koliko je potrebno za dobar(ne mora bas najskuplji) game komp.. da mogu da pokrenem recimo assassins creed... da je na 36 rata i gde bi bilo najpovoljnije da se uzme,? gigatron mozda?? dao bih najvise na ono sto je naj trajnije! a graficka i ono sto se `brzo` menja neka ne bude lose.. graficka da je 8600gts,2GB ram... i da, monitor, 19icu tft... HVALA UNAPRED na konfiguraciji
Mislim, losa za igre i duze staze. Ako bi uzimao komp kakav hoces treba ti sigurno 800e + za tako nesto , A isti mozes da sklopis sam za 600e, jedini prob je sto nema na rate ili vidi da se snadjes sa cekovima,karticama,prijatelji,keva,cale sta vec.
800+ i 1000e je nekad trebalo za game komp...pogledaj malo ovde teme na forumu a ne da se ponavljamo sa istim pitanjima po 9999x i pricamo jedno te isto non stop, potrudi se malo, ako ne sto nema onda cemo pomoci.
za 45oe mozes odlican game komp da uzmes ( e4500,2 gb 800, 8800 gt itd) pa ti racunaj jos neki monitor 20`` minimum 170e (asus) ili oko 200-250e , kvalitetniji Samsung ili LG....tako da oko 600-650e mozes odlican komp uzeti
Napomena: Nemoj uzeti 8600 GTS, od kako se pojavila ATI 3850 postala je najbolja kupovina za oko 150 evra. Ako hoces da das vise, onda meri ka ATI 3870, pa iznad toga 8800 GT.
Stvarno sam se trudio, ali ne vredi kad se covek ne razume. jedan drugar mi govori stalno `sacekaj malo izaci ce ovo pa ono..`. Ne mogu da cekam vise! vec 2 meseca nesto kao cekam, pa evo pitam vas. nisam ni net imao do juce da se raspitam lepo i evo po drugi put trazim pomoc na pcberzi. Stvarno sam ocajan, nisam vise ni u toku sa igrama! nadam se da razumete stanje... zato molim za pomoc, jel mi preporucujete konf. iz druge teme nize ili...? neka je cena `ne menjajucih` komponenti otprilike kolika treba da je a da je shto trajnije, ako razumete..vi se ne date zbuniti... Hvala puno jos jednom! (video sam da daju na rate skoro svugde i svako mi kaze razlicito kad pitam gde je povoljnije, pa ako neko i to zna...)
...Bata Cele( pozz.) za game comp ti je najbitnija graficka kartica i monitor(odgovarajuci) ,pa tek onda ploca i procesor...memorija je negde oko procesora...Znaci pogresno si potavio teze,pa ti razmisli koliko bi dao para i za te pare ce neko da ti nesto predlozi,naravno reci i sta bi sve uzeo (monitor,joystick,sistem za navodjenje satelita itd)...A i sam mozes da pogledas predjasnje postove i da vidis sta ti odgovara...`Ajd u zdravlje!
Pa stvar je u tome sto ako bih uzimao na rate(a samo tako bih i mogao), ne znam koja je odgovarajuca cena. pa neka je 100e gore-dole, tj samo par evra mesecno (jedna uzina nedeljno(18 god imam) )razumete valjda... ako je dovoljno 650-700e kao sto kaze ognjeni onda neka bude ta cena... znaci ako neko moze da sastavi nesto od 600-700e sa monitorom bio bih zahvalan, a gledao sam ovde i nisam nasao neku gamekonf za ove pare...
hvala puno bataCele, cekao sam ako neko ponudi intelovu konf... a jel se slaze neko mozda sa ovim?? jel bolja mozda od ove gore? jel vredi ulagati vise? INTEL CORE2DUO 6550 2,33GHz ASUS MB P5K SE P35 MEM DDRII 2GB PC667 (sta je bolje - korsair, kingston ili geil mozda?jel velika razlika ako je 800MHz?? ) VGA nVidia 8800GT mislim da je 320MB HDD Maxtor HDD 250GB SATA II DVD-RW Pioneer 16X IDE DL 112D Zvučna 5.1 Ch. Sound Blaster OnBoard Modem Ambient/Agere 56K PCI Kućište + napajanje ( 500w, ako nadjem LCpower) monitor ASUS TFT 19` VW193D 5ms (ili 19`` Samsung Syncmaster 940N)
Intel konfa je ok,ali uzmi asus p5k plocu bez ikakvih dodataka,memoriju uzmi geil jer je najisplativija za ono sto nudi,8800gt nema 320mb vec postoje verzije od 256 i 512mb...Hard uzmi WD ili Seagate jer su pouzdaniji od maxtor-a,rezac uzmi pioneer 212 jer je to sata rezac,ili jos bolje neki optiarc..Kuciste je manje vise svejedno koje uzimas,ali nemoj neko najgore kinesko..Sto se tice napajanja,ovde moras kao minimum uzeti LC od 550w,a preporucljivo je neko jace napajanje od nekog kvalitetnijeg i pouzdanijeg proizvodjaca tipa CM,Antec ili Corsair..Sto se tice monitora,ja bih pre isao na Asus,ali ti izaberi onaj koj ti vise odgovara ocima...POzzzz
uzeci u obzir vase savete, izgledalo bi ovako nekako
core2duo 6550 2.33Ghz__________________130 e asus P5K (intelov P35 chipset je proglasen za chipset godine pa sam mislio da je velika razlika)_________________________________60 e geil 2x1GB DDR2 PC800 kit________________45 e 8800gt 512MB 256bit____________________200 e seagate barracuda 250GB 7200pm SATA2____50 e DVD-RW optiarc_________________________25 e LCpower 550W______________________oko 50 e monitor 19 ` samsung syncmaster 940N______180 e
izadje 750-800 sa tast, misem, zvucnicima... vredi li, jel su cene odgovarajuce? ako je nesto nepotrebno rado bih smanjio, nemam za bacanje ... ZAHVALJUJEM SVIMA KOJI SU UCESTVOVALI, posebno bataCeletu i dyci ! ocekujem misljenja
Koliko visoko gadjas, takve su i cene. Prvo rece 600, a sada si dogurao do 800 jevreja. Prilicna je to razlika. Tako mozes stici do 2000. Mislim da je bolje da odredis koliko ces para izdvojiti, pa da se uklapas sa komponentama (+/- 10 jevreja).
Ja bih ustedeo na grafickoj 50-ak jevreja i stavio HD 3850. Naravno, ako imas love i ako zelis, uzmi 8800 GT.
Procesor, naravno, koliko para toliko muzike. Ako imas za taj, uzmi ga, neces pogresiti.
HD moze WD, moze i Seagate, oba su predlozena dobra, a i cena je tu negde.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.