Trebalo bi ovi dana da uzmem novi komp. pa me interesuje ova kofiguracija koju sam izabrao. Na novi komp. mislim potrositi do 1150 eur. konfiguracija je sledeca-
Kuciste-Cooler Master Centurion 5 Cpu-AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.6GHz Hladenje za CPU-Cooler Master Mars Hard disk-Western Digital Caviar 250GB CD-DVD-RW-LG GSA-E40N CD-DVD-LG GDR-8164B Memorija-GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz Testatura-Microsoft Digital Media Pro Mis-Trust GM-4600 Graficka-Gigabyte Geforce 8600GTS Napajanje-Cooler Master eXtreme Power 500W Monitor-Samsung 2032BW Zvucnici-Creative Inspire T6060 Zvucna karta-Creative X-Fi XtremeMusic I da dva Dojstika-Speed-Link Strike 2 za (PES08)
Sad se seti maticnu plocu cu da ostavim od starog PC a to je Gigabyte GA-M55S-S3 jer mislim da je sasvim O.K. Ne mislim da potrosim vise od ovog jer tolko imam ustedevine!
To ti se tacno uklapa u budzet..a ova konfa je mnoogo jaca od te koju si sklopio..Ako ti je ovo previse love,onda uzmi neko jeftinije kuciste tipa TT mambo i nemoj kupovati cooler za procesor sem ako nisi kloker(mada i da jesi,ovaj procesor ne moze da se nagura vise nego sto jeste)..pozz
...savetujem ti da ne uzimas x2 6000+ jer je skup i ima neki glupi mnozilac koji cesto smeta pri oc...Sto se graficke tice sacekaj radeon 3850 mislim da se neces pokajati...Ali moje misljenje je da za te pare imas mnogo jace konfiguracije na Intel-ovoj bazi ...Tvoje pare tvoja zurka! ...`Ajd u zdravlje!
Naravno da moze jaci Intel,ali nda mora da kupi i novu plocu..a sto se tice 6000+,to je procesor koj se ne klokuje puno,tako da je dobra kupovina..pozz
Hard disk-Western Digital Caviar 400GB Napajanje ja mislim da ce ovo biti sasvim dovoljno-Cooler MastereXtreme Plus 550W ili Corsair 520W koja ima manje 30 w kako moze biti bolja? Sta mislite o hladenju koje je bolje Cooler Master Mars ili Eclipse? E sad graficku -Gledao sam 8800 gt mislim da je od svih 8800gt XFX najbolja jer je klokovana a kolika joj je cena i kad ce stici na nase trziste? I sad procesor ovaj sto sam ja naveo mislim da je sasvim dovoljan za nove igre a ovaj 6000+ trosi vise struje ali ako je bolji sto da ne!!! Kakvi su Speed-Link Dojstici jesu li bolji od Logitecha?
1.Hard je ok 2.Corsair je bolji jer on ima 520w koji su konstantni,dok CM daje 55ow(a cesto ni toliko) samo u pikovima,tj. nema stalno istu snagu.. 3.Za hladjenje je moj predlog HyperTX2,jer ti ne treba nista bolje..a ako bas oces jedan od ovih,onda je Eclipse bolji izbor.. 4.Grafa je ok,mada XFX sa svojim XXX i Fatal1ty modelima koji su hardverski oc zna da dere vise nego konkurencija sa njihovim hardverski oc modelima..Znaci ili uzmi def 8800gt od bilo kod proizvodjaca ili uzmi gainward 8800gt golden sample koj ce biti mozda nekih 20-30 eura skuplji od def modela i bice dosta jeftiniji od xfx xxx i fatal1ty grafa.. 5.Ovaj amd 5000+ je stvarno ok procesor,mada bi se ja na tvommestu isprsio jos 30 eura za 6000+ ili ako ti je to mnogo,barem jos 10 za amd 5000+ black edition koj ima otkljucan mnozilac..ali u svakom slucaju neces pogresiti.. 6.Sto se tice joysticka mogu ti reci da imam neki jadni logitech i da me vec 2 godine ok sluzi,ali iamm i neki malo bolji Genius i sasvim je ok..Znaci moj predlog je da uzmes Genius sa analognim joystickom i vibracijom jer je dosta jeftiniji od logitechovim modela sa istim funkcijama..I da, sto se tice speed link joysticka,za njih nemam pojma kakvi su..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.