 512MB DDR3 - 150 :: Kucistte vidi sam neko Cooler Master tu ne moras preterivati i ako tu ne dobijes dobro napajanje kupi nki Chiftek do 500w,a sva druga skupa kucista su izivljavanje :: I to je to s`ovim mozes da teras narednih 4god.sem ako ne postanes veci korisnik!! :: :: POZDRAV
Alo ljudi on je obican korisnik,ne radi u MAYI i ne znam kojim programima pa da kupuje grafiku od 300-500e! Treba gledati stvari racionalno i ekonomicno! On bi samo mogao da prica da ima tu grafiku od 500e,a nikad je nebi iskoristio.
Gledaj da CPU bude max 2x skuplji od ploce. Ovde ne ide IP35-E vec Abit IP35-pro, ustedi umesto 50e CFT uzmi LC6550GP i to ide na dosta bolju plocu. Pro u donsu na E mainstream model.
Neba je sastavio dobru konfu....po meni bolju od ostalih....Noviji chipset....Vise RAMA ... E8400 je super...Q6600 nije potreban...posto ce decko tek ponekad da odradi Video rend.
P.S. Antec 900 je zlo.... ima li ga neko?? ...............................................................
ploca je vrlo odlicna i dosta je slicna, od pro modela se ralikuje nedostatkom raznih nadrkancija kao sto su dual lan, external sata, nema 2 pci16 slota, nema onaj fensi led displej...ono sto je bitno, jedinica za napajanje procesora je ista, nortbridge i southbridge su isti...tako da mislim da ova ploca definitivno vredi svaku paru i moze da se nosi sa Q6600 sasvim lepo...sto se napajanja tice, ako bi isao Quad Core, onda ne bi valjalo LC6550GP jer nema osmopinski stek za napajanje procesora...
Overclocking is the way of life!!!
:: Gledaj da CPU bude max 2x skuplji od ploce. Ovde ne ide IP35-E vec Abit IP35-pro, ustedi umesto 50e CFT uzmi LC6550GP i to ide na dosta bolju plocu. Pro u donsu na E mainstream model :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: ploca - - - - - ABIT IP35-E - - - - - - - - - - - - - 90 :: :: proc - - - - - - Intel Q6600 - - - - - - - - - - - - - 220 :: :: memorija - - - Gail Ultra 2x1GB - - - - - - - - - - - 45 :: :: graficka - - - -nVidia 8800gt - - - - - - - - - - - - 210 :: :: ili Ati 3870 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 200 :: :: kuciste - - - - Antec 900 - - - - - - - - - - - - - - 100 :: :: napajanje Chieftec CFT-650-14C - - - - - - - - - 95 :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: ukupno - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 755 :: :: :: :: mozda je i malo manje nego sto sam sracunao.. :: :: :: :: Overclocking is the way of life!!! :: :: :: ::
Ste 8pin se lako nabaci, preko molexa, jer je sve to +12V +5V i GND. Pro model ima slicnu ali ne istu naponsku seckiju, pogledaj bolje. E model je sasvim prosecni i ne moze da dostigne mogucnosti Pro - a koji je O/C model. Svi kondeznatori su solid-state, kod E je samo deo naponske sekcije (3 faze) uradjen sa njima a 1 faza su obicni elektrolitski.
- R a v e n L o r d -
:: ploca je vrlo odlicna i dosta je slicna, od pro modela se ralikuje nedostatkom raznih nadrkancija kao sto su dual lan, external sata, nema 2 pci16 slota, nema onaj fensi led displej...ono sto je bitno, jedinica za napajanje procesora je ista, nortbridge i southbridge su isti...tako da mislim da ova ploca definitivno vredi svaku paru i moze da se nosi sa Q6600 sasvim lepo...sto se napajanja tice, ako bi isao Quad Core, onda ne bi valjalo LC6550GP jer nema osmopinski stek za napajanje procesora.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: :: :: Gledaj da CPU bude max 2x skuplji od ploce. Ovde ne ide IP35-E vec Abit IP35-pro, ustedi umesto 50e CFT uzmi LC6550GP i to ide na dosta bolju plocu. Pro u donsu na E mainstream model :: :: :: :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: :: :: ploca - - - - - ABIT IP35-E - - - - - - - - - - - - - 90 :: :: :: proc - - - - - - Intel Q6600 - - - - - - - - - - - - - 220 :: :: :: memorija - - - Gail Ultra 2x1GB - - - - - - - - - - - 45 :: :: :: graficka - - - -nVidia 8800gt - - - - - - - - - - - - 210 :: :: :: ili Ati 3870 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 200 :: :: :: kuciste - - - - Antec 900 - - - - - - - - - - - - - - 100 :: :: :: napajanje Chieftec CFT-650-14C - - - - - - - - - 95 :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: :: ukupno - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 755 :: :: :: :: :: :: mozda je i malo manje nego sto sam sracunao.. :: :: :: :: :: :: Overclocking is the way of life!!! :: :: :: :: :: ::
Preporuke za ploče i ostale komponente su manje-više OK. Matična Gigabyte GA-P35C-DS3R 82-96e Procesor Intel Q6600 Core 2 Quad 2.4GHz (1066MHz,8MB,Kentsfield,S775) 206-215e Memorija GEIL 2x2GB PC2 6400 DDR2 800 MHz BD EVO ONE Dual Channel Kit 105-110e Grafička Gigabyte ATI Radeon HD 3870 512MB DDR3 GV-RX387512H 165-170e ili Inno3D GeForce 8800GTI-H5GTCDS 512MB DDR3 180-185e Kučište Cooler Master Centurion 534 w/o PSU 60e Napajanje Chieftec CFT-650-14C 90-95e
Cena je onda 708-746e, pa ti izaberi. Gledaj najviše garanciju i da je firma preporučena kao korektna prema kupcima. To su Euro**nk i Giga**on u BG. Pa ako kupuješ onda se dogovori sa njima ili ako imaš nekoga ko je siguran gde su korektni sa mušterijama. Toliko od mene i sa srećom. P.S Što se tiče monitora gledaj Viewsonic VA2216W kod Novel-a za 15890 din i PROVERI da li ima neispravnih piksela( to je ono kad na monitoru crni, zeleni, crveni, plavi ili beli neki piksel na ekranu). Za tu cenu jako korektan monitor. Uzeo sam ga juče i u odnosu na Samsung, Benq, ASUS je bolji, ali ne i od Philips-a. Prodao sam oko 106 monitora u zadnjih mesec dana i NIJEDAN monitor mu nije bio ni blizu normalno u toj cenovnoj klasi. Pazi i da li probija pozadinsko osvetlenje, što je čest slučaj kod jeftinijih monitora. Srećno pri kupovini.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.