Nastupi malo kod harda, jer, baš je mala razlika u ceni za mnooogo više prostora, tj. 160Gb trenutno nije best buy opcija (onaj odnos, koliko košta megabajt diska u evrima...). A, nije neki dodatak u parama. Ostalo, pa da opet i opet i opet ponovim(o): ako ćeš da klokneš to intelče, ok, ako nećeš, tu je i amd u value segmentu, veoma jak, odnosno, na default clock-u veoma konkurentan.
Memorija Kingston ako NECES da klokujes, a Intel CPU ako HOCES da klokujes. Nesto menjaj. Usput, RC memorija je osetno jeftinija, a nista slabija od Kingston (testirano), niti manje kvalitetna.
Pazi sad ovo. Kada racunas cenu UVEK gledaj CPU + ploca. Naime, ako bi da klokujes procesor, prinudjen si da uzmes nesto skuplju plocu (recimo tu koji si naveo).
ga-g33-ds3r + proc. intel E2180 = 160 e
Sa druge strane AMD:
Biostar TA690G + proc. Athlon X2 5200 = 160 e
- na default ova dva procesora nisu za poredjenje (znacajna prednost AMD) - ako neces da klokujes, ploca koju sam ja naveo je i vise nego sto ti treba (na default stabilna kao kremen-kamen, a imas cak mogucnost stabilnog overkloka za nekih 25% u ponudjenoj AMD varijanti)
Ne zanosi se ovim sportom, tako sam ja pri kupovini prvog racunara pristedeo na procesoru i kupio duron umesto atlon i posle kukao kao kukavac. Koliko ces sada doplatiti za jaci procesor toliko ces i kasnije doplatiti jer kad budes prodavao stari neces ga prodati po nabavnoj ceni posto i njemu srazmerno pada cena.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: promena procesora kad ovi jaci postanu jeftiniji za 6 meseci, godinu ili i vise ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.