Ćao! Planiram da kupim nov komp. pa me zanima jos nečije mišljenje i savet za sledeću konfiguraciju:
Ploča: Asus P5KC Procesor: Intel dual core E6750 na 2,66 Ghz Graficka kartica: Asus En 8600 GT 512 Mb Ram: 1 Gb DDR2 kingston 1066 Mhz Hard disk : 160 Gb Western digital
Koji je najbolj TFT monitor od 19` - cena/kvalitet??
mislim da su tu asusovu plocu svi zivi ispljuvali...mada, mozda gresim...bolje uzmi GA-P35-DS3 ili Abit IP35-E procesor ti je extra, a memoriju, bolje ti je da za iste pare uzmes 2GB Gail Ultra 800Mhz...za 500 djunti vise imas hard od 250GB
AKo odustanes od P5KC i razmotris kupovinu GA P35 DS3 ili ABIT IP35, nemoj mnogo da razmisljas i uzmi ABIT IP35! Performanse su im skoro iste, a taj gigabyte je muka ziva od ploce ako uletis u losu seriju koja je stigla kod nas (kao ja) pa moras 3 puta da menjas plocu da bi naisao na jednu koja je skroz ispravna. Kod ABIT-a to nije slucaj i ja iskreno zalim sto nisam njega uzeo, ustedeo bi kofu zivaca :)
a sto tolko hejta na ljude koji daju 2000e na masine...ima se moze se...ja licno nikada ne bih kupio nesto tako i mnogo mi je sladje da kupim neku bedu da je mucim i natezem, ali ako ljudi vec imaju kes i nije im zao da ga tako potrose sto da ne...nije valjda da smo tolko ljubomorni i zavidni...
Kada sam ja to nekome predlagao da pljune 2-3 kevrica za masinu? Isao sam za oko 1000e. I ja se slazem, da imam dovoljno novca bez problema bih dao i 5000e za masinu, ne iz malogradjanskih razloga i prizemnih pobuda, jeste da je ne bih mogao utilizovati 100% sve apsekte iste ali bi mi bilo toplo oko srca da je koristim, kada neki daju 1.000.000 za kola i 10.000 za friziranje pudlica (who said Oprah?!) dok pola crne Afrike gladuje, zasto bogatiji Srbin ne bi mogao da odvoji bednih par hiljada zarad satisfakcije?! Ali najpre pomoci onima kojima je zaista potrebno...
- R a v e n L o r d -
:: i ti ne bi uzeo neki pc za 2-3k evr :: ima bas lepih ponud :: :: evo napraice ti machine nesto sa 16GB ddr3, neki QX9650, 2*sli, i tako t :: :: ::
...sumnjam da ce ti raditi taj ram iako ima podrsku za 1066 veoma je dubiozno tj cesto ne radi ili ako radi radi u 1000 modu,tako da ili menjaj plocu ili ram (najbolje 800)...dodaj josh 1 Gb rama i povecaj hard .160 se brzo napuni pogotovu ako se igrash...`Ajd u zdravlje! ....................................................................................... proc Mos Technology 6510@0.985Mhz Mem 64Kb graphics Mos Technology VIC-II 16 colours! 8 hardware sprites! sound SID 1541 floppy drive 180Kb
Lepo je kad covek ima konfu od 2k evra i zna da je koristi...to mi je uvek milo videti..... ali je tuzno sto upravo ljudi koji znaju nesto o tome jos uvek ne mogu sebi to da priuste...bice bice bolje....samo strpljenja... ...............................................................
ok komp ali totalno pogresno vreme za njegovu kupovinu....ocajna ploca, svi se zale na nju ....bacanje para na taj procesor , pored novih i jeftinijjih E8xx....graficka isto tako ocajna ,prevazidjena a i dalje skupa za svoju `sporocu` , sacekaj 3670 od atija ili iskesiraj jos malo za 3850 ......hdd..razlika izmedju 160 gb i 320 gb modela je u 10e , mislim da nije ni toliko...vredi li da spominjem da je glupost sad uzimati 160gb.... ram od 800 mhz jeftiniji dosta a sporiji par %........sve u svemu ok ali mozes uzeti mnogo bolje za te pare...
Bane sa Novog Beograda nije napisao u koju svrhu zeli da koristi buduci PC, pa ja mogu da dam misljenje samo na osnovu svojih `afiniteta`.
Prvo sto mi je upalo u oci je kolicina memorije koju si planirao da uzmes. Moja preporuka je da kupis Geil 2 x 1GB PC6400 Dual Channel Kit memoriju.
E2160 je po meni best buy u ovom trenutku, kao i WD3200AAKS.
Kad je ploca u pitanju, trazio bih neku koja ima IEEE 1394, i koja se dobro kotira kako na nasim, tako i na stranim sajtovima.
Graficka je OK, a sto se monitora tice, pitanje je da li zelis wide ili ne. Po mom misljenju, ne bi trebao da ides ispod 20` wide. Cena/kvalitet??? Nazalost, kupovina bilo cega kod nas je velika lutrija...
inace sve ovo zbog>ma sigurno je i vama svima, koji ste na forumu vec par godina pod raznim nick-ovima (licno iskustvo, nekako kad promenis nadimak, kao da si novi co`ek, ha ha), kao i meni dopizdelo da citate non stop jedne iste teme, valja li konfa, da li uzeti ovog ili onog proizvodjaca grafickih karti itd
a da ne pricam o isplativosti najskupljih komponenti koje su se pojavile juce i do prekosutra izgubile 50% cene (namerno malo preterujem)
ljudi koji imaju i malo iskustva sa pc-jem znaju da je to promenljiv uredjav koji zahteva neprekidnu nadogradnju
sve preko kilo jura za konfiguraciju sa monitorom je hranjenje multi milijardsko, bilionsko dolarskih korporacija, a sve zarad 0.001% brzim pc-jem
iskreno ponosan sam na mog athloncica od pre skoro 5 godina
and, btw, crt apsolutely rules necu gledati u tankoslojne tranzistore dok god mi ga neko ne gurne u pa**u, a samo dvi da viri
al sad kenjam
inace ljudi nemojte se ljutiti na suvereno misljenje, postujte ga, ne kazem ja da sam u pravu, nego mislim da jesam
Antec Sonata III 500, sasvim dobro kuciste i napajanje, ne mozes omasiti...
- R a v e n L o r d -
:: HVALA PUNO NA ODGOVORIMA!! :: Reći ću vam šta sam na kraju uzeo, a sigurno ću poslušati preporuke odavde :: :: Još jedno pitanje .... šta mislite o Antec sonata 500w ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.