Problem je sledeci: Ponekad dok komp cita sa CD citaca (TEAC 40X) komp se sam resetuje cak ugasi i ventilator na cpu na par sekundi te ciljam na hardver jer je pregurao vise vrsta windowsa u zadnje vreme i uvek isto. Sa rezacem je sve ok i toga nema. Na IDE 1 mi je WD 80GB a na IDE 2 CD TEAC (koji pravi problem) je master a CDRW ASUS (koji radi lepo) je slave Probao sam s drugim napajenjem i isto jedino mi ostaje da je do kontrolera na ploci ili do samog TEAC-a Sta tu moze biti ja nemam nikakvu predstavu ???
Hmm, trebao si da napises kada se pojavio problem, dali si menjao nesto, instalirao, deinstalirao ili je sve radilo super a onda odjednom pocelo da zeza.
Evo ti sva moja iskustva sa TEAC CD-540E. Ploca MSI K7T Turbo, TEAC secondary master i jedini na grani, Win98se. Kada su Autorun i DMA ukljuceni racunar je blokirao po ubacivanju diska. Iskljucen Autorun ukljucen DMA sve radi super. Ovaj problem je bio dokumentovan na sajtu MSI-a.Kasnije dodat LG rezac... sve OK.
Ploca EPOX 8RDA3+, TEAC i LG na secondary grani, WinXP sp1 i sp2. Bez obrizira koji je master, a koji slave, TEAC je morao da bude poslednji na grani inace blokira komp po ubacivanju diska. LG je bio UDMA, TEAC Pio 4 i nije moglo drugacije.
Opet MSI ploca, TEAC secondary master i jedini na grani, WinXP sp1 i sp2. Radi u UDMA 2 modu bez problema. Windows je nekoliko puta resetovao granu na Pio, ali posle Instalacije sp2 sve radi OK.
Eksperimentisi malo ili poslusaj Highlanda. Sta god ti resi problem.
Nisam na SBB-u i stvarno ne znam kako koaksijalni kabl koji pusta signal TELEVIZIJE u TV karticu moze uticati na to a pritom nemam kablovski net ??? Hardver je bio u pitanju
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.