Konacno sam uzeo novi komp. Konfiguracija je sledeca: Asus P5N32-E SLI, Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 2x1BG Transcend, GeForce 8600 GTS, HDD SATA 3x500GB i Chieftec-ovo kuciste 400W. E sad, sve sam lepo sklopio ali kad sam hteo da upalim komp nije mi se pojavila slika, kada sam otvorio kuciste video sam da se ventilator na grafickoj ne vrti. E sad, jel moguce da je graficka crkla ili je nesto drugo u pitanju? I ako je crkla, kako se to moglo desiti?
Imas 3x500 GB, procesor sa 4 jezgra, 2 GB Ram, a napajanje od 400W? Ne znam za sta koristis komp, ali ona graficka kartica mi izbode oci u odnosu na celu konfiguraciju. Proveri napajanje.
Nabo sam kabel, a knjizicu vise znam napamet. Icitao sam sve, gledao po nekim stranim forumima i sve ukazuje na to da sam ja posao dobro odradio, ali slike nema :(.
:: :: :: Nabo sam kabel, a knjizicu vise znam napamet. Icitao sam sve, gledao po nekim stranim forumima i sve ukazuje na to da sam ja posao dobro odradio, ali slike nema :( ::
Tesko da su ti prodali karticu koja ne radi odmah ( moguce mada...)..u redu da je riknula u radu ali ni da se upali to je malo verovatno, nego ti lepo proveri sve...obicno je neki banalan problem u pitanju....proveri da li si dobro ubo kariticu u pci-e slot, da li si dobro stavio kabl, da li je povezan dobro kabl do monitora.....
p.s. i da proradi, nece ti dugo ( ako i uopste bude radilo ) raditi sa tim napajanjem
OK ljudi, hvala vam. Sutra uzimam novo napajanje. Jel mi mozete preporuciti neko? P.S Kad vec uzimam novo napajanje planiram da dodam jos jednu graficku, 1-2 ventilatora(sve zavisi koliko ce se grejati masina), mozda jos jedan HDD i takodje planiram da clock-ujem procesor.
Ajde iskreno, jel nas ti zezas ili sta ? Sa tim napajanjem, ta konfa, hm a-a !
Ako nas ne zezas, kupi fino neko napajanje brendirano od bar 550W ako ne i vise i da vidis kako ce sve da sija i da se vrti! :)
:: :: Konacno sam uzeo novi komp :: Konfiguracija je sledeca :: Asus P5N32-E SLI, Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 2x1BG Transcend, GeForce 8600 GTS, HDD SATA 3x500GB i Chieftec-ovo kuciste 400W :: E sad, sve sam lepo sklopio ali kad sam hteo da upalim komp nije mi se pojavila slika, kada sam otvorio kuciste video sam da se ventilator na grafickoj ne vrti. E sad, jel moguce da je graficka crkla ili je nesto drugo u pitanju? I ako je crkla, kako se to moglo desiti?
jos i 3 hdd-a imas...(to te bog kaznjava zbog lose grafike)... i da nije menjaj ga...mozes kupiti CM 500W RP-500-PCAP ( coolmaster 500 W ) to ti je povoljno...da li si nabo 4-pinski kabal na plocu ... promeni grafiku...Pozdrav !!!
Cisto da vam se javim, i da kazem jos jednom da problem nije bio u napajanju!!! Evo proslo je mesec dana i komp radi bez problema! Tako da je to samo dokaz da napajanje od 400W moze da podrzi gore navedenu konfiguraciju + jos jedan mali disk(od 80GB).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.