Phenom X4 9600 _____________________________ 200 e GA-MA790X-DS4 _____________________________ 110 e 4x1GB DDR2 Geil Ultra 800 MHz _________________ 100 e (u dual channel) 2 x WD Caviar 320 GB SATA II __________________ 120 e (u RAID) 2 x Asus ATI 3870 512 MB DDR4 TOP ____________ 400 e (u Crossfire) Pioneer DVR-212D ____________________________ 25 e Cooler Master Centurion 5 ______________________ 50 e Antec TruePower Trio 650W ____________________ 105 e Mustek PowerMust 800 USB-UPS _________________ 60 e
Ukupno 1170 jevreja. Komp je ludnica, Spider platforma da se smrznes (CPU, ploca i graficke optimizovane da rade zajedno). Ako uzmes nesto jace/skuplje, razmisli da li kontrolises svoje misli.
Eventualno neka paralela iz Intela, ali dati vise od 1200 jevreja za racunar je apsolutno besmisleno. I ovo je preterano.
Mislim da je ovo suvisno....Mozda da decko 92 radi u firmi... Ostalo je extra.... lepo si ga sastavio Cele...
Mustek PowerMust 800 USB-UPS _________________ 60 e
:: Phenom X4 9600 _____________________________ 200 :: GA-MA790X-DS4 _____________________________ 110 :: 4x1GB DDR2 Geil Ultra 800 MHz _________________ 100 e (u dual channel :: 2 x WD Caviar 320 GB SATA II __________________ 120 e (u RAID :: 2 x Asus ATI 3870 512 MB DDR4 TOP ____________ 400 e (u Crossfire :: Pioneer DVR-212D ____________________________ 25 :: Cooler Master Centurion 5 ______________________ 50 :: Antec TruePower Trio 650W ____________________ 105 :: Mustek PowerMust 800 USB-UPS _________________ 60 :: :: Ukupno 1170 jevreja. Komp je ludnica, Spider platforma da se smrznes (CPU, ploca i graficke optimizovane da rade zajedno). Ako uzmes nesto jace/skuplje, razmisli da li kontrolises svoje misli :: :: Eventualno neka paralela iz Intela, ali dati vise od 1200 jevreja za racunar je apsolutno besmisleno. I ovo je preterano ::
:: Q6600 - 200 :: DFI Lan Party x38 - 200 :: 2x 8800GTS 512mb - 600 :: OCZ Reaper HPC 2x1GB 800MHz - 100 :: Thermaltake ToughPower 850W - 140 :: Kuciste Thermaltake Armor/Kandalf ili CoolerMaster Stacker ~ 180-210 :: Hard Disk po zelji :: :: Perverzija od kompa. :: Da mi neko da 1700e ja bi ovo kupio odma :: ~ 1400e
skuplji za 200e komp od kompa bata celeta a generalno losiji....mozes da se ljutis koliko hoces ali ti si kreten ako das 1700e na komp...ovo sto ti je bata cele je predlozio je extra sa samo jednom izmenom 2 3870 kartice ????400e da daje ??( da ne spominjem glupost od 2 puta 8800 gts za 600e )svako ko kupi 2 kartice za crossfire ili sli nebitno je bez grama mozga...platiti nesto 2 x radi 10-30% vecih perfomansi je budalastina ...das 250-300e za jednu 8800 gts 512 mb i to ce ti sa quad procesorom i 4 gb memorije terati BILO KOJU IGRU(racunajuci i crysis) na maximumu podesavanja.
to sto ces ti dati 1700e nece znaciti da ces ti biti miram 3 godine i da ces moci sve da igras na maximumu, ta masina ce za godinu dana vec biti zastarela..bata cele je dao predlog 1200e - 150e( znaci oko 1050-1100e) sa mojim izmenama i to je maximum koji trebas da potrosis...a ostatak od 600-650e sacuvaj i za godinu dana promeni procesor,plocu i graficku i opet ces imati savrsen komp koji ce sve da tera na max...pamet u glavu ako je imas
Q6600 je jaci od ovog AMD-a, da ne pricamo o clocku i problemima koje je AMD imao sa ovim njihovim novim procesorima.
DFI Lan Party,Asus Maximus Formula,Asus P5E...itd...= najbolje ploce koje novac moze da kupi 2x8800GTS 512mb vs 2x3870 ?...aj necemo o tome..
A sad ono najbitnije... Dal on ima 1700e i dal stvarno oce da kupi komp za te pare je ne bitno. Ali da gledamo da je sve ovo kako jeste, ne mozes da kazes da je idiotluk dati ne znam ni ja koje pare za komp, ako se ima treba da se trosi, ja sam prvi koji bi dao 2000e za komp da imam toliko da izdvojim. Zasto ? a zasto da ne ? ima se moze se, a nije tacno da se dobije losije ili nesto. Istina je da se za recimo 400e ne dobije toliko bas performansi vise koliko i platis. Ali u tome i nije stvar za onoga koji bi dao te pare za komp Opet GeIL Ultra, hvalimo je svi ali se zna da su Mushkin,OCZ,Corsair,Crucial..itd Najbolje memorije na svetu i ako je neko entuzijaista on ce da kupi to.
I itekako su potrebne dve 3870/8800GTS ako imas 24` inch monitor.
Poenta je da ako neko oce da izdvoji te pare za komp, ne mozes da mu kazes da je to bacanje para ili da mu je i ovo dovoljno da igra sve na max itd... Ovde nije stvar u tome da imas dobro i da si dobro prosao sa parama. Ovde je stvar u tome da ti znas da imas najbolje i kad spavas da znas da u tom kucistu pored stoji OCZ memorija ili vodeno hladjnje a ne GeIL i CM Hyper. Da nije stvar u tome, naslov bi glasio `sastavite mi jak komp za igre za oko 1000e`
Vise stvari: najpre SPIDER platforma nije jos uvek prelezala sve decje bolesti pa nju ne treba uzimati do proleca. Za te pare idi na kombinaciju Intel-Intel-nVidia. OCZ memorije nisu bolje od Geil pandana u toj cenovnoj klasi (BlackDragon Quad/EVO). Mushkin je ipak #1. Micron jeste najbolji chip brander a pod njim je i Crucial i Infineon. Da je covek trazio BestBuy onda bi bila druga prica, on je trazio za 1700e i tu svakako upada C2Q, iX38 i SLI 2x 8800GTS i sve ostalo sto prati ovaj kvalitet. Isplativost je sasvim drugi aspekt price. Citao sam neka dela Sigmunda Froyda, mada se ne secam doticne krilatice...
Slazem se ja za sve to, i za Frojdovu teoriju i Micron cipove. Samo kazem da ako je napisao temu da oce da komp za koji ce da potrosi 1700e ( bez obzira sto maltene i da oce ne moze toliko da da ) trebamo da mu damo naj od naj sto moze da uzme pa nek uziva.
:: Vise stvari: najpre SPIDER platforma nije jos uvek prelezala sve decje bolesti pa nju ne treba uzimati do proleca. Za te pare idi na kombinaciju Intel-Intel-nVidia. OCZ memorije nisu bolje od Geil pandana u toj cenovnoj klasi (BlackDragon Quad/EVO). Mushkin je ipak #1. Micron jeste najbolji chip brander a pod njim je i Crucial i Infineon. Da je covek trazio BestBuy onda bi bila druga prica, on je trazio za 1700e i tu svakako upada C2Q, iX38 i SLI 2x 8800GTS i sve ostalo sto prati ovaj kvalitet. Isplativost je sasvim drugi aspekt price. Citao sam neka dela Sigmunda Froyda, mada se ne secam doticne krilatice.. :: :: :: - R a v e n L o r d - :: ::
...neka dela?Zanimljivo....verovatno je to merodavno da bi imao znanje, `celokupnu sliku` o odredjenoj stvari, oblasti ..........ali samo ne znam u kom univerzumu...
What is the meaning of this post??? I think it`s meaningless. Making yourself smarter then you are or just making us laugh?! :-))) :-))) :-))) :-)))
- R a v e n L o r d -
:: :: :: :: Vise stvari: najpre SPIDER platforma nije jos uvek prelezala sve decje bolesti pa nju ne treba uzimati do proleca. Za te pare idi na kombinaciju Intel-Intel-nVidia. OCZ memorije nisu bolje od Geil pandana u toj cenovnoj klasi (BlackDragon Quad/EVO). Mushkin je ipak #1. Micron jeste najbolji chip brander a pod njim je i Crucial i Infineon. Da je covek trazio BestBuy onda bi bila druga prica, on je trazio za 1700e i tu svakako upada C2Q, iX38 i SLI 2x 8800GTS i sve ostalo sto prati ovaj kvalitet. Isplativost je sasvim drugi aspekt price. Citao sam neka dela Sigmunda Froyda, mada se ne secam doticne krilatice.. :: :: :: :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: :: :: :: ...neka dela?Zanimljivo....verovatno je to merodavno da bi imao znanje, `celokupnu sliku` o odredjenoj stvari, oblasti ..........ali samo ne znam u kom univerzumu...
definitivno bih uzeo intel varijantu.umesto 8800gts 512 bih mozda uzeo 3870x2 puta 2 samo jos da vidimo kako ce funkcionisati crossfire.do tada dve ove nvidia karte su odlicna kupovina za ljude sa dubokim dzepom.poz
:: Q6600 - 200 :: DFI Lan Party x38 - 200 :: 2x 8800GTS 512mb - 600 :: OCZ Reaper HPC 2x1GB 800MHz - 100 :: Thermaltake ToughPower 850W - 140 :: Kuciste Thermaltake Armor/Kandalf ili CoolerMaster Stacker ~ 180-210 :: Hard Disk po zelji :: :: Perverzija od kompa. :: Da mi neko da 1700e ja bi ovo kupio odma :: ~ 1400e
:: a jel nekom od genijalaca koji predlazu x38 i slicne ploce i nVidia graficke u sli-ju palo na pamet mozda da intel chipset ne podrzava sli?? :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
bravo kume....imas 3 bambija...a ostali na dopunske casove .)
Ja bi rekao da bas Intel Chipset podrzava SLI Lan Party je n680i, a ako se ne ide SLI onda ista samo X38. Inace ja sam ima SLI sa 7950GT na Crossfire ploci, malo se edituju driveri i eto. A mislim da bi islo isto i za 8800GTSa, no ako ne tako n680i za SLI.
Opaska je delimicno na mestu, iX38 moze da radi u soft SLI modu, iako ne postoji zvanicna native podrska oidrska od nVidia, X38 je svakako dovoljno mocan i kompatabilna za ovaj bypass...postoje modded drivers koji ovo omogucavaju ali je neizvesno koliko njih za seriju 8XXX. U svakom slucaju, moze izabrati nForce680i SLI. Oficijelni driveris se ocekuju u toku godine...ali si u pravu sto se tice rizika, to je promaklo...
- R a v e n L o r d -
:: a jel nekom od genijalaca koji predlazu x38 i slicne ploce i nVidia graficke u sli-ju palo na pamet mozda da intel chipset ne podrzava sli?? :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
Ko bude kupovao na prolece, tada ce biti na raspolaganju nove edicije Phenom procesora 9550 i 9650 uz novi southbridge na plocama, ali i sve drugo ce da napreduje uz padanje cena starijih komponenti. No, i na leto ce biti nesto novo i bolje, bas kao i na jesen i tako unedogled.
Covek kupuje SADA i mislim da je gore napisano najbolje za ulozene pare.
Napomena: Nema overkolokovanja procesora Phenom 9500/9600 !
:: Ko bude kupovao na prolece, tada ce biti na raspolaganju nove edicije Phenom procesora 9550 i 9650 uz novi southbridge na plocama, ali i sve drugo ce da napreduje uz padanje cena starijih komponenti. No, i na leto ce biti nesto novo i bolje, bas kao i na jesen i tako unedogled :: :: Covek kupuje SADA i mislim da je gore napisano najbolje za ulozene pare :: :: Napomena: Nema overkolokovanja procesora Phenom 9500/9600 ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.