Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Nova konfiguracija!!Vase ocene!!
STRANA 1 OD 1
cika011 Nova konfiguracija!!Vase ocene!! 20.11.2007. 16:06 T6598

status: user
broj poruka: 48
Procesor: INTEL Core 2 Duo E6750 2.66GHz 4MB Box FSB1333 S775
Matična Ploča: Asus P5KC
Memorija: GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Ultra Dual
HDD - Hard disk:WESTERN DIGITAL Caviar WD5000AAKS 500GB 7k 16MB SATA300
Grafička karta: SAPPHIRE Radeon HD 2600XT 256MB DDR4
Optički uređaj: NEC 7173-S
Kućište / Napajanje: THERMALTAKE Soprano DX VE7000 400w
Tastatura:LOGITECH Media Keyboard 600
Miš:MICROSOFT IntelliMouse Optical
Monitor:VIEWSONIC VA903b
Cena navedene konfiguracije je 880e sa sve monitorom!!!
I pre narucene konfiguracije sam trazio savete od vas pa eto cisto za kraj da date neke svoje ocene!!U vecini stvari sam vas poslusao pa se nadam da cu od 1 do 5 dobiti neku prelaznu ocenu:):)Kompjuter je kupljen za neku normalnu kucnu upotrebu bice rezanje diskova , povezivanje sa televizorom igranje ne bas ultra zahtevnih igrica eventualno po neki rad u fotoshopu i rad u nekim programima koje faks bude usput zahtevao:):)!!Aj pa komentarisite kako sam prosao!!Unapred hvala:):)!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst re 20.11.2007. 16:20 #33501

broj poruka: 2909
NIKAKO ASUS P5KC I P5K PREMIUM!!!!!
OBAVEZNO IZBEGNI OVE DVE PLOCE POKAJACES SE SIGURNO AKO IH UZMES!!!!!

DaSickSystem

Dragg Jedino... 20.11.2007. 16:25 #33502

broj poruka: 2270
PSU 400w je dovoljno ali bi se ipak osećao sigurnije sa 450.
2600XT je ok al već je stigla 38xx serija istih performansi ali mnogo manje potrošnje.
Možeš da uštediš na nekim mestima npr. disk od 500GB je previše za kucnu upotrebu. Nekih 80GB će ti fino raditi. Umesto skupog kućišta možeš da uzmeš neko jeftino, pa u njega brand napajanje i ventilatore po želji.
BTW- neko reče na forumu da su niže klase viewsonica precenje, da nisu ništa bolji od samsunga i LG a koštaju više...
cika011 Za DaSickSyst 20.11.2007. 16:34 #33503

Pa sta ti predlazes od ploce?Ja sam se odlucio za P5KC zato sto pored DDR2 podrzava i DDR3 memoriju??!!A i ovako laicki cini mi se da ima bolje performanse po ostalim pitanjima cak i od nekih skupljis Asusovih ploca!!Aj predlozi neku dok jos mogu da izmenim!??
pajsgudgud hah 20.11.2007. 16:41 #33504

broj poruka: 3742
Moram da protivrecim kolegi Dragg-u.Prvo neisplativo je da kupujes sad 80Gb HDD.Drugo igras igre nove ima da ga napunis za sec.Siguran sam da ces staviti i neku muziku na HDD i po koji film.Dakle barem160Gb ne Maxtor WD(ja imam jednog i fino radi mada ga neke kolege pljuju).Dakle Toshiba, Hitachi.
a sta ti ja znam...

cika011 ZA Dragg-a 20.11.2007. 16:44 #33505

Pa ne znam necu igrati neke bas previse zahtevne igrice tako da mi je i ova graficka dovoljna a i cena mi se uklapa!A hdd od 500gb sam uzeo jer bukvalno vapim za prostorom imao sam jedan od 40gb pa dodao jedan od 30gb neki stari i opet sam vapio za prostorom!Tako da sa ovih 500 zelim da se osecam komotno!:):)Imam bas dosta muzike , a zeleo bih i neki film da mogu da sacuvam na hardu kad recimo ponestane para za diskove a i sve nove igrice sa instalacijom zauzimaju 2gb prosek tako da od viska nece glava da me boli sigurno!A sto se tice kucista za ovo sam se odlucio jer stvarno lepo izgleda a i isto mi ispadne po ceni ako uzmem neko jeftinije a stavim ciftec napajanje od 450w tako da se uzdam u ovih termaltekovih 400w!A sto se tice monitora tri god garancije na samo jedan mrtav piksel ako se ne daj boze pojavi mi je bila dovoljna preporuka za VIEWSONIC
VA903b ako jos neko daje ispravi me!!!u SVAKOM SLUCAJU HVALA TI!

DaSickSyst Re: Za DaSickSyst 20.11.2007. 16:48 #33508

broj poruka: 2909
:: Pa sta ti predlazes od ploce?Ja sam se odlucio za P5KC zato sto pored DDR2 podrzava i DDR3 memoriju??!!A i ovako laicki cini mi se da ima bolje performanse po ostalim pitanjima cak i od nekih skupljis Asusovih ploca!!Aj predlozi neku dok jos mogu da izmenim!?
To sto pise da podrzava je samo na papiru.P5KC uzas od ploce.Ovaj link sam vec ostavljao,ali evo pa procitaj sam sta kazu ljudi koji je imaju:
http://www.newegg.com/Product/ProductReview.aspx?Item=N82E16813131188
Svi koji su se potrudili da testiraju ovu plocu su je bukvalno proglasili za najgore djubre.
Izvinjavam se za izraz ali procitaj sve i videce i sam.

Ako ides na Asusa predlazem ti P5K Deluxe ili jeftiniju ali sasvim solidnu P5K-E.
Imas i Gigabytove P35 DS3,DS3R ili DS3L...GA P35-DS3L je mozda i najbolja ali ces je tesko naci.
Abit ploce su odlicne,ali su skuplje nego sto bi trebalo da budu...Jos drze cene koje su odavno pale.

DaSickSystem
Dyca re 20.11.2007. 18:18 #33511

broj poruka: 1574
Ploca Gigabyte ds3l...Neko jace napajanje,npr. LC 6550gp..sasvim dovoljno za tu konfu..Ostalo sve na mestu..

jovanbojic GPU 20.11.2007. 19:00 #33513

broj poruka: 5
Samo jedno, iz ličnog iskustva: DDR3 256bit bolje radi od DDR4 128bit. 2600XT nije jeftina karta, probaj za te novce da nađeš nešto sa 256 bita.

Pozdrav, i srećno sa novom konfiguracijom!

Equinoxe Re: 20.11.2007. 19:17 #33517

broj poruka: 12057

Za ploču, topla preporuka Gigabyte GA-P35-DS3(X).

Dragg Re 20.11.2007. 19:34 #33519

broj poruka: 2270
@pajsgudgud
Dobro, ne mora baš 80 ali je 500 previše i tu ima mesta za uštedu. Muziku i filmove neka narezuje. I ja sam video velike probleme sa maxtorom (kod drugih ljudi, ja to ne koristim).

@cika011
Važi, uzmi 500, očigledno znaš šta ti treba.
Preporuka za grafičku je bila zbog potrošnje struje a ne zbog performansi.
Ako je garancija za viewsonic stvarno takva onda vredi svaku paru. Prošle godine je bila priča za viewsonic garanciju tog tipa i to je bilo fenomenalno ali od tada se to nije nešto čulo. Mogao bi da se javi neko ko tačno zna pojedinosti o ovome.

OCz re 20.11.2007. 19:45 #33523

broj poruka: 2900
Sve ti je na mestu jedino ko sto kazu zaobidji P5KC I uzmi istu ali bez C samo ne C !! lol
inace napajanje je dovoljno ali mozda je bolje uzeti za 50-tak eura neko od 500W cisto za kasnije da znas da mozes da ubacis i nesto jace a da ce da radi bez problema mada mislim da je i 400W dovoljno za jace.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs