Radim na obradi fotografija i digitalizovanih dokumenata. Koristim Photoshop (ponekad i Adobe premier - eradi video prezntacija) i Corel. Ustanova u kojoj radim obezbedila je oko 51.000 din za racunar (bez monitora). Vazno mi je da hard disk ima 250GB i da ima jako, jako kvalitetnu maticnu plochu. Sta preporucujete? Nekako vise naginjem AMD ali...nije pod obavezno.:)
Uzmi AMD napisanu varijantu, samo: - zameni plocu za Abit KN9-S (ne treba ti SLI mogucnost na ploci) za 100 e - grafika AMD/ATI 2600 XT 256MB DDR4 za 120 e
jedan poznanik mi je preporucio (ukoliko uzimam AMD procesor ) plochu Asus M2N32 - SLI Deluxe/wireless edition, nForce 590 SLI. I koji je djavo taj `SLI`? :) Planirao sam da za plochu damo do 135- 140 eura. Vredi li nesto ta Asusova ploca? U stvari, koje su najbolje, Asus Gigabajtove ili Abito-ve ploche? Koliko skapirah..plocha je mozda i najbitniji deo racunara...badava dolicna procesro ukoliko plocha nije kvlitetna...sorry na laichkim pitanjima.:) Da, sto nikako Nvidia grafika za ono sto je meni potrebno? Mozete li mi pojasniti?
SLI-Scalable Link Interface(Multi gpu)Povezuje dve ili vise karte koje daju jedan izlaz,proizvodjaca Nvidia... Kod ATI-ja je to Crossfire
Konkretno za taj model asus-a nisam siguran,ja licno imam dobra iskustva sa asus-om i odlicna sa gigabyte-om,dok za abit ne mogu to da kazem...
A Nvidia ne zato sto ATI daje bolju sliku...
:: I koji je djavo taj `SLI`? :) :: Planirao sam da za plochu damo do 135- 140 eura :: Vredi li nesto ta Asusova ploca :: U stvari, koje su najbolje, Asus Gigabajtove ili Abito-ve ploche? Koliko skapirah..plocha je mozda i najbitniji deo racunara...badava dolicna procesro ukoliko plocha nije kvlitetna...sorry na laichkim pitanjima.: :: Da, sto nikako Nvidia grafika za ono sto je meni potrebno? Mozete li mi pojasniti? :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.