Mislio sm da dokupim malo memorije (1GB) za svoj racunarcic, al ne mogu da shvatim cenu ddr memorije pa sam nesto razmisljao dal da vako uradim: Racunarcic: Gigabyte GA-8VM800M S775 Intel Celeron D 2.8, box s775 DDR 512 MB VGA 3D on board HDD 80GB WD Caviar 2MB SB 5.1 on board
Sad, ako kupim 1GB DDR Kingston/Kingmax ≈47€ (mnoogo) + morao bih da sa ploce skinem 256MB jer imam 2 slota.
Sad, ako bih zamenio plocu i uzeo budget: Asus P5L 1394, Socket 775, = 30 € + 1GB DDR2 Kingston 667Mhz =16 € ______________________________ =46€ +ostaju jos tri slobodna slota za memoriju
prvo bi morao da proveris da li ta ploca podrzava taj procesor.ako ga podrzava utopis plocu i ddr i dokupis jos 1Gb ddr2.ta ploca je sa intel d945g cipsetom koji je sigurno bolji od via cipseta na GA ploci a 2Gb ddr2 rama ne moze da se poredi sa 512Mb ddr. pozdrav fetus
U tom slucaju lepo prodaj plocu, memoriju i pazari GA P31-DS3L koja je tek nesto skuplja od pomenutog Asusa (a prilicno bolja) i lepo si miran i u blizoj buducnosti.
Nesto razmisljam da uzmem Gigabyte GA-945P-S3 (50€)+ 1 GB DDR2 Kingston 667Mhz (16 €), a mozda i ovo sto si Vaskev predlozio, mada je ona oko 60 € i ATX, a meni bi trebala microATX. Sta ti znam. Hvala
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.