Molim predlog za INTEL platformu sa recimo E2140 i nekom OC plocom do 60E bez rezaca,mod,tast i misa. Jos kada bi to bile proverene konfiguracije.......
Ta ploca nije bolja od Biostara a malo je jeftinija, to je prevazidjen chipset. Geil moze ali zumi DualChannel dakle, 2x512MB (1GB je sasvim dovoljan za vecinu stvari) to je 25e ako nema onda za sada uzmi jedna modul Transend ili Geil od 1GB DDR2-800 za 18e. To kuciste je OK, ali ima isto napajanje kao i ono koje kosta 25e!!! Dakle ovde je samo lim skuplji...dakle, jedino izgled, ali je napajanje solidno i vrsice dobro posao a ustedis 20e na limu...umesto te grafike ubodi GA ATi 2600XT GDDR3 Silent koji je 80e i na koju si. Vako je BB:
Intel C2D E2140.........55e Biostar P35D2-A7....65e Geil DDR2-800 2x512MB...25e Codegen kuciste 400W....25e (svuda isti OK PSU) GA ATi 2600XT GDDR3 256MB....80e WD Caviar 7200 16MB 160GB SATA2....45e
po meni je daleko bolja BB varijanta ici na AMD-nVidia-ATi jer je masina za iste pare i brza i kvalitetnija:
AMD64 X2 4000+......55e Biostar TF560 A2+......55e GA ATi 2600XT 256MB GDDR3......80e Codegen case 400W.....25e (proveri da je napajanje tesko) WD Caviar 7200 16MB 160GB SATA2....45e Geail DDR2-800 2x512MB....25
P.S. zaboravih na ono Transcendu da dodam 2x1GB
- R a v e n L o r d -
:: Machine sta mislis o ovoj izmeni :: :: Intel C2D E2140...........55 :: GA-8I945PL-DS3...........57e :: 1GB Geil DDR2 800Mhz....18e :: Codegen briza 6099.......45 :: GA HD 2600PRO...........70 :: WD Caviar 160GB..........45 :: :: :: Probio sam budzet za 20eura ali nema veze!! ::
Moj savet: Biostar ploča sa p35 chipsetom (ova koju je MACHINE naveo je ok), procesor naravno c2d 2140, geil ram (1GB min), grafička gainward 7600gt, hard disk najjeftiniji sataII koji nađes (poželjno je da bude seagate i da mu oznaka počinje sa ST3).
E, a pravi savet je da kupiš polovnu grafičku (mozeš da nađeš jake dx9 grafičke za 60-ak evra).
Nisam razmisljao o AMD konfig. sa X2 4000 jer sam na https://www.benchmark.co yu nasao da je losiji procesor od Intelovog i da se losije klokuje. Inace do sada sam bio na AMD-u i rado bih ga opet uzeo.Sada si me bacio u razmisljanje. Napajanje koje si predlozio je pretpostavljam dovoljno za neki mali OC?!
ceh, radje bih kupio dx 10 kartu pa makar bila i slabija od 7600GT.
Taj 4000+ ce raditi na NF560 O/C kao 4400+, u svakom slucaju je AMD64 X2 bolji od Intel serije E2XXX ali nije od E4XXX, to tesko Codegen napajanje je sasvim koretkno pa i za O/C a ploca je dosta kvalitetnija a jeftinija 10e od P35, jeste nesto sopriji chipset i za O/C ali to su male razlike. Kvalitet druge masine je po meni bolji O/C jeste slabiji ali mi se cini da za vecim nema nikakve potrebe AMD 2.1GHz ce raditi stabilno na 2.3GHz. 2600XT GDDR3 ti je BestBuy za 80e ali za Silent model moras obezbediti dobru promaju u kucistu jer se grafika greje prilicno dok je AMD64 X2 zakovan na `ladnih 30C, uz taj Geil 1GB DDR-800 za 18e bice to extra potom ubodes jos 1GB
- R a v e n L o r d -
:: Nisam razmisljao o AMD konfig. sa X2 4000 jer sam na https://www.benchmark.co yu nasao da je losiji procesor od Intelovog i da se losije klokuje :: Inace do sada sam bio na AMD-u i rado bih ga opet uzeo.Sada si me bacio u razmisljanje :: Napajanje koje si predlozio je pretpostavljam dovoljno za neki mali OC? :: :: ceh, radje bih kupio dx 10 kartu pa makar bila i slabija od 7600GT :: :: :: :: ::
Jos mi jedino preostaje da nadjem taj teski Codegen.Predpostavljam da Gigatron ima takve. Imao sam u glavi i neka napajanja kao Frontier Aurora 400W ili MS Industrial Ceres 400W u istom cenovnom rangu sa ovim tvojim predlozenim.Vidim koriste ih neke zvucne firme u slicnim konfiguracijama.Ako ne nadjem Codegen (teski) neka budu rezerva?!
Pazi, od onoga sto sam do sada video Frontier, JNC, ANS, MSi prave uzas napajanja. Codegen je neki min. min. imaju teska napajanja sa masivnim hladnjacima i prigusnicama. Kazem d aobratis paznju jer prodavci recimo i u Asus kucista umesto certified napajanja guraju neki kineksi junk od 5-10e umesto od 15-20e. Ili kupi samo lim za 10-15ei onda za 20e Codegen 500W a imas i 350W za 15e. Oni prave jeftina ali prilicno dobra napajanja u smislu da drugi jaci brendovi bukvalno isto takvo sa svojom nalepnicom prodaju po ceni 2x, mada stoji da su ti primerci probrani...slobodno uzmi 25e ali ga pogledaj da li ti deluje OK na oko i tezini a za O/C pitaj ovde imas AMDovce koji su klokovali to bolje pa vidi rezultate...
- R a v e n L o r d -
:: Ubedio si me da uzmem stari dobri AMD :: :: Jos mi jedino preostaje da nadjem taj teski Codegen.Predpostavljam da Gigatron ima takve :: Imao sam u glavi i neka napajanja kao Frontier Aurora 400W ili MS Industrial Ceres 400W u istom cenovnom rangu sa ovim tvojim predlozenim.Vidim koriste ih neke zvucne firme u slicnim konfiguracijama.Ako ne nadjem Codegen (teski) neka budu rezerva? :: :: ::
Od ovog tvog Intela, ali AMD 5000+ Black edition je best buy ikada... Evo malopre smo ga sa 2.6 Ghz default, podigli na 3.3Ghz, bez ikakvih dodatnih programa, i temperatura mu je i dalje 18-22 stepena... Neverovatno...
Cena je 90 eura, ali je AMD i dalje odlican za klokovanje
Jel si mi Silent GA predlozio zbog buke ili karakteristika.Nasao sam na forumu da se pregrevaju pa je mozda bolje uzeti sa ventilatorom recimo GA.ASUS ili Sapphire?!
Za SuperMrki: Nisam promenio tabor, odlucio sam se za AMD.Za taj crni ima vremena ne sumljam da je dobar.
Ne zbog buke vec zbog solid ultra durable2 kondenzatora. Pazi ako za oko 80e mozes uzeti Sapphire sa aktivnim hladnjakom onda obavezno njega! Niti Asus niti GA imaju pasivno hladjene BGA VRAM chipove dok Sapphire ima pa se moze i bezbedno klokovati za nekih 10%. Asus ima aktivni cooler ali i nesto losiju izradu od GA. Ta GA silent iako se greje kada se na bocnu stranicu montira obicna 8-ca pada T za 10C. Nije uopste problem ako u kucistu imas makar 2 ventilatora: jedan dole-napred uduvni i jedan gore-nazad izduvni.
- R a v e n L o r d -
:: :: Sto se tice ove graficke... :: :: Jel si mi Silent GA predlozio zbog buke ili karakteristika.Nasao sam na forumu da se pregrevaju pa je mozda bolje uzeti sa ventilatorom recimo GA.ASUS ili Sapphire? :: :: :: Za SuperMrki :: Nisam promenio tabor, odlucio sam se za AMD.Za taj crni ima vremena ne sumljam da je dobar :: ::
... i sta si dobio time, kad je on i natoj frekvenciji slabiji tj sporiji od recimo 2160 na 2800 - 3000 Gh-z ,a skuplji skoro 40 e?Da ne spominjem skuplje Intel modele ,nego decko ima samo 270 e pa mu ni ne savetujem da uzme iskljucivo intel-a jer je u tom rangu jedina biostar ploca , a njoj za jak oc treba poseban modovan bios itd ...da je uzeo recimo startno 2160 cepao bi i 6400+ blackedition za male pare ...`Ajd u zdravlje! Re : Hare pogledaj po predjasnjim postovima rezultate u benchmark programima , pa ces i sam videti...
Re: Machine ...napisao sam ti da X2 ne moze da bude bolji procesor od 2xxx i rekao sam tio i neke podatke ,koji te izgleda nisu uverili ,poslacu ti skrinove rezultata mog 2160 pa ih uporedi sa rezultatima x2 serije .uzmi u obzir i cenovni rang ,ali i to da sam sve postigao sa take Ms 667 memorijom ...Mozda ces promeniti misljenje...`Ajd u zdravlje!
Nisam video to! U svakom slucaju je bolja kupovina od E2XXX i po mojim procenama jeste bolji BestBuy od njega, marketing me zanima. Racunaj da je P35 platforma 1 godinu novija od NF pa j ei sama nesto brza...za manje para je to kvalitetnija kombinaciija. Ploca istog kvaliteta je 30e jeftinija jer nema mem kontroler u cipu kao intel a CPU 10e sto je dobrih 40e za npr. 2x1GB Geil DDR2-800 4-4-4-12 Ultra...
- R a v e n L o r d -
:: ... i sta si dobio time, kad je on i natoj frekvenciji slabiji tj sporiji od recimo 2160 na 2800 - 3000 Gh-z ,a skuplji skoro 40 e?Da ne spominjem skuplje Intel modele ,nego decko ima samo 270 e pa mu ni ne savetujem da uzme iskljucivo intel-a jer je u tom rangu jedina biostar ploca , a njoj za jak oc treba poseban modovan bios itd ...da je uzeo recimo startno 2160 cepao bi i 6400+ blackedition za male pare ...`Ajd u zdravlje! :: Re : Hare pogledaj po predjasnjim postovima rezultate u benchmark programima , pa ces i sam videti.. :: :: Re: Machine ...napisao sam ti da X2 ne moze da bude bolji procesor od 2xxx i rekao sam tio i neke podatke ,koji te izgleda nisu uverili ,poslacu ti skrinove rezultata mog 2160 pa ih uporedi sa rezultatima x2 serije .uzmi u obzir i cenovni rang ,ali i to da sam sve postigao sa take Ms 667 memorijom ...Mozda ces promeniti misljenje...`Ajd u zdravlje!
...ja imam stariju p965 ds3 plocu koja je kud i kamo slabija od p35 ploca ...Problem sa ovom biostar plocom je sto ona izgleda bolje harmonizuje sa procesorima sa vecim mnoziocem recimo bas 2160 ili sl... Nijedan x2 sem mozda 5600+ koji su neki momci podizali na vazuhu stabilno i na 3700 Mhz nije uspeo da potuce maaxdomete serije 2xxx ,tako da je prica o tome...medjutim posto momak nema para da da za dobru plocu i 2xxx neka uzme sta vec moze...cak i AMD (nije zajedljivo...) P.S. poslao sam ti screenshotove pa uporedi samo da gmail uploaduje slike...`Ajd u zdravlje!
PS:Codegen napajanje nisam nasao,pa sam uzeo MS Industrial Platinum 400W. Nameravam ovih dana da ga kloknem pa cemo videti sta sam pazario!! I naravno probio sam budzet za 15 eura!!!!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.