pozdrav svima!treba mi neki savet u vezi izbora maticne ploce,u koju bih ubo nekog athlona x2 na 4000mhz,posedujem Geil memoriju.Overclock me ne interesuje,bitno mi je samo da je stabilna i da ne moram posle da je flashujem i slicno zbog nekih problema.Ako neko ima neki savet,iskustvo rado bih cuo,cenovni rang je od 50 do 100 eura.Hvala!
OK, pretpostavljam da ce ti svi likovi ovde reci da je najbolje da uzmes Gigabyte, a ja ti predlazem da ne radis to, vec da uzmes recimo Abit KN9-S, kosta oko 75evra, vrh je ploca. BelComputers
imarkovic se zayebnuo, neće ti svi reći da kupiš GA, već, da kupiš core 2 quad, i 8800 ultra gts xp shock sli....1Gb, i, najmanje 4Gb memorije, napajanje od 2 kW, trofazno, i hlađenje tečnim azotom. To je zato što te ne zanima overclock. A, šta bi tek bilo da te zanima? Mislim, znaš šta je Komandant Mark reako o core 2 duo? rULezz brotha`! I, sad tu neki gigabyte. Budget version. Nema čak ni trostruki bios čip... I, AMD?!? Pa jesi li pročitao da phenom procesori prave neku tamo grešku u proračunu? Šta će biti kad pošalješ raketu na mesec po tamnu stranu, a, ona pravo na zasedanje skupštine? Dno brate! Eto, pošto sam ti pomogao u pm terinu, uzmi neki biostar ili gigabyte, a ovaj abit ako naletiš, nije to baš uvek tako lako kao pročitati ga na oglasima. I, zbog nas ovde, avoid microstar i microsoft. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
U pitanju je kvazi pentium 4 računar koji ima procesor koji radi na 1,6 Ghz, na ASUS matčnoj ploči A7V8X-X. Problem je sledeći: Prilikom uključenja radi otprilike do 1 sat a zatim zamrzne sliku i sve periferije a slika ostane na monitoru. Menjao sam memoriju - isto. Menjao grafičku i agp i pci - isto. Pratio temperaturu - isto. Jedino me buni što napajanje od 12 volti prilično varira od 10,8 do 11,4 volti. Neki kažu da je ploča, drugi opet da se pregreva... sa hard diskom od 40 GB, dva rezača, 128MB AGP grafičkom kartom i bez monitora dobijam u jednom servisu 30 eur u otkupu... Pa ne dam ga za te pare i zainatio sam se da ga popravim. Ima li neko neku ideju? Hvala unapred!
Da ne zaboravim, smanjio sam i radni takt procesora... - isto
Slusaj sinko nemoj da ti peru mozak ovi kvazi skazi znalci koji u zivotu nemaju preca posla nego da zajebavaju narod kolko para imas toliko muzike dobijes prema tome za koju god plocu da se odlucis valjace ti moj savet je ili Asus ili MSI plocu i cao djaci ajd pa sad pamet u glavu!
Abit KN9-S...ja je imam...i bas taj X2 4000+ brisbane radi na 2.9 GHz 1.37V load 62-63 C...(276x10.5) mem sa 800 na 533 da bi 2900/8=362.5Mhz.... pozdrav !!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.