U teskoj muci da skupim neki kes,jedva skupih 140e i htedoh da uzmem nesto sto iole valja. Ali posle silnog trazenja ploce,proca,skroz sam se izgubio... :( Tih 140e bi mi sluzile da kupim plocu,proc i ram. E sad,vecita dilema,Intel ili AMD????? Mislio sam da uzmem AMD 64 x2 4000+ 2.1Ghz, 65nm i plocu jednu od ovih ASUS M2N4-SLI,cena 61e GIGABYTE GA-MA69G-S3H, cena 61e BIOSTAR TF570 SLI, cena 60e BIOSTAR TA690G AM2,cena 61e ASUS M2A-VM HDMI,cena 59e i GEIL 1GB 667MHz DDR2. Da li iko ima iskustva sa ovim plocama,i da li neko zna za neku bolju kombinaciju za isti kes?? Nemam pojma o ovim novim AMD-ovim chip setovima,da li valja ili ne??? Ili umesto ovoga kupiti intela c2d 2140 ili tako nessto i sa kojom plocom? Kloknuo bio to sto bih kupio a sad nemam pojma sta da kupim,sta se bolje klokuje,sta se vise isplati i na cemu ce bolje igre da radea nemam ni 1e vise od 140e! Za grafiku moram da stekam mesec dva... :( Naravno treba i neka memorija za to... Ljudi,molim vas pomagajte,i skratite mi i muke i telefonski racun,jer mi preko dial-up-a treba vecnost za celodnevno jurcanje po netu... :) Svaki savet je dobro dosao jer ja vise ne znam ni kako se zovem... :) HVALA SVIMA UNAPRED!!!!!! SAMO POMOZITE!!!!!
Uzmi Athlon X2 4000+ jer je osetno bolji na default taktu od Intel 2140. Tek kada se oba kloknu 2140 se priblizi, ali ne dostize suparnika. Ne vidim dilemu.
SLI opcija ti ne treba jer sumnjam da ces da teras dve graficke. Uzmi Biostar TA 690G, koliko znam od drugih koji je koriste - odlicna je za te pare i nije bilo zamerki (sto je bitno). Od AM2 platformi danas Biostar daje ubedljivo najvise za ulozen novac.
Memorija moze Geil, ali bih preporucio kao alternativu RC. Medju nizim cenama su, a pri testiranju i svakodnevnom radu sa njima nije bilo ni jedne zamerke. Uzeo Geil ili RC - neces pogresiti, niti primetiti razliku ako obe probas.
Za AMDeku samo DDR2 koji je na i preko 800mhz, navedeni Geil na 667 je spor. Uzmes 2x1gb Geil ddr2 800 mhz Ultra 4x4x4x12 za nekih 50€ i ne beres brigu, ima da ti radi na 1T sto AMDeki izuzetno prija.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.