Potrebna neka low budzet konfa do 500e max 600e (samo kuciste) ortaku treba za pocetak pa posle ce da upgreda, tako da najbolje za pocetak dobar proc i dobra maticna.
Ryzen 3600 bez x, 16gb rama, i neka grafa tek da pusti sliku, nisam radio odavno u ps, pa ne znam kakva je sada podrska za gpu acceleration, Mada ako se cilja na low budget i ako je pocetnik ne verujem da ce posao bude dovoljno tezak da opravda ulaganje u jaci gpu zbog ubrzanja od par sekundi.
Maticna koja se vec uklapa u budzet i koja moze da se flashuje. Meni jedna msi a320 sljaka sa rajzenom samo tako, naravno oc mi nije ni na kraj pameti.
I naravno ssd i hdd. I bilo koje kuciste, nece tu biti dovoljno toplote da se opravda ulaganje u neko skuplje.
Nema potrebe da uzme 3600, kada moze i 1600 da uzme i ustedi pare. Verovatno je pocetnik, a i bitnije mu da ima 16gb ram-a od 3600 Ryzen-a. Neka 450 ploca, SSD 240 gb, naravno i HDD od 1TB. Graficka treba neka, pa makar 570 4gb (ako mora novo) ili po oglasima da nadje 1060 3gb, ima za 90-100 evrica.
To je OK. Samo mozda i ne treba tako jaka g. kartica. Bolje uloziti za bolji SSD, recimo 850 evo. A grafu ubacis neku od 100 eur. Recimo Sapphire NITRO RX 460 OC 4 GB. Grafa boli glava, a na preporuku ovde nasao sam novu bez garancije za oko 100 i nesto sitno eur.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
elem za PS što brži ssd...po mogućstvu neki m2...sa visokim vrednostima čitanja pisanja...jer fajlovi u današnje vreme brzo ogu da narastu na par gigabajta. support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, MSI 560Ti, Chieftec modular 750W.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646986. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.