Kupio sam komp pre 4-5 meseci i sve je super radilo do pre mesec dana dok nisam poceo da koristim adsl... Prvo sam imao problema sa svchost.exe ali sam to resio nekim update-ovima... i onda je krenuo komp da zakucava, samo se iz ista mira zamrzne, to se desava ili jednom u dva dana ili dva puta za jedan dan... podignuo sam ponovo ceo sistem i isto se desava... Sve radi najnormalnije, nista se posebno ne desi pre napomenutog problema... Ja se mislim da mozda nesto nije u redu sa ramom ili mozda i napajanje jer mi je malo sumnjivo, moze li ono da prouzrokuje ovo? konfig mi je 4800+, asus m2n4sli, 2 gb 800 mhz elixir, 8500 gt moze li mi neko reci sta da mu radim i da li je neko imao slicno iskustvo? I da li neko zna neki dobar a brz program za proveru hardvera?
Zanima me da li koristis bilo kakvu zastitu u vidu antivirusa, ako ne, definitivno MORAS, najbolji av ti je Nod32! Kazes da je sve pocelo od kad si uzeo adsl, dakle, prvo sto mi pada na pamet, pogotovo kad si pomenuo svchost je virus, ali kazes sa novim sistemom opet isto, jos jednom kazem ako ne koristis antivirus, to je to. Drugo, uvek mozes da otkacis adsl i proveris da li ti bez njega sve ok sljaka, ako sljaka, onda je do njega(adsl modema), pogotovo ako ga koristis preko usb-a, ume da pravi probleme, ako je tako predji na lan kabl i koristi ga preko mreze, a mozes i da skines noviji drajver modema(rutera), mozda cak i firmware.
ti je dao dobar predlog. Otkaci ADSL i probaj. Ja do sada nisam video da virus moze da zakucava sys, tako da pretpotstavljam da ti je problem hardverske prirode (najverovatnije ADSL) jer ti se problem pojavio nakon njegove instalacije.
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
Ništa nam baš nisi ograničio svojim opisom, jer mašiš suštinu. Koristi task manager ili proces explorer (ili slične naprednije programe - proces revealer ili slično, ko to više pamti), kojima u startu daj prioritet high - visokol ili u realnom vremenu, da ih ne bi zakucavao neki drugi proces, i, driži ih non-stop aktivnim kako bi u trenutku zakucavanja imao uvid šta je to što zapucava resurse. Tačno je da je gomila virusa, trojanaca, malware-spyware smeća upravo takve manifestacije, ali, i mnogi driveri, programi i procesi (legalni, ali bugoviti) mogu da prouzrokuju sličnu stvar. Razni index programi, sami antivir-i, dva i više antivira na jednoj mašini,.... ma sve na svetu ko` što rekoh u naslovu, dok nam ne ograničiš šta je.
Instaliraj goli Win i osnovne drajvere za plocu,grafiku i taj adsl modem.Surfuj malo po net-u i pusti ga da radi malo duze.Ako ne zakuca ni jednom onda NEMOJ da instaliras sve moguce updejtove koje mozes da nadjes jer su najverovatnije oni problem.Ako zakuca trazi da ti donesu drugi modem. Pozdrav
korstim kaspersky, uvek updateovan i uvek ukljuceni. proveravam komp na full scan svakih desetak dana i sve je cisto...a novi ace utilities ima super opciju sto se svih trenutnih procesa tice u tu sam sve poiskljucivao sto mi ne treba i sto je suvisno... a ne mogu bas da vidim koj proces to radi (ako je to uopste u pitanju nego je mozda hardver) jer se to iz cista mira desi bez ikakvog kocenja, sve samo stane...
probaj da otkacis modem(koji je najverovatnije USB) pa onda vidi kako radi komp. To se i meni desavalo. Lek je bio ruter. Ovi iz lelekoma nesto frljali po podesavanjima dslam-a i kao sa njihove strane sve ok. Da poludis Aj pa javi
Iskljucio sam bio adsl na 4-5 dana i za to vreme se komp ponasao najnormalnije, sto znaci da je negde tu problem, ili je nesto sa modemom da se nne podrzava ili nesto ima problema softverski dok mi je net ukljucen... ko zna... videcemo...
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.