Znam da je starim majstorima muka od zahteva za odabiranje konfiguracije, ali ja se drzim onoga da uvek treba pitati one koji znaju.
Zenska strana nasih odlicnih porodicnih prijatelja hoce da obraduje muza za Novu godinu. On je profa na BU i spada u one tipove kojima triput dnevno moze da se govori RTFM, bez nekog vidljivog efekta. Koristi Word za prevodjenje i spremanje predavanja, ponekad Exell, a morace da nauci i Power Point zbog prezentacija. Ludacki skida muziku sa torenta i Rapida i to je to. Nikakve igre, niti bilo sta zahtevnije. Ovo pisem da biste znali kakva masina mi (odnosno njemu) treba. Dobra srednja klasa, koja ce mu sluziti sledece 2-3 godine bez potrebe za nadogradnjom. Napominjem da nema ni govora o klokovanju, zato bih mu uzeo dobar procesor koji je brz sam po sebi.
Pregledao sam prilican broj postova na forumu i ovo je ono sto bih mu ja uzeo. Cifra je do 700 evra. Ako moze manje, jos bolje.
MB: Asus P5K Gigabyte GA-P35-DS3 Abit IP35-E CPU: Intel Core2Duo E4400, E4500 ili E4300 Graficka: nVidia 8600GT, 7600Gt ili neka slicna koja ne jede malu decu niti guta struju PSU: Chieftec 450W Silent MACHINE je na jednom od postova naveo tri tipa Chieftec napajanja, od kojih je jedno najbolje. Iako sam pregledao pola foruma, nisam uspeo da pronadjem taj post. HDD: Seagate Baracuda 250 GB 7200/16MB SataII Memorija: 2GB - neki Gail ili sta mi vi preporucite DVDRW: Pioneer 212D Kuciste: Cooler Master Caviar 3 (ima ga jedan moj prijatelj - mnogo mi se dopada). Ja imam Centurion. Naravno, i ovdeje svaka sugestija dobro dosla.
To bi, valjda, bilo sve. Izvinjavam se AMD-ovcima i ATI-jevcima, ali posto cu ja morati da se brinem o toj masini, jer me uvek cima kad mu se nesto desi, onada sam se opredelio za ono na sta sam navikao - Intel i nVidia.
Da, GPS je losiji, mada su od ove godine izmenili oznake ranije je bilo, GPS (Delta), HPC (Sirtek) i uz kucista je dolazila ATX serija. Razmisli o LC-power LC6550GP, jedino koje valja od njih
- R a v e n L o r d -
:: Znam da je starim majstorima muka od zahteva za odabiranje konfiguracije, ali ja se drzim onoga da uvek treba pitati one koji znaju :: :: Zenska strana nasih odlicnih porodicnih prijatelja hoce da obraduje muza za Novu godinu. On je profa na BU i spada u one tipove kojima triput dnevno moze da se govori RTFM, bez nekog vidljivog efekta. Koristi Word za prevodjenje i spremanje predavanja, ponekad Exell, a morace da nauci i Power Point zbog prezentacija :: Ludacki skida muziku sa torenta i Rapida i to je to. Nikakve igre, niti bilo sta zahtevnije. Ovo pisem da biste znali kakva masina mi (odnosno njemu) treba. Dobra srednja klasa, koja ce mu sluziti sledece 2-3 godine bez potrebe za nadogradnjom. Napominjem da nema ni govora o klokovanju, zato bih mu uzeo dobar procesor koji je brz sam po sebi. :: :: Pregledao sam prilican broj postova na forumu i ovo je ono sto bih mu ja uzeo. Cifra je do 700 evra. Ako moze manje, jos bolje :: MB:
Abit IP35-E, odlicna! CPU: Intel Core2Duo E4500 Graficka: nVidia 7900GS...Leadtek, Point Of View, Gainward... PSU: CoolerMaster 450W, Chiftec polako gubi primat, drugi nude isti kvalitet za manje love
HDD: Seagate Baracuda 250 GB 7200/16MB SataII ili WD Caviar 16MB 7200RPM 250GB SATA2 Memorija: 2GB - nista egzoticno, bilo koji ne VS Geil, Corsair, Crucial... DVDRW: Optiarc SATA2, NEC izvedba AD-7xxx, bolja je od DVR-212D Kuciste: Cooler Master Caviar 3 (ima ga jedan moj prijatelj - mnogo mi se dopada). Ja imam Centurion. Naravno, i ovdeje svaka sugestija dobro dosla.
:: To bi, valjda, bilo sve. Izvinjavam se AMD-ovcima i ATI-jevcima, ali posto cu ja morati da se brinem o toj masini, jer me uvek cima kad mu se nesto desi, onada sam se opredelio za ono na sta sam navikao - Intel i nVidia :: :: Unapred vam MNOGO, MNOGO hvala :: :: Nightbird
Rekao si nikakve igre...ok...onda opusteno 1650Pro sa DDR2 na 800 ili 1400... imas ih od MSI ...oko 4000 dinara a ovo ostalo su sve momci lepo ispisali a na tebi je da vidis koliko para imas... P.S. samo ispostuj marke koje su ti preporucili..... Pozdrav !!!
Da sam na tvom mestu, preskocio bih taj Seagate i uzeo bih neki WD... Za napajanje je dovoljno 300W Ja sa 450W guram Q6600, 8800GTX i 3 harda, tako da mislim da ti ne treba vise od 300... Za kuciste, verovatno si mislio Cavalier 3 a ne Caviar...
Procitah `Molim za pomoc`,pomislio sam da je tvoj nod - zone - ad shield kompromitovan,i da se brojni virusi neutvrdjenog porijekla gomilaju i glodju tvoj HD.
Jeftina Intel platforma,od koje se ne ocekuje fizicki rad?
Gigabyte P35 DS3L E4500 2 GB Geil Ultra Hitachi Deskstar (T7K500) 320/16 8600GT Silent,stari je to coek,zasto da mu kuler odvraca paznju od ismijavanja i cijepanja seminarskih radova,narusavajuci harmoniju koju je stvorila Ethel Merman na zvucnicima od drveta. PSU - takodjer Silent.Proizvodjac (CM,TT,Chief) ili model nije vazan,s obzirom na namjenu konfiguracije (Daum je pomenuo). Optika - ne znam,svi su dobri,nijedan ne valja. Kuciste - stvar ukusa,pitaj prijatelja:`Reci ti meni,X...Ako bi,nekim slucajem,tvoja Y odlucila da te iznenadi za Novu godinu i kupi ti racunar,a mene angazuje za izbor komponenti,u kakvo kuciste bi ti volio da ga turimo?`,i onda mu,na Google Images,pokazes nekoliko modela.U svemu ovome je najvaznije da tvoj prijatelj nista ne posumnja i da sve,kasnije,bude iznenadjenje za njega,tako da ti preporucujem anonimno surfovanje (http://anonymouse.org/anonwww.html).
Hvala drugari, pomogli ste mi da razresim neke dileme oko konfiguracije. Abit IP35-E Intel Core2Duo E4500 Gainward 8600GT 256 MB DDR3 HDD Seagate Baracuda 250 GB 7200/16MB SataII DVDRW Pioneer 212B Sata Sve ovo mogu da kupim na jednom mestu gde dobijam popust. Memorija najverovatnije Corsair Napajanje CM eGreen Power 450W ili LC-power LC6550GP Kuciste CM Cavalier 3, neki Antec ili Thermaltake
@Oglasnik Juce me je napao jedan gadan virus. NOD je odmah skocio na njega i, dok su se hrvali, priskocio je ZoneAlarm i zveknuo ga bejzbol palicom po glavi. Iako osamucen, pokusao je da modifikuje jedan .exe fajl. E, tada ga je dokrajcio Ad-Watch nogom u jaja. Jedva se dovukao do coska, gde se onesvestio. Radi `Odbrana i zastita`. Kad se preduzmu prave bezbedOnosne (kako bi rekli nasi pismeni politicari) mere, `nista nas ne moze iznenaditi` :)))
BTW, Koop su cool. Samo sto to nije nista novo, a jos manje dekonstrukcija dzeza. Samo vrlo dobro uradjen i produciran easy - listening dzez.
Raso,ti si u pravu,ali ja sam sklon da sve sto odstupa od konvencionalnog poimanja jazza,a sadrzi kljucne elemente pravca,smatram dekonstukcionizmom.A,opet,improvizacija ili slobodno tumacenje ne znace da se izdavacka kuca moze osloniti na slobodnu procjenu urednika izdanja i objaviti kompilaciju koja u nazivu ima `jazz`,a na njoj se nalaze LTJ Bukem,Lamb ili Fauna Flash,kao sto je slucaj sa SF Jazz 1,2,3...(koji bi trebao biti `future jazz`,ustvari je konglomerat sa vrlo malo jazza). Jasno ti je da sam skloniji jeresi - hibridima jazza,modernom aranzmanu (ne samo u jazzu,koji nije moj omiljeni pravac),dok ste ti i krkub ortodoksni.Ja sam za vas otpadnik,konvertit :>>
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.