ali baš nema smisla stavljati 3900X na B450 ploču, pa još ne neku koja nije MSI sa MAX u oznaci. Ispruži se za neku čestitu X470 ili još bolje X570, kad već pikiraš Rajzena 9.
Ako je isključivo za gaming onda Intel bez ikakve dileme. Brži je u gotovo svakoj igri, negde malo a negde drastično. Pritom je za nijansu manji potrošač i za nijansu manje košta. Za sve drugo AMD zbog 24 thread-a. Mada uskoro stiže i nova Intel generacija pa će tek da bude zanimljivo ali kapiram da ti je ovo hitno.
X570 ploče su se pojavile u isto vreme kad i Rajzen 3000 serija. Čeka se B550. Ako je namena kompa igranje, ne vidim razlog kupovine tako skupih i jakih procesora, posebno ne Intela koji je aut u svakom smislu te reči.
:: X570 ploče su se pojavile u isto vreme kad i Rajzen 3000 serija. Čeka se B550 :: Ako je namena kompa igranje, ne vidim razlog kupovine tako skupih i jakih procesora, posebno ne Intela koji je aut u svakom smislu te reči ::
Intel OUT za gaming? Pa jedino u gamingu je jači od Ryzen-a, u svemu ostalom je slabiji. Auuu šta sve ljudi neće pisati... tuga.
A što se tiče tog 7700K nije isključeno ni da ga ja pokupim pošto imam ploču sa nekim celeronom. Samo da proverim koliko realno vredi taj procesor sada.
koja nudi vise opcija za upgrade CPU ,AMD je sa Ryzen 3950 x preuzeo vodjstvo i u single thread operacijama nad Intelom i to na manjem kloku nego Intel Core I9 9900k pa cak ni Core i9 10980XE nije uspeo da ga stigne ,govorimo o Cinebench R20 . https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_9_3950x_review,10.html https://www.guru3d.com/articles_pages/intel_core_i9_10980xe_processor_review,8.html To kao bolji za igrice Intel to je postala urbana legenda u pitanju je par frejmova na sada vec standardnom rezolucijom za gamere 1440 p . I AMD izlazi sa 7nm +++ procesu gde obecavaju +20 % povecanje IPC sledece godine ,tako da je i to dobra prilika za upgrade na AM4 socketu ,jer AMD jos uvek ne pominje menjanje socketa.
... pa pitaj ove koji forsiraju Intel-nevidija :-), svi bi rado da kupe. Plus nije rudar. Nego, idi na intela, već si izverziran oko povraćaja novca :-) Ozbiljno. Ovo što mlati Obrad, ne važi, nema nikakve upgrade mogućnosti sa ryzen 2, ovo je kraj, sledeći puta, novi socket, nove ploče, novi procesori ryzen 3 ili kako bilo. To važi za likove sa prvim verzijama ryzena i drugim... ili eventualno, ako uzimaš baš jeftiniju verziju procesora pa da u nekom trenutku nadogradiš najjačim, ali to uglavnom nema smisla jer je cena polovnjaka, perjanice serije skoro uvek precenjena.... Npr. sad su jeftini x2700.... ali malo kome zine dupe za njima kada postoje x3700 i jači...
I dalje je ista prica Samo sa 3700X me nervira dizanje sistema i odziv u igrama i nekim programima, koji i dan danas nisu optimizovani za Ryzena. Sve ostalo je na strani Ryzena.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Meni kao veoma zahtevnom korisniku radi sve perfektno sa 1700 Ryzen-om na X370 ASRock fatal1ty pro gaming, memorija na 2400 Mhz Crucial i NVMe Samsung 970 plus od 500G, pritom jos uvek imam Win7, treba uskoro da instaliram 1909, radice jos bolje. Ono sto me nervira kod ove ploce je dugacak post dok ne krene da se ucitava sistem, ali bas me i za to briga, samo da ona radi jos dugo i pouzdano.
Na poslu imam i7 4xxx generacije, 16Gb DDR3, Patriot SSD, Win10 enterprise, malo sporije se dizu programi, ali to su nijanse u pitanju.
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
:: I dalje je ista pric :: Samo sa 3700X me nervira dizanje sistema i odziv u igrama i nekim programima, koji i dan danas nisu optimizovani za Ryzena :: Sve ostalo je na strani Ryzena :: :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću :: ::
Zen 3 products are expected to remain socket compatible with all of AMD`s current Zen products, which means if you already have any Ryzen system you will most likely be set for a drop-in CPU upgrade next year with a simple BIOS update.
Zen 3 se pojavljuje u drugom kvartalu 2020. Valjda toliko znas da u vecini slucajeva kod AMD-a jedino brza memorija donosi nov socket ,za sada o ddr5 niko jos ne prica.
:: ... pa pitaj ove koji forsiraju Intel-nevidija :-), svi bi rado da kupe. Plus nije rudar :: Nego, idi na intela, već si izverziran oko povraćaja novca :- :: Ozbiljno. Ovo što mlati Obrad, ne važi, nema nikakve upgrade mogućnosti sa ryzen 2, ovo je kraj, sledeći puta, novi socket, nove ploče, novi procesori ryzen 3 ili kako bilo. To važi za likove sa prvim verzijama ryzena i drugim... ili eventualno, ako uzimaš baš jeftiniju verziju procesora pa da u nekom trenutku nadogradiš najjačim, ali to uglavnom nema smisla jer je cena polovnjaka, perjanice serije skoro uvek precenjena.... Npr. sad su jeftini x2700.... ali malo kome zine dupe za njima kada postoje x3700 i jači.. :: :: Budale računaju na sreću. :: :: :: Ploča mi je crkla pre 2 meseca i dobio pare natrag.Tako da prvo moram da rešim ploču i cpu :: :: Koliko za 1070 mogu dobiti :: :: :: :: http://www.speedtest.net/my-result/630713683 :: :: http://valid.x86.fr/v6q36 :: :: :: :: Mikishon :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646986. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.