Recite preporuku za Intel-Intel-nVidia i AMD-AMD/nVidia-ATi platformu tako da zadovoljava BestBuy zahteve (ne O/C varijanta), u smislu: 22` TFT wide/4:3, TV-FM karta, grafika za igranje...dakle, bas cela masina da kosta 1000 eura +/-10 %, da su delovi brendirani a npr. monitor marki: HP, FujitsuSiemens Scaleo, ViewSonic, Philips...ako upiand u cenu, neki hoce neki nece za 250-300e. Neko solidno funkcionalno kucicte (mozda COdegen Briza?) najbolje neko bez PSUa a zasebno PSU ili sve zajedno, bez fensiranja...Imam na umu 2 masine ali ne mogu bas sve delove da nadjem i ispratim zato ispisite ako vas ne mrzi okvirnu cenu komponenti i gde to nabaviti a da legne u ove uslove i sljaka sa garancijom od 2-5 godina jer to ide jednoj teti koja je vrlo zahtevna i tesko udovoljiva (inace nemam nikad problema ali ovo je specijalan slucaj), zato su precizne sugestije i vise nego potrebne. Hvala na razumevanju!
poz ..pa znas kako procitao sam sta trazis i naravno da cu ti reci kao i svi ostali koji se iole razumeju .naravno grafika 8800 gt ja sam licno ljubitelj intela tako da preporucujem quadro kojije sada 210 evra koliiko vidim po svim oglasima .hard nikako wd sve osim njega jer je stvarno bucan a koje velicine to vec u zavisnosti koliko kome treba .ja imam asus 22 inca tft i ne da je dobar nego je bruka dobar za 205 evra kolikos am dao tako da ga toplo preporucujem jer 22 je 22 da se ne lazemo .ploca od 100 do 120 evra imas da biras 775 p5k-pro nije lose i lepo se pokazala (ortak je prezadovoljan) a kuciste inapajanje tu vec nisam strucan .memorija n aravno na 800 2 giga mozes iz a 50ak jevreja da nadejs..sve suvemu sa ovom plocom monitorom grafikom ramom i napajanje ikuciste bez monitora max ali max 750 jevreja +ako poslusam moj savet da uzmes asuus monitor 22inca +205 evra i tu jos malo pa smo kod tvojih +10 % od 1000 .sada sve je stvar izbora i zasta doticnoj teti treba pa koriguj malo .sto se cena tice pc berza je ok proveri da ne smaram ja vise .poz i srecno
... posto je toliko zahtevna, a ako joj se zuri q6600 - kvad procesori ce, ako ne ove onda sledece postati standard (Wolfdale 8xxx je dobar ,ali mislim da ce postati buduci celeron)... phenom - ti izaberi koji ces ,razlog isti kao gore Quad procesori na manjem taktu imaju veci ucinak Grafika : ili 3870 (obavezno crossfire ploca !) zbog mogucnosti relativno jeftinog upgrade-a kasnije,ili 3850 x 2 odmah (performanse kao 8800gtx) 8800 gt 512 nije los ,bolji od obe kartice pojedinacno ,ali ga kolje sto ima slabe sli rezultate (kasniji upgrade) ,po mojoj proceni radice posao nekih godinu do godinu i po dana ... Nisam ti dao precizne smernice vec samo mantre za meditaciju ,posto poznajes trziste bolje od mene ...problem je ploca koja bi trebalo u svakom slucaju da podrzava ddr3 koji ce vec krajem godine biti ono sto je ddr2 sada ,ali su sada mnogo skupi (da li to cujem Asus P5 Kc ?sad ce neko da me gadja s` necim ...) U svakom slucaju praviti racunar za naredne 2-5 godine nije zahvalan posao ,ako hoces posteno da odradis (sto se valjda podrazumeva)... A sto ne oc ako ga ti odradis s` vremena na vreme (kao fol maintainance masine ,za 6meseci podignes za 300 Mhz i uzivas ,bar u Intel varijanti?) Ili probaj neki Dell... `Ajd u zdravlje!
Machine, jel` se ti to zahebavaš??!! Ili ti je neko maznuo nick??! Pa bre, jedini koji je ovde više od tebe je (možda) administrator foruma. Studiraš ETF i postavljaš ovakva pitanja??! A do sada si milion puta i sam odgovarao šta bi neko trebao da uzme, koju se marke dobre, itd. Ma ovo mora da je neka zafrkancija...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Ma, jasam kucao za ortaka (i za mene u neku ruku). Naime, to je njegova tetka a ja hardverisem. Kaze on: meni ce da odgovore jer me znaju a njemu slabije (PCoprema) a ponekad ne veruje mojim sudovima i hoce to da proverim na forumu. Ko sam ja da mu menjam zelje?! Eto, ja znam 2 koje su OK za to, ali on hoce second opinion (kao kod Kapsersky-og). Nema tu niceg lose, niko ne zna sve, pa ni ja ne probam svaki deo koji izadje na trziste vec jedan njegov manji deo...ovako cu udovoljti oboma a sebi olaksam posao, da ne bude posle crklo nesto iz ko zna kog razloga pa kazu da si uzeo ono ne bi...e, jbg, ovako ce se uveriti...
- R a v e n L o r d -
:: Machine, jel` se ti to zahebavaš??!! Ili ti je neko maznuo nick?? :: Pa bre, jedini koji je ovde više od tebe je (možda) administrator foruma. Studiraš ETF i postavljaš ovakva pitanja??! A do sada si milion puta i sam odgovarao šta bi neko trebao da uzme, koju se marke dobre, itd :: Ma ovo mora da je neka zafrkancija.. :: :: ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. :: American Grafitti :: ::
Pa di si ti dragojlo - nema te? Kako si mi, sta ima novo osim Phenoma, E8xxx, ATi38702x2, G92...
- R a v e n L o r d -
:: ... kad se to desilo na berzi ,da neko na takva pitanja ne dobije odgovor?Obicno ih ima gomila (citaj previshe) .. :: :: P.S. njemu bi se sigurno javilo vise nego tebi jer ne bi mislili da ih zeza...`Ajd u zdravlje!
jesi li razmisljao da `zahtevna teta` dobije vec gotovu brand konfu tipa IBM i slicno? Znam da to nije preterano isplativo ali u zavisnosti od toga koji je posao u pitanju i koliko je pouzdanost bitna hoce ponekad da se to ispostavi kao odlicno resenje. Samo nemoj da kupujes Beko :)
za koje potrebe kupuje racunar konkretno.trenutno sam na poslu u trecoj smeni tako da tek oko pola 8 stizem kuci do racunara.mozemo videti da sklepamo nesto kvalitetno za tetu.poz
Igranje obavezno, a igranje ce pokriti i sve ostale namene...
- R a v e n L o r d -
:: :: :: za koje potrebe kupuje racunar konkretno.trenutno sam na poslu u trecoj smeni tako da tek oko pola 8 stizem kuci do racunara.mozemo videti da sklepamo nesto kvalitetno za tetu.poz
CPU: AMD Sempron 3000+ / 1.6 GHz, S.AM2 ______ 30 e ploca: MSI K9VGM-V ___________________________ 34 e memorija: NCP 2x512MB DDR2 667MHz ______________ 15 e HDD: Western Digital Scorpio 60GB (SATA/8MB/5400) - WD600BEVS ____ 47 e CD: LG -> CD čitači _________________________ 11,5 e kuciste: Cooler Master Stacker 831 (RC-831) _______ 193 e napajanje: Chieftec RHD-6460P ____________________ 306 e UPS: APC Smart-UPS SUA750I ________________ 250 e mis i tast: Logitech Cordless Desktop MX-5000 Laser ___ 137 e
Mislim da sam se uklopio u zacrtanu cifru. Namerno sam malo ustedeo na procesoru i ploci (ne sekirajte se zbog niske cene, ima sjajnu VGA UMA) jer smatram da je za dobar racunar najvaznije kvalitetno napajanje. Memorija je odlicna, sjajno se klokuje i sa naponom manjim od fabricki predvidjenog. Firmu LG bih svakako preporucio jer prave najbolje opticke medije vec duze vreme. HD sam stavio malo skuplji jer ovi jeftiniji od 80 GB mi ne ulivaju poverenje. Kuciste je lepo.
O UPS-u necu da trosim reci jer je narocito vazno imati bezbedan racunar, ma koliko da je dobar. Mis i tastatura su ergonomski i svako ko ih je korisitio je prezadovoljan.
Nazalost, u predvidjenu cifru nisam uspeo da uklopim monitor. Reci teti da sada uzme ovako, a kasnije moze, ako bude zelela, da dokupi monitor i zvucnu karticu.
BC, akcenat je bas na onim komponentam koje zivot znace pasioniranom igracu uz osvrt na besprekornu perifernu stabilnost (hladan lim/promaja u kucistu, napajanje koje radi sa kapacitetom do 10% od nominalne deklarisane snage, iznaredan on-line UPS...). Ubedjen sam da ce igre leteti uz svu realnu virtuelizaciju, posebno mi se svidela vrlo neophodna stavka 22` TFT, izradjena besplatnoj a pak najnovijoj STEALTH tehnologiji. Ali, nisi morao da stekas za RAM, mogao si turiti vrhunski RC a ne NCP koji je jedan stepenik nize od samog vrha...
Vi se sa mnom sprdate, c, c, c...u tom slucaju je bilo bolje da je on postovao. Nista, ja cu mu dati predloge pa nek on proveri posle na forumu...cenim da ce ova tema zavrsiti u tezak off-tiopic, bas kao i Crypton(it)
a ja mislim da je machine hteo samo misljenja za par konfiguracija i da onda ovi novopridosli nemoraju da smaraju sa pitanjima sta kako best buy itd...pametno machine svaka cast ...samo sto te forumasi ne shvataju ozbiljno...pozz
p35-ds3r=7000 cpu-6750=11700 memara geil ultra=4000 seagate barracuda 250gd=4500 asus8800gt=17000 asus3870top model 16400 leadtek tv2000 expert=3300 napajanje cors 520w i 5 god garancije=8000
ukupno 55500din
mozes dalje korigovati po tvom licnom misljenju. ostaje ti 25000 za monitor,kuciste,tastaturu i misa koje cu ostaviti tebi da odlucis posta sam slab na ovom polju.licno imam pomenutu brizu koja je skroz ok ali mi se cini da se prodaje iskljucivo sa napajanjem.
kada bi dodao jos tih 5 do 10% novca i da finishiras konfu da bude vrh.poz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.