Javicu za graficku cim saznam koja je varijanta u opticaju, uzima se za kancelariju masina.
Edit
Sad sam se cuo sa kolegom, integrisana je grafa, ali ne znam da li ce moci da izgura dva monitora, tako da ako imate neku preporuku i za graficku, nista spec, samo da moze da tera dva monitora, auto cad ...
To za integrusu vise zavisi od konektora na maticnoj. U ovom slucaju jedan od monitora mora da bude HDMI a drugi DVI-D.
Onboard Graphics Integrated Graphics Processor-Intel® HD Graphics support:
1 x DVI-D port, supporting a maximum resolution of 1920x1200@60 Hz * The DVI-D port does not support D-Sub connection by adapter. 1 x HDMI port, supporting a maximum resolution of 4096x2160@30 Hz * Support for HDMI 1.4 version and HDCP 2.2.
U pravu je @Srdjanc, broj video izlaza u ovom slucaju zavisi od broja izlaza (konektora) na MB, sto je u ovom slucaju DVA i to DVI-D i HDMI (ukoliko ne koristis Y racvu).
Sto se tice monitora bitno je da imaju bilo kakve digitalne ulaze, a ostalo resavas adapterima/kablovima (DP, DVI-D, HDMI...)
Inace, grafika na gore pomenutom procesoru je Intel® UHD Graphics 630 koja podrzava do 3 monitora, znaci 3 razlicita video izlaza.
On nije najbrži nvme (`samo` je x2), tek da znaš, ali je podržan od matične ploče.
Ako si igrao Homeworld kućište će ti biti O.K. Nisam ga video uživo, ali deluje lepo. Ne sviđa mi se cable management za front panel, ali se valjda može sakriti - ovako neinstalirano deluje uznemirujuće. Ali s obzirom da u sklopu bočnog panela nije staklena ploča nije važno ni to što su ventilatori onako `providni`.
Za tako nešto je možda i nepotreban nvme, ali ako pare nisu problem... Pretpostavljam da je ssd isključivo za sistem i programe, a poseban hdd za podatke? Ako je tako, pre bih uzeo Samsung sata 2.5` ssd.
Za napajanje nemam komentar, jer ne bih komentarisao nešto sa čime nemam iskustva.
Sa kućištem isto nemam iskustva, samo sam izneo neka zapažanja. Sviđa mi se i što je obloženo sunđerom radi smanjenja buke koja bi dolazila od ventilatora i ostalih iznutrica.
Da mi je samo znati? Uzimati Intela u ovom trenutku je čista ludost. Koštaju ko svetog Petra kajgana. Napiši ti nama prodavnicu u kojoj ćeš kupovati i budžet, pa da ti sastavimo nekog Rajzena.
I ja sada gledam. Nista spec masina, a 120.000 haha. Neko hoce bas da vas odere bespotrebno! Ako je za firmu i to sto vama treba, ja ne vidim svrhu bacanja para i jace od ovoga! Imas DVI-D i HDMI izlaz na ploci, taman za dva monitora. E sada ako treba jos jaci komp onda dodas jos 2x8GB rama da imas 32GB itd. A sa obzirom da uzimas preko firme verovatno, imas povracaj PDV-a znaci jos jeftinije od ovoga te izadje.
:: Da mi je samo znati :: Uzimati Intela u ovom trenutku je čista ludost. Koštaju ko svetog Petra kajgana :: Napiši ti nama prodavnicu u kojoj ćeš kupovati i budžet, pa da ti sastavimo nekog Rajzena
Ma slazem se ja da je ovaj prvi zacenio ko nezdrav, zato sam i otvorio ovaj post da mi predlozite izmene ili celu drugu konfu.
I ja sam pre za rajzena, ali ne odlucujem o tome ja, ali pokusacu opet.
Nije bitno ime radnje, moze u bilo kojoj nasoj radnji da se uzme, samo da je u Bg, i placanje preko racuna.
Ploca mora da ima SVGA i HDMI izlaze, jer su takvi izlazi na monitorima, ili uzeti externu graficku sa SVGA izlazom, ako da preporucite mi neku graf, bem li ga do 10-15000 din, ne verujem da treba bolja.
Budzet je 120 000 - 130 000 plafon, ne mora sve u konfu, moze konf i neki dobar stampac, i plus wireless tast i mis.
Pa jedino ovkao nesto https://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-amd-radeon-r7-240-asus-2gb-gddr5.11.html?productId=69677 Da ima sve izlaze koji trebaju. Sa obzirom da je za posao, sasvim dovoljno. Jeste da ce neko reci da je bacena para, ali posto mora iz radnje, onda ovako nesto, 1030 mislim da nema VGA izlaz, a 1050 isto nema, jedino preko adaptera. Ono sto sam ti dao i ova graficka je iz iste radnje.
Pazi, taj intel je jaci od 2400G ali ako uzimas graficku posebno onda idi na ryzen 2600 koji je isti kao taj I5. Ja sam ti 2400G preporucio da se ne daju pare i za grafiku jer grafika od 2400 je dobra i za neke igre, a kamoli za racunar na poslu. I dalje ne znamo za sta ce se koristi racunar da bih znao da li se isplati dati pare za 2600 plus grafika. Ako je office i te neke zajebancije, stvarno jace od 2400 apsolutno nema potrebe.
Ma komp se nece koristiti ni za sta komplikovano, napisao sam gore, rad u vise prozora na dva ekrana, ponekad autocad i neki uskospecijalizovani softver za koji mislim da nije nista preterano zahtevan.
Mislim da ce 2400 da bude sasvim ok, ako se odluce za njega.
Igrice se nece igrati svakako tako da verujem da se nece ni uzimati grafa, to je maltene pola para za novi monitor koji je nenadano upao u opciju posto je ova tvoja konfiguracija sasvim prihvatljiva cenovno.
Bem ti klesta sta ljudi uvaljuju i po kojim cenama... Ja pre neki dan za 36000 uzeh office masinu doduse polovnu (3 godine staru) ali radi ko zmaj... DELL Precision T1650 sa 16GB RAM-a, Quadro 6600, EVO 850 512GB SSD, 2x1TB HDD i dva monitora 2412M sa sve licenciranim Win 10 PRO...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Ma komp se nece koristiti ni za sta komplikovano, napisao sam gore, rad u vise prozora na dva ekrana, ponekad autocad i neki uskospecijalizovani softver za koji mislim da nije nista preterano zahtevan. :: :: Mislim da ce 2400 da bude sasvim ok, ako se odluce za njega :: :: Igrice se nece igrati svakako tako da verujem da se nece ni uzimati grafa, to je maltene pola para za novi monitor koji je nenadano upao u opciju posto je ova tvoja konfiguracija sasvim prihvatljiva cenovno :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.