Pozdrav svima, Nisam baš u toku pa mi je potrebna mala pomoć u vezi odabira računarskih komponenti. Nekim čudom otkazala je ploča Asus M5A97 Pro i grafička R280X, pa mi je potrebna zamena. Obzirom da menjamo ploču, zamenićemo i procesor pa može da bude i Intel varijanta ali sa DDR3 memorijom. Dajte mi neke predloge u Intel i AMD varijanti sa grafičkom. Računar služi za igranje i trebalo bi da služi neko vreme, budžet nije ograničen ali bih išao na neku višu srednju klasu, nismo bahati. Hvala unapred na odgovorima.
Znci Monitor, Kuciste, HDD imas Ja bi licno batalio DDR3 i otisao na DDR4 jer nema smisla, osim samo ako bas nemas para. Polovne, nove komponente? Koje je napajanje?
Ja da sam na tvom mestu maticna, procesor i ram nova, a polovna grafa ako je napajanje dovoljno recmo 600 W je minimum neki.
AMD bez razmisljanja, Intel nema tu sta da trazi, osim ako si ti privazen za intel onda ok moze i to :) Ako je za igrice a budzet nije bas mnogo ogranicen onda barem treba oko 500 do 600 eura da bi bio zadovoljan jos par godina...
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646986. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.