Prijatelj hoce da se `ponovi` pred novu godinu, da pazari nov komp. Namena mu je `za sve`, sa akcentom na gaming ( 1080p ), zeleo bi da mu sve nove igre `klize` sve na max sa 60fps ili sto blize toj brojci. Budzet mu je 750e.
Ja sam mu sastavio ovakvu konfiguraciju koja se uklapa u taj iznos, da li moze nesto bolje za taj novac? Nista se ne bi overklokovalo i sl., prvenstveno mislim zbog napajanja, koje bi valjda trebalo da bude dovoljno ( neka mi neko iskusniji to potvrdi )
Sto somica, a masina nema ssd, slaba graficka za to sta on zeli i napajanje koje ide za internet masine, eventualno neki apu. Au koliko je sve postalo papreno skupo...
750 Ti low, 960 medium, 970 pa 980 ti.. Tako nekako bi trebala da bude kupovina gpu danas. Naravno amd negde izmedju, ali samo ko mora i zeli da uzme njega, haha.. :D
SSD pada cena, na prolece 250 ce da bude veoma povoljniji, iako je danas takodje povoljan, tako da opusteno a nije da mora da ga ima sada. 2Tb hard jedino ako mu treba toliko prostora, ostalo je ok.
Kuciste ima ortak, fura veoma jaku AMD masinu i radi programiranje vec par godina, koliko mi smesno zvucalo i otrcano, radi odlicno za te pare i sa tim komponentama, tako da nije losa kupovina, plus intel manje trosi itd. Sumnjam da bi mu pravilo probleme.
^ Ovo sto sam gore sastavio ispadne nesto ispod 90k dinara. Znam da nema ssd, i da je to postalo `must have`, ali jednostavno se ne uklapa u budzet, uvek kasnije moze dodati kada skupi kintu.
Pitao sam ga ne zeli da kupuje preko KP kombinacija, samo u radnji u Bg. Slazem se da je sve skupo, mada ne verujem da ce cene nesto znacajno da idu dole ( ako ne bude i suprotno ).
I meni je pao na pamet GTX 970, da bi se lepo uklopio u celu pricu, ali on je nekih 100e skuplji od navedene kartice, plus bi moralo jace napajanje, tako da bi dobrano premasio budzet.
AMD varijante u tom cenovnom rangu su pojam za 960 djubre
12.12.2015. 15:35
status: user broj poruka: 6875
Pogledaj to, ako nije fora necu AMD (kao sto nece KP varijante, pa nasim prodavcima placa koliko placa). Sve ovo kazem uz pretpostavku da uzima za kes.
Adzem objasnio sve, mozda ne 150e, ali ovako na brzaka sto pogledah poklanja im oko 10k (grubo receno) za iste komponente. U nasim prodavnicama od bele tehnike, obuce i odece nista kupio nisam vec duze vreme, a i necu ni ubuduce, kako sada stoje stvari.
^ Video sam i AMD grafike, na pamet mi je pala 280x, ali mislim da napajanje ne bi izdrzalo, sledece sto sam video je novi 380x, kome je redukovana potrosnja, pa ne znam da li bi napajanje bilo dovoljno.
Ako je primoran onda sto kazu, baca pare nasima, ako nije, neka uzme bar neke pouzdane komponente, tipa cpu preko KP-a, ustedece desitine evra, i mocice da doglavi gde zatreba. Steta da za taj novac ne izvuce maksimalan rezultat i dosta jaku masinu.
Neka sedne i razmisli. Kupovina na KP nije juce izmisljena, tako da nema cega da se plasi, i kada kazem KP, ne mislim na pilicare, nego na proverene ljude ili ti jednog coveka..
Djoko, gtx 960 je odlicna, samo sto je naravno bolje dati lovu, nekima, za polovni amd nego za novu nvidiu koja je slabija na papiru a u igricama ne toliko..
A i to je samo poboljsana verzija 660-ce, a i sam je imas i znas kako dobro radi.. Nekad je bila best buy..
fervex odlucio si hdd ali uzimaj samo verziju koja je desno na slici (pod obavezno) http://bit.ly/1Oo0A0z , sto se tice grafike pogledaj i strix 960 (montirao je pre 2 dana,odusevljen sam kako radi).
M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100
Na kp je 225e. Tu 960-icu ( najtanje hladjenje iz gigabyte) placa 240e nasim postenim prodavcima, jos i 2gb model. R9 380 Asus sa 2Gb ima za 190e, pa ti vidi.
I da, konzolasu , 960-ica je tesko djubre i promasaj Nvdie (u poredjenju sa 970-icom). Sad je jos i solidna, zbog cene (mada je to vise posledica pojave r9 380 i snizenja cene nekih karti id r9 200 serije). Prosto sporija je karta od amd konkurenta 10-15%, negde i vise, trose iste, a malcice je jeftinija.
Za HIGHTTTT treba tako nesto. Salu na stranu, jedino sto treba da uradi je da kupi konfu od ljudi(da ne kazem jednog proverenog coveka) na KP, da ovom lopovskom sistemu ne ostavi ni dinar.
MSM da to to nije bas ok ili najbolje sto moze, kod `Madjara` moze bolje. A i nevezano za `Madjare` ,zbog cega Z97 ploca na zakljucan(za OC) cpu? Bilo kakva ploca sa B85 chisetom za 25-30e manje radi posao, dalje i5 4460 jeftiniji 25e nego u Emmi-u, 10k za 1tb hard je previse. Kad se sve to odbije ostane dosta kesa za 970-icu i opet manje para. Sve u svemu ja uklopih sa gorepomenutom plocom (npr. GA B85M-D3H) i GTX 970 za 750-760evra, zavisno od `Madjara`. Za radnje je blizu, ali ne treba da uzme ni u jednoj nasoj radnji.
Djoko, meni je to jasno, ali covek `oce da ga pljackaju nasi, sta mi tu mozemo, patriota! :D btw, moze to jos da se koriguje da bude oko 90k, nije problem, ali ja sam gledao da to i vizuelno ima smisla, obicno to ljudi vole! .)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.