ne mogu da ubedim oca da je velika razlika izmedju sledecih konfiguracija. tako da mi treba sto vise misljenja o ovoj koniguracijii sa bartonom, tj koliko je ona slabija od ove druge... I koja je prava razlika u procesorima, jer po njemu navodno ovakav athlon danas ne moze da se iskoristi jer ne moze da iskoristi do DUAL... trenutna razlika koja je izmedju ovih kad bih prodao bartona i kupio uvo drugu 50 evra pa vi kazite sta je pametno i koliko pametno...
AMD Athlon64 X2 (dual core) 4000+ Box, AM2, 2.2GHz, 2x512kb Asus M2V-MX SE (via K8M890, PCI-E,2xDDR2,VGA(256) Gblan, 2x sata2 raid) 2gb DDR2 800 NVidia FX7300GT 256mb ddr2 128bit DVI Asus Western Digital 160GB WD1600JS (7200RPM, 8MB, S-ATA2) ATX midi 400w P4 FRONTIER AURORA black (front light, usb)
i
AMD Barton 3000+ BOX Abit NF7-S nForce II 2.0 SATA Spectec 2x256MB DDR400 PC3200 A-data 512MB DDR400 PC3200 ATI Radeon 9550 128MB VIVO Maxtor HDD 160GB SATA 8MB KME Neo CX-6059 Silver 400W
Nisam neki poznavalac danasnjeg hardvera ali ovo nije za poredjenje... CPU, graficka, memorija, hard, napajanje... Jedino nisam siguran da je ona m2v valjana ploca. Ja licno ne volim VIA cipset.
Prva je bolja i to kud i kamo. Samo druga ploca... Neka sa Intel cipsetom.
:: ne mogu da ubedim oca da je velika razlika izmedju sledecih konfiguracija. tako da mi treba sto vise misljenja o ovoj koniguracijii sa bartonom, tj koliko je ona slabija od ove druge... I koja je prava razlika u procesorima, jer po njemu navodno ovakav athlon danas ne moze da se iskoristi jer ne moze da iskoristi do DUAL.. :: trenutna razlika koja je izmedju ovih kad bih prodao bartona i kupio uvo drugu 50 evra pa vi kazite sta je pametno i koliko pametno.. :: :: :: AMD Athlon64 X2 (dual core) 4000+ Box, AM2, 2.2GHz, 2x512k :: Asus M2V-MX SE (via K8M890, PCI-E,2xDDR2,VGA(256) Gblan, 2x sata2 raid :: 2gb DDR2 80 :: NVidia FX7300GT 256mb ddr2 128bit DVI Asu :: Western Digital 160GB WD1600JS (7200RPM, 8MB, S-ATA2 :: ATX midi 400w P4 FRONTIER AURORA black (front light, usb :: :: :: :: AMD Barton 3000+ BO :: Abit NF7-S nForce II 2.0 SAT :: Spectec 2x256MB DDR400 PC320 :: A-data 512MB DDR400 PC320 :: ATI Radeon 9550 128MB VIV :: Maxtor HDD 160GB SATA 8M :: KME Neo CX-6059 Silver 400 ::
ne ulazeci u starost 2. masine. 1 masina je brza, ali krenimo redom:
Procesor na prvoj je odlican, na drugoj je Barton sa 512KB cache i dalje brz ali 2x sporiji. Ploca na 1. masini je nikad gora (uATX i VIA) a na 2. cuveni Abit NF7-S2 Oskara Wua (iako je rev. S losija od obicne NF7) je daleko kvalitetnija u smislu izrade. Ne znam koji je RAM na prvoj tj. brand ali na drugoj masini je pouzdan i renomiran SpecTek (Micron koncern) ali A-data (veliki ali nepouzdan brander) nije za ponos u kvalitetu, takodje ga ima 2x manje. Kvalitet grafika je isti sto se tice izrade ali je prva ipak znacajno brza. Disk na drugoj masini je ubogi Maxtor a na prvoj dobar WD. Na obe masine je napajanje koje ne uliva poverenje i rizicno ga je drzati. Presek je sledeci: ne valja ni jedna, ali to pre svega zavisi koliko novca kostaju. Ako bi se prvoj zamenila ploca i uzela bilo koja full ATX dimenzija (najbolje Biostar TF560 A2+ za 55e a to je 20e vise umesto Asus) i umesto tog napajanja uzeo Cedegen 400W za +10e onda bi ta 1. masina bila i vise nego odlicna i neuporedivo bolja od 2.
Prva konfiguracija je brža od druge, ali čeka te dodatno ulaganje. Prvo druga ploča... pa ćeš poželeti i da se igraš... jel tako? Moraćeš uzeti i bolju grafičku kartu... a automatski i napajanje... Sve ukupno 200€.
Prijateljski savet (kojim slobodno možeš obrisati dupe, a i ne moraš), skupi neku kintu i prodaj svoj komp, pa kupi novi.
imam ja moj konf, jos jacu konfiguraciju od te athlona 4800+ i sta ste se svi uhvatili za tu plocu, to se da lako zameniti i kad vi svi kazete da je toliko losa to ne bi bio problem... A taj konf nece uopste da se koristi za igre tako da je ta graficka za takvo koriscenje vrh! Najvise mi je bilo koja je stvarna razlika tih procesora... i kad smo tu, na mom athlonu 4800+ imam asus m2n4-sli, sta mislite o toj ploci... i hvala na komentarima
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.