Moze li mi neko reci jel mu se desavalo ovako nesto?Ovaj problem me iritira i desava se dok gasim komp...Znaci shut down ,saving your setings i ovo cudo...
Los driver, kolizija, korumpiran ACPI ili RAM...svasta moze biti. Stavi od nule nov WinXP SP-2 pa ako se i i tada javi ucitaj Setup Defaults. Sve nakon toga je hardverski problem pa iscekiraj RAM sa GoldMemory. Poteraj Knoppix pa vidi da li ti on daje gresku pri gasenu ili StandBuy modu...
Zanimljivo je to sto mi je radio tv u pozadini pa kad je izbacio ovo cudo,cujem kako skljocne hard disk(ugasio se) ali i dalje cujem zvuk tv-a ali gledam blue screen...
RAM (što reče Machine - Gold memory), ako nije to, izvadi TV karticu pa probaj (resurs konflikt ili drajveri), ako nije to, onda si toliko overklokovao komp da se sve puši.....
Pa sad,memoriju otpisujem jer sam stavio novu evo sad i isto se desava...TV-kartica cisto sumnjam da je jer je tv samo radio dok sam skidao gold memory,a blue screen se pojavio kad je u operi trebalo da izbaci transfer complete...Mada cu probati da izvadim tv-karticu...
@bax2003 Mozes li mi reci sta je resurs konflikt?Nisam ga jako overklokovao...Sempron 2800+@1.6 (2.7 Ghz)-sa zalmanom...
@Machine Isto pitanje .Mozes li mi reci sta je kolizija komponenti?Na koje drajvere mislite?Svi su mi sa prateceg original diska...(Maticna,cpu,tv-fm,modem,...)
verovatno ti se nekako krlja TV karta sa necim (modem, PCI LAN, PCI USB...). Pokusaj da zamenis slot kartici i pogledasu okviru IRQ da li manuelno mozes staviti neki drugi Interrupt Request i Adress Range, u okviru Properties drivera. Vidis da ti javlja IRQ Less or Equal sto upucuje na konflikt bilo da je izazvan drajverom ili neispravnoscu. Da ti taj TVtuner nije neki junk poput MSI TV Anywhere???
To je Leadtek Win Fast TV 2000 XP expert,od pci kartica pored tv-a imam samo modem Conexant 56k...Samo ovde mi se pojavljuje IRQ,ne znam da li je to...(ne mogu ga menjati)
:: verovatno ti se nekako krlja TV karta sa necim (modem, PCI LAN, PCI USB...). Pokusaj da zamenis slot kartici i pogledasu okviru IRQ da li manuelno mozes staviti neki drugi Interrupt Request i Adress Range, u okviru Properties drivera. Vidis da ti javlja IRQ Less or Equal sto upucuje na konflikt bilo da je izazvan drajverom ili neispravnoscu. Da ti taj TVtuner nije neki junk poput MSI TV Anywhere?? :: :: :: - R a v e n L o r d - :: ::
Pogledaj u onom gore (iznad obeleznog mozes li nesto manuelno izmeniti). U BIOSu stavi PluG&Play OS - NO, ili Setup Defaults. Izvadi obe PCI karte. Deinstaliraj drivere za njih kompletno. Prvo stavi TV-FM u drugi slot. Instaliraj je. Vrati modem u drugi slot i instaliraj ga. Trebalo bi da radi korektno.
- R a v e n L o r d -
:: To je Leadtek Win Fast TV 2000 XP expert,od pci kartica pored tv-a imam samo modem Conexant 56k...Samo ovde mi se pojavljuje IRQ,ne znam da li je to...(ne mogu ga menjati :: :: http://img503.imageshack.us/img503/8872/78301824kv4.pn :: :: :: :: verovatno ti se nekako krlja TV karta sa necim (modem, PCI LAN, PCI USB...). Pokusaj da zamenis slot kartici i pogledasu okviru IRQ da li manuelno mozes staviti neki drugi Interrupt Request i Adress Range, u okviru Properties drivera. Vidis da ti javlja IRQ Less or Equal sto upucuje na konflikt bilo da je izazvan drajverom ili neispravnoscu. Da ti taj TVtuner nije neki junk poput MSI TV Anywhere?? :: :: :: :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.