Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Asus P5K & stuff :)
STRANA 1 OD 1
marke Asus P5K & stuff :) 16.11.2007. 21:28 T6550

status: user
broj poruka: 384
Planiram da uzmem ovih dana novi komp pa me zainima da li ima neko neki predlog ili prepouku...

Sta mislite o ovoj ploci? (asus p5k) gledajuci po netu, nekako mi ona najvise odgovara.
ima sve sto mi treba pa i e-sata i gluposti,nije da mi je neophodno, ali kada vec uzimam novo, sto da ne?

ostatak konfiguracije:

e6750 (Da li se isplati u odnosu na neki e4400 i sl?

geil 2x1gb @800Mhz Ultra ili B.Dragon (valjda je to slicno zavisi koja bude dostupnija)

Corsair hx520 Da nisam preterao, ipak je dosta skupo?? (oko 100e)

graficka mi je enigma, ako mi bude ostalo para uzecu 8800gt, a ako ne onda 8600gts..

Da spomenem samo da necu nista da klokujem bar dok ne budem morao, amislim da to nece bas skoro..

btw, monitor cu zadrzati (jos par meseci) inace je 19` crt 1280x1024 max (samsung 957MB)
mada ce i on da se menja ali ne odmah..

Zaista mi je svaka preporuka dobrodosla... hvala :)

p.s. GAMING ONLY :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 16.11.2007. 21:46 #33223

broj poruka: 2900
Naravno da se isplati E6750 jer je max 20-30e skuplji a mnogo bolji,sto se tice grafike obavezno GT za igre 8600GTS ti je tu i tamo ali ne nesto preterano.
Inace mozes da ustedis na RAM-u uzmi GeIL Ultra Dual za 50e a BD su nesto skuplje a iste su ko i ove.
Corsair nije skup bezveze mada ako je frka zemi Thermaltake ili Chieftec od 550-600W za 50-65e
srkit Nadam se da cu ti pomoci 16.11.2007. 23:20 #33238

broj poruka: 1
Moja konfiguracija je:

ASUS P5K
E6750
NCP 2x1GB@800
ASUS 8600GTS
ASUS VW193D 19`` wide 1440x900
WD 500GB SATA2
LOGITECH RX1000(mis)
neka jeftina A4 TECH tastatura

Uz graficku sam dobio STALKER-a i igra savrseno radi. E da sto se tice napajanja imam CHIEFTEC 450W, mada na njemu pise max 430W. Sve radi stabilno i bez ikakvih problema. Ovo sam probao i na VISTI x64 ULTIMATE i savrseno je radilo. Mada sam se vrati na XP zato sto 2 programa koja mi bas trebaju nisu radila i zbog TV kartice. Nasao sam nacin kako da radi TV kartica tako da cu opet preci na vistu. Ako te jos nesto konkretno zanima javi se na srkit@sezampro.yu

marke :) 17.11.2007. 00:10 #33246

broj poruka: 384

Hvala obojci na odgovorima, sada kada sam pred kupovinom zaista mi puno znace. Malo sam se vise razmisljao da li sam po pitanju corsaira i 8800gt podlegao reklamama i propagandi ili je to zaista potrebno... takodje me dosta znima kako se ponasa p5k i da li ce me sluziti kako treba.

hvala jos jednom..
p.s. Srkit ako me nesto bude kopkalo napisacu t mail.. hvala jos jednom :)

NastyB Re: Asus P5K & stuff :) 17.11.2007. 00:24 #33249

broj poruka: 729
:: Planiram da uzmem ovih dana novi komp pa me zainima da li ima neko neki predlog ili prepouku..
::
:: Sta mislite o ovoj ploci? (asus p5k) gledajuci po netu, nekako mi ona najvise odgovara
:: ima sve sto mi treba pa i e-sata i gluposti,nije da mi je neophodno, ali kada vec uzimam novo, sto da ne
:: ostatak konfiguracije
:: e6750 (Da li se isplati u odnosu na neki e4400 i sl
:: geil 2x1gb @800Mhz Ultra ili B.Dragon (valjda je to slicno zavisi koja bude dostupnija
:: Corsair hx520 Da nisam preterao, ipak je dosta skupo?? (oko 100e
:: graficka mi je enigma, ako mi bude ostalo para uzecu 8800gt, a ako ne onda 8600gts.
:: Da spomenem samo da necu nista da klokujem bar dok ne budem morao, amislim da to nece bas skoro.
:: btw, monitor cu zadrzati (jos par meseci) inace je 19` crt 1280x1024 max (samsung 957MB
:: mada ce i on da se menja ali ne odmah.
:: Zaista mi je svaka preporuka dobrodosla... hvala :
:: p.s. GAMING ONLY :)

Ako je samo P5K (bez onoga C) onda utmi tu ploču. Ukoliko je P5K-C prvo je dobro ispitaj. Kod jednog mog prijatelja Black Dragon 1066 na P5K-C neće da radi na 1066, već mora da se spusti na 800 (ma šta uradili). Dakle ne brini za izbor, dobar je.
Inače i Corsair memorija je odlična, nema potrebe za reklamom. A za 19` - 20` monitore je 8800 GTS 320 više nego dobra, pogotovo što sad možeš da nađeš za male pare polovne, stare svega par meseci. Evo ja bih svoju utrapio za 15-ak glava i dodao za 8800GT, samo zbog 512 rama, jer imam 22` monitor. A još će im pasti cena, tako da bih te posavetovao da malo sačekaš sa kupovinom grafičke.
Dyca re 17.11.2007. 09:03 #33266

broj poruka: 1574
Ja imam P5K plocu..znaci bez ikakvih dodataka..Ok radi,imam i Geil Ultra 800MHz 2x1GB i super se slaze sa plocom..Sto se tice procesora,bolji nisi mogao da izaberes(sem q6600)..Ostalo je sve na mestu i ne bih dirao nista,cak ni napajanje koje je skupo,ali zato moze da vuce mnogo jace masine i od ove koju planiras da pazaris..Takodje za grafu se odluci za 8800gt..ali tek tamo negde posle nove godine je kupi jer ce joj cena tada pasti..Mnogo je bolja od 8600gts..stavise suludo je porediti te dve kartice kada je GT po performansama veoma blizu 8800gtx modelu...poz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs