Mislim da je to AGP ploca, te ne mozes naci 7900GS u AGP varijanti kod nas. Ako mognes naci 7600GT AGP ili ATI 1650 Pro DDR3 AGP. Ni ne razmisljaj o 1950 Pro AGP ili 7800 - cisto bacanje para.
CPU ako moze da se nadje koristen Barton 3200+, nov nema da se kupi.
2x512MB DDR400 u Dual channel, bolje nego 1x1GB. Vise od 1GB nema smisla uz taj procesor, narocito kad je DDR memorija skuplja od DDR2. Onda je bolje zameniti i plocu ako ce se stavljati vise memorije. Koliko se secam, ta ploca ima 3 slota za RAM, pa ako hoce da proveri, neka ubode jos jedan modul memorije kasnije - nece primetiti razliku.
Napomena: ako zadrzava procesor, nema smisla ni memoriju dodavati vise od 256MB, a graficka nista jaca od 6600 GT ili ATI 1600 Pro DDR2.
Ja sam skoro manje vise slicnu konfiguraciju(po godinama) upgrejdovao. Moram da ispravim srAtlasa kada kaze da tvoj procesor ne moze da tera igre koje traze vise od 1Gb. Ja imam Athlona 2000+(1660Mhz), X1650pro 512ddr2, 1Gb R.A.M.-a.
Gazio sam S.T.A.L.K.E.R.-a(koji trazi 1,5Gb R.A.M.-a po specifikaciji) na 1024x768 sa full efektima bez da mi secne, dok su se neki sa dual core procesorima i mnogo jacim grafama zalili da im secka. Tako da ako imas kesa stavi slobodno 2Gb rama(imas Elixir memoriju po ceni od 3100din po modulu od 1Gb, ako te interesuje mailuj me recu ti gde imas da ih uzmes bez narucivanja i cekanja, ne prodajem ih ja.). Sto se tice CPU-a slazem se sa bataceletom, stim sto su bartoni dosta skupi(video sam da neki lik prodaje isti za 70EUR ej!!!).Bartona 2500+ mozes da nadjes za 35EUR. Kartice... pa 7600GT ili Ati X1650pro. Prva je jaca(ali i dosta skuplja oko 10000), a i druga je do jaja. Prva je isplativija ako menjas i procesor. Druga ti je najbolja za sadasnji procesor(ne znam za athlon 2100+, ali nisam ni ja sveznajuci, znam za 2200+, 2400+ i 2600+) SrAtlas(zamrzece me covek) je preporucio 7600gs. Ja sam imao iskustvo sa jednom i moram reci da je zivo gov*o. U pitanju je bila Gigabyte silent verzija. Samo cu reci da je na kliktanje na kontrol panel gasila monitor i onda restart i sve tako u krug(i drugi su se zalili pa je zaobidiji u sirokom krugu). Mozes da nam kazes i koliki ti je budzet pa da vidimo. a sta ti ja znam...
Asus serija ploca sa oznakama x-x ne podrzava dual channel pa ti je svejedno jedan modul od giga ili dva od 512 mb za ostalo se slazem sa kolegama iz prethodnih postova.Pozdrav
Nema veze koji je max za SocketA(Barton 3200+ cini mi se) proc, vec koliko podrzava tvoja ploca, odnosno tvog komsije. Kupis nov prodas stari, i mozes dobro da prodjes za relativno male pare. a sta ti ja znam...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.