Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
AMD ili intel konfa ? Verovatno 1000ti put.
STRANA 1 OD 1
murakami AMD ili intel konfa ? Verovatno 1000ti put. 15.11.2007. 17:30 T6525

status: user
broj poruka: 198
Imam dve opcije
amd 4000+ 2,0GHz dual core
plocu asus ili gigabajt ( koju mi preporucujete)
DDR2 800MHz za pocetak 1gb
i grafika ili gigabite ati 2600xt ili asus 8600gt ( sta je po vama bolji izbor ati ili nvidia chip? )

Druga opcija je intel dual core na 1,8GHz e 2160(mislim da je taj.)
Ploca isto asus ili gigabite (Opet dobrodosla preporuka )
RAM i grafika isto kao i gore
Jedini uslov za plocu je da ima 4 ddr2 slota za ddr2 800mhz i naravno da podrzava ovo ostalo!!!
Cifra za amd je oko 200e a za intel oko 250e
Aj hvala vam unapred !

Bolje ziveti tisucu godina kao milijunas nego tijedan dana kao bijednik...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
io62s ... 15.11.2007. 18:00 #33095

broj poruka: 371
Mislim da ti je u ovom slucaju bolje intel da uzmes, ali i da si stavio dva puta jacu amd konf. ovde ce ti reci da ides na intela...Intel pa intel...mrzim intel, kao i microsoft i mc. donalds! Pozz :)

psyman ni ja 15.11.2007. 18:33 #33099

broj poruka: 1046
ne volim mc d ali neznam zasto mrzis intela kada je trenutno bolji i verujem da ce ostati tako jos neko duze vreme.jednostavno sa intelom mozes udvostruciti performanse cpu-a,zar to nije dovoljno.
io62s Re: ni ja 15.11.2007. 18:48 #33101

broj poruka: 371
:: ne volim mc d ali neznam zasto mrzis intela kada je trenutno bolji i verujem da ce ostati tako jos neko duze vreme.jednostavno sa intelom mozes udvostruciti performanse cpu-a,zar to nije dovoljno

...Ne volim kada mi se nesto konstantno potura pod nos kao sto su intel i sl. Sto ne znaci da je intel los, to je samo moje subjektivno misljenje sa kojim neko moze da se slozi, neko ne.
pajsgudgud AMD 15.11.2007. 19:03 #33106

broj poruka: 3742
Svakim udvostrucavanjem performansi skracujes vek komponentama.Posto sam uveren da si strucnjak za kompjutere i klokovanje (bas kao i ja:) ja bih ti preporucio AMD varijantu. Em imam Intela na poslu koji bih sa takvim zadovoljstvom razbio o glavu bilo kom od Intelovih inzinjera, em kuci imam AMD-a koji radi ko lud.
a sta ti ja znam...

psyman nije 15.11.2007. 19:32 #33110

valjda da na poslu imas core 2 duo sa p35 chipsetom?a i sem toga ne treba mi konfa 10 godina stara koliko bi gurala na def-u eventualno 2-3 god i kupuj novo a staro prodaj dok jos uvek mozes da prodas za pare a ne da poklanjas po oglasima.to je moje misljenje.
BataCele AMD 15.11.2007. 19:39 #33113

broj poruka: 1532
Uzmi Athlon 4000+, ali obrati paznju da bude na 2,1GHz. Na 2 GHz radi Athlon 4000+ sa Toledo jezgrom. Da objasnim (citiracu samog sebe od pre neki dan):

Brisbane jezgro izradjeno u 65 nm tehnologiji, TDP 65 W, default na 2,1 GHz bi trebalo `u mirovanju` da bude ugrejano na oko 32-33 C.
Starija Toledo jezgra su imala 2x1MB kesa, vecu potrosnju i vise su se grejala.

Drugi savet bi bio da uzmes 2x1GB memorije da bi komp radio u Dual channel modu uz 1T (ovo je bitno za AMD procesore, ne toliko za Intel).

Pod tri, ja bih uzeo 2600 XT, ali sa DDR4 memorijom.

Pod cetiri, plocu slobodno uzmi Biostar, odnos cena/performanse daleko najbolji. Ako hoces da se isprsis za kvalitet, onda uzmi Abit.

Ako ovako uradis, bices veoma zadovoljan.
DaSickSyst Moje subjektivo misljnje na temu AMD vs Intel 15.11.2007. 20:46 #33123

broj poruka: 2909

Stock=AMD (+bolje performanse procesora za istu cenu,+jeftinija ploca)
Overklok=Intel C2D (+++performanse)

Niza i srednja klasa=AMD (+jeftinija ploca,+jeftiniji procesor)

Imam Intela,ali u zadnje vreme skoro svima preporucujem AMD...Jednostavno AMD je toliko spustio cene dobrih procesora da ne vidim razlog zasto bi neko ko ne klokuje razmisljao o Intelu.
Jedino ako koristi kompjuter za rendering onda definitivno Intel Quad koji je tu apsolutno neprikosnoven i na stok frekvencijama...Makar dok ne izadje AMD Phenom.

DaSickSystem

OCz re 15.11.2007. 21:12 #33129

broj poruka: 2900
Ja nikad nisam i nikad necu uzimati AMD,Intel je uvek imao jace procesore koje mozes da klokujes i da imas dodatne performanse za dz.
AMD je sto si kupio to si i dobio do kraja,jeste da im je cena niza ali mislim da se vise isplati u mnogim slucajevima ici na Intel-a a ne AMD-a.
DaSickSyst Re: re 15.11.2007. 21:31 #33131

:: Ja nikad nisam i nikad necu uzimati AMD,Intel je uvek imao jace procesore koje mozes da klokujes i da imas dodatne performanse za dz
E ovo vec nije lepo...AMD je pre C2D procesora duuugo duuugo bio mnogo bolji od Intela...Hteli to ljudi d priznaju ili ne.
Vec sa K6 200MHz proecesorom je AMD poceo lagano da nagriza do tad neprikosnovenog Intela.
Pa Duron i Thunerbird.
Ako obratimo paznju na Atlone i Bartone i tu klasu Intel nije imao konkurentni procesor.
Athlon 64...Intel bez konkretnog odgovora.
Athlon X2 i Intel D...ne mogu da e porede...
A onda nova era procesora Intel se posle skoro 8 godina vratio na tron Core 2 Duo procesorima.
Tako da Intel sad ima jace procesore od AMDa ali definitivno nije bilo tako ranije.

DaSickSystem
NastyB Re: Re: re 15.11.2007. 21:52 #33135

broj poruka: 729
:: E ovo vec nije lepo...AMD je pre C2D procesora duuugo duuugo bio mnogo bolji od Intela...Hteli to ljudi d priznaju ili ne
:: Vec sa K6 200MHz proecesorom je AMD poceo lagano da nagriza do tad neprikosnovenog Intela
:: Pa Duron i Thunerbird
:: Ako obratimo paznju na Atlone i Bartone i tu klasu Intel nije imao konkurentni procesor
:: Athlon 64...Intel bez konkretnog odgovora
:: Athlon X2 i Intel D...ne mogu da e porede..
:: A onda nova era procesora Intel se posle skoro 8 godina vratio na tron Core 2 Duo procesorima
:: Tako da Intel sad ima jace procesore od AMDa ali definitivno nije bilo tako ranije
::

Potpuno si u pravu. Još od AMD K6-2 sam imao samo AMD procesore i uvek su nudili mnogo toga za manje pare od Intela. Jedino što se mora skinuti kapa Intelu to je stabilnost, jer su AMD procesori pravili džumbus sa raznoraznim VIA i Ali čipsetovima, sve do pojave nForce-a, kada je ta kombinacija bila jeftinija i bolja od intelove. Ali sada sa C2D...ne samo ja, već i drugi moji AMD poznanici su prešli na ovu solucija. Hebi ga, tako je sad...
psyman vidim 15.11.2007. 22:00 #33138

ima i ovaj proc kod nas da se kupi za 115 eura.

AMD Athlon 64 x2 Dual-Core 5000+ / 2.6GHz Black Edition, S.AM2
2600MHz, 2x 512KB L2, 64-bit, Socket AM2

navodno radi na 3,1 pri def voltazi sto znaci da pri dodavanju napona ide jos gore na 3,3 sa dobrim hladjenjem moze jos malo.
DaSickSyst Re: vidim 15.11.2007. 22:28 #33142

:: ima i ovaj proc kod nas da se kupi za 115 eura
:: AMD Athlon 64 x2 Dual-Core 5000+ / 2.6GHz Black Edition, S.AM
:: 2600MHz, 2x 512KB L2, 64-bit, Socket AM
:: navodno radi na 3,1 pri def voltazi sto znaci da pri dodavanju napona ide jos gore na 3,3 sa dobrim hladjenjem moze jos malo
Moze.AMD Black serija ima otkljucam mnozilac,a za razliku od klasicnog overkloka (povecavanjem FSBa) povecanjem mnozioca se ne povecava temperatura procesora.Tako da mogu da se postignu sasvim lepi rezultati.
Mislim da samo povecanjem mnozioca moze da se dodje do 3GHz(X2 6000+) ili cak i vise,a da se aplsolutno nista drugo ne dira.
Lepo je sto ovakav OC uopste ne zavisi od memorije.Promenom mnozioca frekvencija rama ostaje ista,povecava se samo frekvencija procesora.

DaSickSystem
psyman navodno 15.11.2007. 22:54 #33145

ima polovicne mnozioce ili kako se vec zove tako da je stabilan na x15,5 ili 16,5 pri def voltazi,neznam tacno posto mi casopis nije pri ruci.poz
murakami Nemo se prepirete :) 15.11.2007. 23:58 #33148

Ja sam licno ljubitelj intela ali ja gledam kako da u narednih godinu dana guram igre bez nekih vecih problema ( ne govorim o najvecoj rezoluciji i ultra podesavanjima samo da ih gura bez seckanja) Naravno vazna mi je i finansiska komponenta znaci amd black edition ne dolazi u obzir, ebga .. :)
Amd je tu u prednosti ( sto se cene tice..)
Aj kad sam vec tu koji tft 19` mi preporucujete LG,Samsung , Asus(najjeftiniji ali da li je dobar?), ili Phillips?

murakami Konkretno? 16.11.2007. 01:07 #33155

Konkretno tft modeli koji me zanimaju su ASUS VW193S, LG L192WS , LG L194 WS I PHILIPS 190WV7CS...
Cuh da je philips vrh ?
I da li je bolje uzeti wide ili obican 19` tft?
Koliko je bitan kontrast ? lg 194ws npr. ima kontrast 2000:1 a ovi ostali oko 800:1 ?
Hvala !

DaSickSyst re 17.11.2007. 04:17 #33262

::Cuh da je philips vrh
Philips i Veiwsonic su po meni ubedljivo najbolji monitori.
I koji god da uzmes znas da nisi pogresio jer nemaju losu seriju.
Slobodno uzmi Philipsa i uzivaj.
::I da li je bolje uzeti wide ili obican 19` tft
Ja bih za 19 isao na klasican 4:3 pre nego na vajd.Ako ide s na 20 ili 22` onda vajd.
::Koliko je bitan kontrast ? lg 194ws npr. ima kontrast 2000:1 a ovi ostali oko 800:1
Veci kontrast treba da daje bolju sliku isto kao i kod TVa,ali se sa povecanjem kontrasta moze izgubiti ostrina i mogu se `stopiti` nijanse slicnih boja.Kontrast 800-1000:1 daje najprirodnije boje,a preko 1000:1 bi trebalo da je bolji za igre i filmove.

DaSickSystem

dragojlo2 Za razliku od mnogih... 17.11.2007. 12:40 #33283

broj poruka: 718
...ja i u nizem srednjem segmentu ne preporucujem AMD-a jer pored 2160 nema nijedan Amd -ov procesor sta da trazi...Ovo se ne odnosi na office masine i na potpune pocetnike (koji ne znaju da udju u bios i iz njega sigurno da izadju) , a svi ostali koji kupuju nesto drugo u ovoj klasi se rukovode mahom emotivnim momentima tj nema veze sa vezom evo i zasto: Ovaj procesor startno radi na 1,8 Ghz- i ima mnozilac 9. Sa tim procesorom bez podizanja napona stizes bez problema do 2,7 Ghz sto ima za rezultat bolje performanse od BILO KOJEG AMD procesora cak i overklokovanog (Stok kuler,molim)...TO ti potpisujem !!! ...Ploca?Skupa ,a koju vi to plocu ispod pet hiljada din savetujete za AMD ,a da nesto vredi ? Za ove pare brate uzmi bilo koju plocu sa kojim god hoces cipset-om i dobices ove performanse...Potrebno je da imas mogucnost podizanja FSB-a do 300...Uz ovo ide i sledece : da bi postigao ove performanse mozes slobodno da ustedis i na memoriji i da kupis
memoriju na 667 ,koja ce ispratiti i mnogo vise od ovoga ali za sada i toliko ...
Na grafickoj nemoj da stedis... to je glupo jer je ona jedina za koju treba da se iprsish...
Mislim da sam ti skrenuo paznju na neke stavke ,a ti odluci sam ...Sto se tice radnog veka i 150% overklokovani procesor ce ti trajati bar dve do tri godine ,a posle toga ce iovako taj kompjuter biti kanta kao i svi nasi sada... `Ajd u zdravlje!

murakami Polje `Naslov` :) 17.11.2007. 17:23 #33298

Hvala svima !
Posebno dragojlu i Dasicku !

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs