Idi na novije Intel procesore sa integrisanom grafikom (šesta generacija intel core ili noviji). Neću ti preporučivati ni jedan pošto nisi dao budžet samo ti dajem smernice. Edit:Sad sam video da ti je budže 100K Aprilski apdejt Adob Premijera Pro CC (V12.0.1) omogućava hardver akceleraciju preko H.264, H.265 i HEVC kodeka (QuickSync Video) i koristi intelovu integrisanu grafiku na procesoru. Moraćeš malo i da čeprkaš po BIOSu, da instaliraš drajvere sa intelovog sajta, da enejbluješ tu opciju u Premijeru, ali je ubrzanje stvarno impresivno. Ovde Rejzen nema baš nikakve šanse protiv Intela. Adob premijer za razliku od 3D rendering programa ne traži mnogo jezgara već visoki radni takt procsora, a intelova integrisana grafika u saradnji sa procesorom skoro pa duplo ubrza render.
kako se cine, kako se pokazali i7ce(samo me oni interesuju) 6te generacije, bez K verzije?? msm da ima od 150 do 200e da se nadju na oglasima. posto kad bih nekad menjao gledao bih njih samo jer msm da su oni najpovoljniji, jer mi ovaj i7 3770 odlicno zavrsava posao za sada, fantastican procesor za koliko-toliko male pare.
:: :: Idi na novije Intel procesore sa integrisanom grafikom (šesta generacija intel core ili noviji). Neću ti preporučivati ni jedan pošto nisi dao budžet samo ti dajem smernice. :: ::
Mislim da je prelazak sa sandy/ivy i7 na skylake promasaj, dobijas novije standarde i nesto jaci IPC ~20-25%, a koliko ti to ustvari treba ako komp koristis za igranje i furas neku low/mid end graficku od pre 5-6 godina...
Ja licno jos uvek koristim i7 2600, i ne planiram da ga menjam bez da se ide na 6/12 8/16, i to otom potom.
@DaSickSyst
Kupuje se novo...
Intel core i7 2600 @4.2GHz Gigabyte ga-z77-DS3H / 16GB DDR3 Excelram 1600MHz / PowerColor AMD r9 280x TurboDuo - PowerColor ATI 4870 1GB BKP / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Razer Destructor II
Slazem se u potpunosti, gpu karta ce biti u bliskoj buducnosti 1060 6gb ili 1070, i upravo bih uzeo samo zbog 6/12 ili 8/16, onako sam samo pitao iz radoznalosti...tek cu ja traziti testove naknadno kad budem za to imao prilike i volje.
:: @gar :: :: Mislim da je prelazak sa sandy/ivy i7 na skylake promasaj, dobijas novije standarde i nesto jaci IPC ~20-25%, a koliko ti to ustvari treba ako komp koristis za igranje i furas neku low/mid end graficku od pre 5-6 godina.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.