Imam i5 4690k 4x 4gb kingston savage na... ne secam se vise ~ 1800mhz ddr3 i imao sam asus z97-a
napajanje je OCZ mod-extreme pro 500w prilicno matoro napajanje ali svojevremeno kad sam ga uzeo bilo je kao na glasu da je kvalitetno...
E sad moje pitanje je da li kupovati polovnu plocu gde mi manje vise samo 2 odgovaraju na oglasima ista kao sto sam imao asus z97-a (90e) ili 1150 Asus Z97 SaberTooth (120) sa kao 6 meseci garancije
ili je dobro vreme da se isprsim i uzmem nekog AMD-a
delove koje imam sam pokusao da prodam za oko 150e (cpu i ram) niko me bukvalno nije zvao :)
takodje nisam neki gamer... al mi je davanje 90e za plocu koja mi je vec crkla 2x malo bzvz
@Vaikiki Stavi na prodaju smanjuj cenu pomalo, uzmi ryzen 5, 8gb/16gb ddr4 i uzivaj, mozda te napajanje zeza ako ti crkavaju ploce, ili su mozda jednostavno te ploce bagovite pa riknjavaju, ne bih znao.
pa inicialna ideja mi je bila da prodam sta imam i uzmem ryzen al s obzirom da ne moze da se uzme neki novac za ovo sto nudim... malo mi je bzvz da dajem za plocu proc i ram 400-500e kad mi je ovo sto se tice performansi sluzilo svrsi
doduse sto se tice performansi i novih stvari bas sam izasao iz toka pa... zato i jesam ovde :)
To je odlicna ploca i mnogo je bolja od tvoje sadasnje, nego sto razlika u ceni 30€ to govori. Samo pitanje je da li ti je stvarno crkla ploca. Treba da si zesci maler da ti na istoj konfiguraciji dva puta crkne ploca, pod uslovom da ne cackas po kompu 2x dnevno... Prelazak na Ryzen ti apsolutno ne vredi razliku u ceni (tvoji delovi +120€ za plocu).
MBP Retina 13` Late 2012 macOS Catalina
i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B
Prvi put mi je crkao LAN na ploci, dobio novu plocu i novu garanciju i pred istek garancije... Ugasio komp normalno otisao na odmor vratio se i komp mrtav samo se ventilatori cimnu. Doduse to je bilo ono vreme kada je mesec dana sevalo po Beogradu.
Odneo plocu opet oni nisu imali da mi daju zamensku i vratili mi novac...
Prilicno sam pazljiv kad cackam i sve to... i ne radim to svaki dan al sad sam malo sumnjicav na napajanje :/
Inace kad sam uzimao sve to bio sam zagrejan da moze da se klokuje i sta sve ne, al kad sam skontao da se u danasnje vreme jedva nategnu neke dodatne performanse... vratio sve na normalno.
Koliko ima smisla uzimati opet Z97 naspram Z87 koji taj procesor mogu normalno da teraju? razlika u polovnim plocama je tipa 50% cene
Taj procesor moze da tera i H81 chipset, tako da, koliko ima smisla uzimati najbolju plocu za neki cpu, zavisi samo od tebe. Moja procena je da je kvalitet izrade sabljozube mnogo bolji od 30€ razlike u ceni. Ploca je odlicna.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS Catalina
i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647037. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.