Sad i da ga pokrenem, krece pip pip pip pip, kratko i brzo. Pretpostavio sam da je ram, cesto se desava, proverio slotove, kitove, isto. Ventovi na grafi i cpu se zavrte, hardovi rade... Pisti tako deset sekundi i onda se resetuje i tako u krug. Neka ideja?
Jos sam malo testirao da otklonim svaku sumnju i ustanovio da ipak nije slot, nego dva stapa po 2gb rama, sad dal su otisla ili ih prosto ploca ne prihvata ne znam. Ne rade ni samostalno kao jedan stap, ni u paru ta dva, ni u paru sa ostala dva...
Sad posto ce mi trebati ram, ocigledno, da li je bolje uzeti jedan stap id 8GB i dodati na ova dva od po 2gb ili zadrzati dual channel sa 2x2 +2x4 za 12gb Znam da je 2x8 najbolje resenje ali ne pada mi na pamet da to placam 75-80e za ddr3. Ovako bih preziveo, psihicki sa doplatom od 40e.
Poslednje sto sam probao je da podignem memory voltage prvo za 0.05, pa 0.1, pa 0.15v, dakle do 1.65v koliko je default za 1600mhz, nista ni da cuje, isti shit.
:: Sad i da ga pokrenem, krece pip pip pip pip, kratko i brzo. Pretpostavio sam da je ram, cesto se desava, proverio slotove, kitove, isto. Ventovi na grafi i cpu se zavrte, hardovi rade.. :: Pisti tako deset sekundi i onda se resetuje i tako u krug :: Neka ideja :: :: :: Dete Partizana ::
Probaj i sa ciscenjem slotova memorije, kao i samih kontakata memorije i promeni im raspored tj redosled kojim idu. Na mojoj ploci recimo, ne da radi ako stavim 2x2 pa 2x1, nego moram 2x1, pa 2x2, tim redom hoce da radi i stabilna je.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.