Ja cu ti pomoci kritikom, Ja sam sebi uzeo Armor VA8000SWA To je isti samo ne LCS tj. bez vodenog. A razlog je to da sam nasao na netu da su mnogi se zalili na to njegovo vodeno hladjenje. Tj. konkretno na pumpu, jednom je crkla posle mesec dana drugom posle par meseci isto, jedan kaze da je oslabila i slabije pumpala vodu koliko sam ga shvatio. Tako da sam ga ja zaobisao i uzeo ovaj. Vidi malo i ti na netu dal da uzmes LCS-a. Inace ja sad cekam da mi stigne Armor+ iz inostranstva a ovaj cao darvine.. Sto se ovako tice Armora imas moju preporuku sto se sasije tice, ono sto pricaju da krilca imaju slabe magnete su bez veze price, nece da vuce tenk sa njima kuciste je vrh.
Pa ako uzmes LCS-a sta ce ti kuler za CPU. A i ja ne bi dao 400e ili kolko vec eura za QX6700 mislim to je isti Q6600 samo sa vecim taktom. Na vodi mozes da drzis Q6600 na 3.7-3.8GHz onda je jaci od stock QX 9770 ! Znaci Armor je vrh Antec 900 nije full tower i nije ta klasa a Centurion je smece za taj komp. Samo vidi dal se isplati LCS ako je losa pumpa.
Ja ostajem pri tome da ti je ovo najbolje kad vec dajes tolike pare,znaci to ti je natopliji savet za te pare: Asus Maximus Formula, Intel X38, 2xPCI-Ex16 - 205e Intel Core 2 Quad Q6600 / 2.4GHz (onaj sa B0 stepingom) - 200e Geil Black Dragon 4GB (4x1024) DDR2 800MHz - 100e Seagate Barracuda 500GB (SATA2/16MB/7200.9) x 2kom RAID 0 - 180 e PIONEER DVD/+RW/-RW DVR-212D SATA 18X Dual Layer BLACK - 30e ASUS EN8800GT TOP/G/HTDP/512M - 230e Samsung SyncMaster 226BW - 320e Logitech Gaming Keyboard G11, USB - 55e LOGITECH G9 Laser Mouse - 90e THERMALTAKE Kandalf VD4000 - 185e THERMALTAKE W0117RE 750w - 120e Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer - 95e Logitech Z-5500, Speaker system 5.1 THX Home Theater, 505W - 350e =2160 evrica
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Ja napisah Spider platformu (+ 10% performansi uz - 10% cene ako su zajedno AMD Phenom + ploca 790X + ATI grafika jer su optimizovani da rade zajedno), a ti vidi kako ces:
Phenom 9500 _______________________________ 170 e GA-MA790X-DS4 _____________________________ 110 e 4x1GB DDR2 Geil Ultra 800 MHz _________________ 100 e (u dual channel) 2 x WD Caviar 320 GB SATA II __________________ 120 e (u RAID) 2 x Asus ATI 3870 512 MB DDR4 TOP ____________ 410 e (u Croosfire) Pioneer DVR-212D ____________________________ 25 e Cooler Master Centurion 5 _____________________ 50 e Antec TruePower Trio 650W ___________________ 105 e Mustek PowerMust 800 USB-UPS ________________ 60 e
Ovo je 1150 jevreja. Fali monitior, mis, tastatura, zvucnici sto je prilicno stvar ukusa kada je rec o vecoj lovi.
Ja mogu da dam samo podrsku za zvucnu i zvucnike(to znam da valja). Doduse koliko sam ukapirao neces praviti muziku, ali kad je bal nek su perverzije. Creative je ipak ime(ludi Japanci). a sta ti ja znam...
da kupujes z-5500 uz takav komp ? :) Kupis SONY A/V risiver 5.1 za oko 13000 (moj brat je uzeo, radi jako jako lepo pogotovo za te pare) i uzmes onaj 5.1 KEF osnovni i ima da osusi taj 5500 ma sta ti neko rekao :) a mozes da uzmes i neki Marantz ili Yamaha risiver za malo vise para pa da to sve bude na svom mestu a da opet budes u cenovnom rangu z-5500 a mozes da se isprsis i koji evro vise i da pazaris lep i fin 5.1 JAMO ali ne one jadne serije (kineske, u rangu vivax-a i clatronic-a) vec svaki zvucnik pojedinacno i posle prst u uvo i vatas neku livadu jer ce kuca da ti se srusi :) sve to pod uslovom da volis fin zvuk i muziku :) sto ocigledno volis cim uzimas xtra zvucnu i pristojne zvucnike :)
... na loptu malo i sacekas mesec dva ,da se trziste stabilizuje donekle ...Evo idu novi procesori ,izacice nvidia 9 x2 i ati 3870 x2 , novije ploce itd...bacices pare na8800gts512..Hladjenje je poseban problem ...NE KUPUJ THERMALTAKE-ova vodena hladjenja!!!Lose su im pumpe pa crkavaju vrlo brzo ,a model big water 760 nema zadovoljavajuce performanse Big Typh vx120 (vazdusni cooler)daje bolje hladjenje i tisi je!(test na Xbit lab-u) Moj ti je savet da za hladjenje uzmes najobicnijeg Hyper Tx sada (kosta oko 20 e) ,a upustis se u trazenje nekog vodenog hladjenja posle toga ...pare su ti tu ,pa su tu... Uzmi dva hard diska i spoji ih u raid mnoogo je bolje... Sto se procesora tice ,ako vec uzimas intela,a imas pare uzmi pre Xeon quadcore X3220 ,koji je isti kao i q6600 ,ali mnoogo bolji (manje se greje,bolja overklok margina itd...) i skuplji za oko 70 e ima ga u mikrosystems-u ... Ja bih uzeo memorijske module od 2GB za slucaj da ti kasnije zatreba jos memorije... Kod nas je retkost davati tolike pare na racunar ,pa zato i imas masu predloga jer su to sve stvari koje bi drugi hteli da imaju,ali TI sam kupujes racunar i ti dajes pare,pa onde i odluci sam... P.S. uvek ce biti od boljeg bolje ,ali uzmi nesto sto ce ti trajati barem 2-3 god uz eventualno manja ulaganja u upgrade...`Ajd u zdravlje!
Brate tebi ne vredi pricati! Znaci ako uzmes to uzimas dosta lisije nego sto mozes! Genius zvucnike a ima pare? Pitaj ljude kakav je Z-5500. Radi sta oces!
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.