Ploca: Asus Maximus Formula Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600 Hard Disk: WD5000KS sata2 500 GB 16 MB RAM Memorija: Geil 4x1GB 800MHz Black Dragon 4-4-4-12 Graficka Karta: Asus EN8800GT TOP 512MB DDR3 256bit 700MHz/2000MHz Kuciste: preporuka??? Napajanje: preporuka???
Jel treba nesto menjati? bilo kakav savet? Problem je sto nemam para,za ovo cu jedva skupiti,pa da ne bacim pare... Stvarno je bitno... Hwala Unapred. Kuciste + napajanje < 100 eura
Mislio sam na neki jeftini 8800GTS 320, jer su svi iz istih pogona a razlika u ceni je i po 25e iako je jedna ista karta tako da na kraju izadje isto koliko i Asus 8800GT TOP verzija. I 256MB je VRAMa je dosta a 512MB je previse i nece iskoristiti, tako da 320MB je zlatna sredina...
- R a v e n L o r d -
:: Ja ne bih nista menjao i jos bih poslusao Masinistu za napajanje :: :: ::
:: je bolje neki 8800GTS sa 320MB, bolje bi pasovao a cena tu negde.. :: :: Tebi treba min. 500W npr. Antec Sonata III 500W ili neko obicno kuciste + LC-power LC756 :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: plavo I ja sam razmisljao o Sonati III? Jel se isplati dati 100 e za nju??? A sto se tice graficke,gledam 8800gt zbog g92 chipa,koliko sam nacuo bolje radi... Sta mislis???
Bilo bi bolje da uzmes 4GB Gail Ultra DDR2 na 800MHz,ima isti latency kao i BD ali ima i Pasivni Hladnjak na sebi sto smanjuje Temp pri OC,BD je vise kao Feshion detalj nego kao mem Definitivno je bolji Ultra nego BD,potpuno iste karakteristike+Cooler
Graficku bi ti Preporucio Palit 8800GT Sonic,ili obicnu varijantu,jeftinija je od 8800GTS 320 a nudi bolje preformanse..
Napajanje CM eXtream ili iGreen 550W,moze i neki Antec da pasuje
A dobro bi ti dosao i DWD RW Pionner 212BK sa SATA interfejsom...
At The End The Dark Tower Awaits In The Wrath of Titans Novi Sad
:: Bilo bi bolje da uzmes 4GB Gail Ultra DDR2 na 800MHz,ima isti latency kao i BD ali im :: i Pasivni Hladnjak na sebi sto smanjuje Temp pri OC,BD je vise kao Feshion detalj nego kao me :: Definitivno je bolji Ultra nego BD,potpuno iste karakteristike+Coole :: :: Graficku bi ti Preporucio Palit 8800GT Sonic,ili obicnu varijantu,jeftinija je od 8800GTS 32 :: a nudi bolje preformanse. :: :: Napajanje CM eXtream ili iGreen 550W,moze i neki Antec da pasuj :: :: A dobro bi ti dosao i DWD RW Pionner 212BK sa SATA interfejsom... :: :: At The End The Dark Tower Awaits :: In The Wrath of Titans :: Novi Sad :: DvD,tastaturu ,misa i monitor imam,tako da... I ja sam hteo Palit 8800GT Sonic,ona je oko 215e,ali trenutno je nema nigde kod nas... Hwala na savetu za RAM ::
:: A odusevilo me ono: `...za ovo cu jedva skupiti... :: :: He he. Bas mi te zao :: :: :: Pa,jbg,sad mi je rodj,imam neke pare u steku,treba da prodam sadasnji komp za nekih 200-250 e(samo mi treba kupac) i taman cu skupiti 1000e... Cudno je zvucalo,ali eto objasnjenja
Nije Gail nego Geil tek sam sad video da sam pogresno napisao... Inace imam 4GB na 960MHz radi bez problema na istim Latency-ima Sve Najbolje Pohvale za ovaj RAM,za tu cenu APSOLUTNI BEST BUY BD ti je modni detalj,slabije se OC,vise se greje,al zato lepo izgleda,,,xD
Ako trebas negde da stedis: Uzmi MALO jeftiniju plocu. Uzmi E6750 znacajno jeftiniji a brzi procesor od Q6600 Nemoj uzimati TOP 8800GT, uzmi obicnu pa je klokni na 700/2000.
Mada i dalje mislim da ti je konfigutacija uzasno neizbalansirana za nekoga ko kuburi sa kintom.
Pametno... Nisam se ni setio cooler-a za CPU... Ja racunam na box Cooler... Budala... Nego taj Cooler Master Hyper TX je oko 20 e,a Zalman 9500 ne mogu da nadjem kod nas... Jel znas gde ga ima i kolika je cena???
:: I Maksimus Formula... A kinta mu probelm.. :: :: Nemam pare, rodjendan mi pa cu da dobijem soma.. :: :: Ako trebas negde da stedis :: Uzmi MALO jeftiniju plocu :: Uzmi E6750 znacajno jeftiniji a brzi procesor od Q660 :: Nemoj uzimati TOP 8800GT, uzmi obicnu pa je klokni na 700/2000 :: :: Mada i dalje mislim da ti je konfigutacija uzasno neizbalansirana za nekoga ko kuburi sa kintom :: :: :: :: :: Pa,hocu da uzmem nesto extra,da ne moram nista znacajno da menjam 2 god... A i Uzecu Palit 8800GT Sonic,ako je nadjem... Ona je jeftinija...
Hwala za link... samo mi je trenutno mnogo dati 45e za cooler... ili da uzmem hyper tx ili cu kasnije ,za 2-3 meseca uzeti zalmana... Sta mislis? Jel vredi cekati?
Ako mislis neki OC oko recimo 4GHz ili >>4GHz vredi cekati za Zalmana,a ako oces nesto do odprilike recimo 3.4-3.5 moze i Hyper TX,a bolji izbor ti je Eclypse za oko 3200Din,skoro kao Zalman,vidi kakav OC planiras pa il Hyper TX il Zalman,ako ti je Previse za Zalman onda CM Eclypse...
At The End The Dark Tower Awaits In The Wrath of Titans Novi Sad
Moja preporuka je sledeca: To sve sto si osmislio je super, ali mislim da ti nije potrebna maticna ploca takvog kvaliteta. Uzmi nesto slabije ali obavezno P35 ili x38 chipset, a za razliku u novcu kupi kvalitetnije kuciste i napajanje. Ja imam MSI P35 combo, 4GB rama, E6550, ASUS 3850 256MB i sve mi leti u 1680x1050 na max detaljima. Grafika ti je 8800 512MB dovoljna, nemoj davati novac za TOP varijantu. Imao sam 7600gs TOP pa i nije im neki TOP... Nego je sam clockni malo i bice ti dovoljno. Sto se tice AutoCAD-a, ako nisi neki ozbiljni projektant nema potrebe da overclockujes masinu nesto preterano. 3D Studio Max radi perfektno i na defoult brzinama, kao i Photoshop. Nemoj bacati pare na memoriju od 1066MHz, dovoljna je i neka malo kvalitetnija na 800, Geil je odlicna memorija. Nema potrebe da uzimas neki drugi cooler za CPU. mislim da je to bacanje para. NE TREBA TI VECA BRZINA procesora. Ionajko ces za jedno godinu dana morati da menjas vecinu komponenti... mozes uzeti dva harddiska od 250GB ali nema potrebe vezivati ih u RAID. To je vec tvoj izbor. sa RAID-om dobijas samo ako radis video montazu... Toliko od mene nadam se da sam nesto pomogao...
Razlika izmedju BlackDragon-a i Ultre je da Ultra ima Elpida chip-ove, a Black Dragon Micron-e. Micron chipovi se bolje klokuju, ali ovo je vazno sam onima koji bas idu na max OC. Ploca, Maximus Forula je takodja ploca koja je namenjena za max overclock i za sam maksimum. Ukoliko ides na max, ti ces uzeti Q6600, Black Dragon-a, i Formulu. A ako ides na high-end komp koji ce da se dobro klokuje a ne na njegov sam max. Onda E6750/Q6600 ( mada logicno da sam za Quad ) Ultra, i neka jeftinja ploca ako nista imas P5E za 180e ? valjda...ona je poprilicno dobra ko i Maximus a eto nesto jeftinije.
Ili pojasnjeno.
Kombinacija, Maximus Foruma + Q6600 + Micron Chipovi = Masina za Ekstremni overclock tj. da jurus 3dmark. A ukoliko ti nisi za ovo, uzmi plocu za 100e,Q6600,GeIL Ultra. High-end komp ekstra.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.