Budzet 1000 eura. Dao ortak da mu se sklopi PC, naravno sto se vise ustedi to bolje za njega. Komponente koje trebaju da se nabave, slozili smo se da idemo na AMD, on igra igre tako da se zna.
Procesor, ram , MB, napajanje, kuciste treba da se nabavi. Ima on SSD i HDD i graficku 1060 6GB tako da to netreba Evos sta sam ja sastavio za sada.
AMD 5 3600X Asus rog X470 -F Kingoston DDR4 3200Mhz Ukupno 580 eura
Ostaje napanjanje i kuciste za koje bi voleo da cujem preporuke, ili za MB moze jos koja preporuka.
Na to sam i ja prvo pomislio, medjutim uzeci u obzir da je gejmer i da mu realno 7 nece trebati jer sem igrica nece raditi nista procesorski zahtevno, a da se placa vise zbog par frejmova nevredi, jeste dao 1000 ali necu da mu trosim sve zbog eto jer mogu, nego da dobije najbolje za sto moze za sto manje para. Nema potrebe za 32GB , 16 je i vise nego dovoljno, za samo igre, sto se rama tice mislio sam uzeti 4200Mhz ram neznam da li se to isplati? Hladjenje uz procesor koje se doboje, buka mu je nebitna kada nabije slusalice nista ni necuje. Ponudio sam mu da proda 1060 i uzme 2060 ali ga to nezanima da se bakce sa tim. Tako da ostajem pri stavu ovom sto sam zacrtao, napajanje mogu to koje si predlozio a kuciste mi je isto botno koje naravno sto bolje moze za do 100 eura ako moze sam mislio.
:: Na to sam i ja prvo pomislio, medjutim uzeci u obzir da je gejmer i da mu realno 7 nece trebati jer sem igrica nece raditi nista procesorski zahtevno, a da se placa vise zbog par frejmova nevredi, jeste dao 1000 ali necu da mu trosim sve zbog eto jer mogu, nego da dobije najbolje za sto moze za sto manje para :: Nema potrebe za 32GB , 16 je i vise nego dovoljno, za samo igre, sto se rama tice mislio sam uzeti 4200Mhz ram neznam da li se to isplati :: Hladjenje uz procesor koje se doboje, buka mu je nebitna kada nabije slusalice nista ni necuje. Ponudio sam mu da proda 1060 i uzme 2060 ali ga to nezanima da se bakce sa tim :: Tako da ostajem pri stavu ovom sto sam zacrtao, napajanje mogu to koje si predlozio a kuciste mi je isto botno koje naravno sto bolje moze za do 100 eura ako moze sam mislio.
Nemoj uzimati ram na 4200, ne isplati se. Gledaj 3200 ili 3600 ako nije velika razlika u ceni. Matičnu B450 ili x470 samo MSI. Najbolje su oni odradili ploče za tu generaciju. X570 je druga priča.
Uzmi ram 2x16 gb ddr4 na 3200 mhz. Ima za 120 eura. Osim osnovnih, bitne su ti i sekundarne latencije, pa obrati pažnju i na to.4 Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646986. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.