Prvenstveno da se zahvalim vexlord i Dexter013 na pomoći, prvi me pogurao da ne idem na novi Ryzen, a drugi podelio allkeyshop, gde sam pazario WIN11 pro key za 275.95 RSD, elem, kupih sledeće:
oko nove godine stigao iz Nemačke M2 WD black SN770 1TB
i poslednje šta sam pazario je kućište Antec NX360
Sve to me izašlo oko 53 700 RSD
Napajanje sam iskoristio staro koje sam imao CM 500w 80+ sigurno je još uvek ok.
Nisam sastavljao komp pa ima 10 godina, i trebalo mi je vremena poprilično, sad da li sam sredio kablove ok ili ne presudite sami, verovatno to može bolje, ali ja sam se napatio i za ovo :D
verujem da ćete imati primedbu na ploču, ali ja nisam klokovao ništa ne pamtim cca 15 godina, trebalo mi je nešto stabilno i pouzdano a tako je na netu ova ploča okarakterisana.
Jedino šta mi još treba jeste neki program koji prati temperaturu proca, jer naravno jedno sklapanje u 10 godina nosi određenu dozu skepticizma da mi je kuler lepo nalegao. Pa predložite u komentarima, zahvaljujem.
Odlično si prošao, lepa cena. Samo nekad u bliskoj budućnosti razmišljaj o zameni napajanja. Ne jer je malo 500w, nego koliko je vremenom to tvoje popustilo
Za sve to što ti treba probaj HWinfo i/ili HWmonitor
Mozes I ryzen master simple mode da koristiš za temp ako te samo proc zanima
Drugar igra sve na max sa 5950x i 3090 i ima wraith ne žali se, pa tebe ako eventualno iritira buka mada imaš onaj prekidač na njemu, beše za low i fast ne sećam se, uzmi i to nekad i uživaj u lepoj mašini.
Mislim da je ovo jedno od najruznijih kucista ikad napravljeno, kroz prozor bi ga izbacio ili na otpad direkt, jedina vajda sto je big tower, izgled -0 Ali dobro vazno da sluzi svrsi :D
Ryzen7 2700x 4,2Ghz Asus Tuf Gaming B450 Plus II G. Skill Aegis 2x8gb 3200mhz WD20PURZ 2TB WD1003FZEX 1TB Biostar SSD 480gb Zotac 1080 8gb OCZ MXS-PRO 600W Windows 10 Pro 64-bit
:: :: i poslednje šta sam pazario je kućište Antec NX36 ::
@vexlord - Napanje je staro jedno 5 godina (ako me sećanje dobro služi), prethodno crklo pa sam to menjao na starom kompu, pa kontam da je tu negde taman ušlo u krizu srednjih godina...
@alrad - trenutno je manje bučno od prethodnog :D , prvi uslov ispunjen, a dalje, videćemo, za sad će on da vrti.
@Gare87 - lepota je u oku posmatrača `ne može ona biti ružna koliko ja mogu popiti`, suštinski se slažem da nije nešto lepo, ali mi je skladno i cenovno mi odgovaralo sa 4 ventilatora.
@Antilohije - ja i nešto nisam fan toga, šta znam stoji mi pod stolom, koji će mi moj da svetli, gledam u monitor, nisam kupio kućište da gledam u njega, i smao mi još treba da mi žena zvoca da je previše soba osvetljena dok pokušava da spava...iako već monitor svetli... :D, i za ove napred ću da isključim osvetlenje, sad je bilo uključeno samo za fotkanje jer je mrak u sobi bio :D
na 10 minuta multi, prvo sam pustio single, ali single sam prekinuo nakon 3 min jer temp nije išla preko 60, onda sam pustio 10 minuta multi core i došla je do 93.38 da sam spazio najviše...specy pokazuje temperaturu ploče, ali ne nađoh procesora da pokazuje.
Ne vidi se ništa. Jel možeš krupnije? Ili napiši brojeve. Vidim samo da je ploča otišla u crveno što govori da nešto možda nije u redu. Jel si ovo monitorisao sa integrisanom grafikom ili diskretnom?
To da maticna i procesor idu preko 90 stepeni po meni nije dobro. Nesto tu mozda nije dobro namesteno.
Svi pljuju taj AMD box cooler ali ja koji nisam gejmer vec duze vreme koristim ga bar 5-6 godina isto za amd ryzen G procesore u masini bez graficke i temperatura u intenzivnom radu kao sto je benchmark bi trebala da ide max 60-80 stepeni. Normalni rad 30-50. Idle je ispod 30. Npr. procesori 2400g, 4600g. Sad ne znam kakav je taj 5600g...
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646986. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.