... pa mi odgovorite da li navedena konfiguracija odgovara mojim potrebama (internet, multimedija-film+muzika, od igrica fudbal, voznja, plus po koja strategija). Ovu ponudu za dobio od prijatelja koji sklapa racunare za nekih 500 eura zajedno sa monitorom, tastaturom, misem, zvucnicima, tv karticom itd. Ali posto su ovo najosetljivije komponente od kojih zavisi rad mog racunara, najljubaznije bih molio nekog od strucnjaka da napise svoje misljenje. Na vas savet bih izbacio nesto sto ne valja. Unapred hvala!
:: MSI MB - SOCKET 775 - 945PL NEO-F :: :: Graficka karta MSI - nVidia8500GT-256M :: :: Procesor INTEL CORE 2 DUO 4400 2X1.8GH :: :: Memorija DDR2 2048MB PC66 :: :: Hard disk Maxtor 160GB SATA II :: :: DVD-RW 7170 NE :: :: Kuciste FRONTIER VITA 400W
U zavisnosti od toga koje igre sa vožnjom tačno igraš birao bih jaču grafičku. Ovo ostalo je ok - relativno slaba konfiguracija sa dobrim potencijalom za overlock. Možda bi ti bilo pametnije da uzmeš neko kvalitetnije napajanje (ovu konfiguraciju bi i 350W guralo bez problema) - Coolermaster, Chieftec, ThermalTake, LC Power su neka od imena, a eventualno i bolji chipset, mada bi grafička ipak najviše značila.
Skoro nista ne valja!!! MSI nikako, ni grafiku ni plocu, ubi boze su posebno taj NEO-F. Uzmi Asus ili Abit ekvivalent. Uzmi 2600Pro DDR-3/4 neki PowerColor, Sapphire, HIS. RAM da bude obavezno jaca firma. HDD neki WD ili Hitachi. DVD-R/W uzmi Optiarc AD-7...napjanje neko od 400W min. Codegen ili LC-power. Najbolje CM, Spire...
- R a v e n L o r d -
:: ... pa mi odgovorite da li navedena konfiguracija odgovara mojim potrebama (internet, multimedija-film+muzika, od igrica fudbal, voznja, plus po koja strategija). Ovu ponudu za dobio od prijatelja koji sklapa racunare za nekih 500 eura zajedno sa monitorom, tastaturom, misem, zvucnicima, tv karticom itd. Ali posto su ovo najosetljivije komponente od kojih zavisi rad mog racunara, najljubaznije bih molio nekog od strucnjaka da napise svoje misljenje. Na vas savet bih izbacio nesto sto ne valja. Unapred hvala :: :: MSI MB - SOCKET 775 - 945PL NEO-F :: :: Graficka karta MSI - nVidia8500GT-256M :: :: Procesor INTEL CORE 2 DUO 4400 2X1.8GH :: :: Memorija DDR2 2048MB PC66 :: :: Hard disk Maxtor 160GB SATA II :: :: DVD-RW 7170 NE :: :: Kuciste FRONTIER VITA 400W ::
Ako planiras da clockujes onda pazari brzu memoriju. Za MSI se apsolutno slazem i u pogledu ploce i u pogledu graficke (izbegni ih u sirokom luku). Moja preporuka za graficku Asus, za plocu nemoj Asusa jer u tom cenovnom rangu ploce mu nisu neke po pitanju kvaliteta elektrolita. GA je bolji izbor jer i na jeftinim plocama stavlja aluminijumske (solid tantalum). Asus je dobar od 100 eura pa navise. Licno misljenje.
:: Ponovo ja. Primio sam k znanju savete. Na osnovu toga, pitam da li je onda ovo bolja ponuda. :: :: Procesor - Intel Core2Duo E2140, 1.6GHz, FSB800, lga775, 1MB L :: :: Ploča - MB GigaByte GA-8I946p-S3, intel 946 :: :: Memorija - 2 x 1GB Geil DDR2 pc-5300 667MH :: :: Grafička - SVGA Gigabyte Ati HD2600pro 512MB GDDR2, DirectX 1 :: :: HDD - 160GB Western Digital Caviar 7200rpm, 8MB, SATA I :: :: CD & DVD - DVD R/RW Pioneer 212d SAT :: :: Kućište - CoolerMaster Elite 331 420 :: :: zajedno sa misem, tastaurom, zvucnom kartom za nekih 400 evrica. Vredi li?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.