Imam mali fond od 300evra... Treba da sklopim masinu za drugaricu na kojoj ce se iskljucivo igrati SIMSi... Posto sam Intel (zbog fonda) odbacio kao mogucnost sklepao sam sledecu konfiguraciju ali imam neka pitanja :
sa tom masinom moci ce da igra mnogo jace igre od simsa. Umesto Asusa m2n bolje kupi gigabajtov model ploce, a sto se tice kucista, pa znas i sam neko kvalitetnije kosta dosta, a od jeftinijih lepa iskusta sam imao sa Codegenom. Mislim da previse para dajes za memoriju, zavrsice joj posao bilo koja jeftinija (kostaju 20e 1gb) jer se ona nece baviti overklokom. Grafika je ok. Sigejt je trenutno najbolji u proizvodnji hardova.eto Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
Biostar T690G,sto ce ti omoguciti da ustedis na grafickoj,jer integrisana moze da podnese Simse.Ne treba ti 2GB RAM-a,dovoljno je,kao sto spc rece,samo jedan.Kasnije,kad drugarici budzet bude ozbiljniji,moze da kupi 7600GS za 60-ak eura. Uostalom,Nova godina je,ako ti je draga prijateljica,budi dzentlmen i kupi joj graficku.
:: Imam mali fond od 300evra... Treba da sklopim masinu za drugaricu na kojoj ce se iskljucivo igrati SIMSi... Posto sam Intel (zbog fonda) odbacio kao mogucnost sklepao sam sledecu konfiguraciju ali imam neka pitanja :: :: AMD X2 4000 AM2 Athlon LE1600 -15 evr :: Ploca ? (M2N?) GA-M52L -30 evr :: GEIL BLACK DRAGON 2x1Gb 4-4-4-12 6400 Kingston 667MHz -20 evr :: SEAGATE 250Gb/3GB/s/16Mb WD 320GB +15 evr :: Graficka ? (GAINWARD 7300GT GLH 256Mb DDR1.4ns?) ATI 2600PRO +25Evr :: Kuciste :: :: POMOC!!! :: ::
Dakle, cini mi se da ti je masina cist promasaj za nekoga ko ce igrati samo sims. Bolje uradi ovako, i otvorices joj vise mogucnosti, NPR vise muzike i filmova i znacajno jaca DX10 karta. CPU LE1600 ce igrati potpuno isti posao kao i x2 4000 a gail je u ovom slucaju cisto bacanje para. Kingston radi posao.
Uf! Dilema. Mozes u principu da uzmes bilo koju sa nvidia chip setom. Moja preporuka bi bio model ga-55s3 tj nforce 550 ili 560. Dobra ploca i dobro napajanje u najvecoj meri obezbedjuju pouzdan rad racunara. Mozes da uzmes i neki model sa integrisanom grafikom koja ima pci-e slot pa ako bude potrebe naknadno neka kupi dobru grafiku. Integrisane nforce ploce imaju vrlo ozbiljne grafike. Sve u svemu sta god od ovoga da joj stavis, moj ili predlog kolega, sve ce joj raditi punom brzinom i i drugarica ce biti zadovoljna. Ja bih masinu napravio ovako 1. Ploca gigabajt nforce550 (560) 2. Atlon X2 4000+ 3. 2X1gb (memorija je jeftina od viska glava ne boli) 4. 7300Gt 5. Sigejt 250gb 6. Codegen `500`W
Sve ti se uklapa u budzet i bice upotrebljiv racunar za duze vreme bez da se nadogradjuje (ne bih stedeo 50ak evra za losije resenje)
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
...dodao malo para za graficku (3850 ili barem 8600gts) ,a memoriju uzmi slobodno najjeftiniju jer neces da klokujes ,pa ti zmajevi i ne trebaju ,citaj bacanje para...U toj klasi PQI nije los...`Ajd u zdravlje!
Asus ili MSi ploca...slab ti je amd4000 uzmi makar 4400 jeste vise para al ustedis na necemu recimo kuciste mozes da uzmes najjeftinije pa kasnije da ubacis bolje napajanje chieftec ili vec po zelji
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.