zapravo imam ih vise, ali ko ti je sada kriv?? potrebna mi je pomoc oko konfiguracije, treba mi neka solidna konfiguracija koja bi mi se uklopila u 500eur. Recimo monitor 17``, 1gb ram, 120hdd po moguctvu maxtor, neki fin AMD, dwd-rw... Koja bi maticna ploca valjala i koliko bi te komponente kostale? Ne igram igrice, treba mi neka sredina koja bi mi omogucila da udobno radim pod Linuxom. Hvala puno onome ko odgovori!!
Ovo je moj odgovor na prethodnu temu `pomoc oko konfiguracije`. Pogledaj i sta drugi kazu na istu temu par centimetara nize na glavnom ekranu.
Citiram (samog sebe):
Athlon X2 4000+ ________________ 60 e Biostar NF520-A2 _______________ 45-50 e DDR2 667 MHz RC 1GB ___________ 25 e ATI 2600 XT ___________________ 95 e HD WD Caviar 160GB ____________ 50 e DVD RW ______________________ 30 e Frontier 400W _________________ 25-30 e modem _______________________ 5-10 e TFT 17` Samsung 710N __________ 170e
Ukupno oko 510 evra. Bolje ne moze za te pare, a radi kao munja. Monitor nikako losiji od ovog. RC memorija je odlicna, visestruko testirana, definitivno najbolja kupovina.
Ako hoces da dodas love, onda uzmi graficku 7900GS (ako nadjes Foxconn) ili, za jos vise para, 8600 GTS.
e ako si zainteresovana evo ti mail pa ja mogu da ti nabavim ove nove konfiguracije, ili ako hoces bilo za nijansu bolje javi mi se... colossun@gmail.com marko
Sve sve, al sto hocete frontier da joj uvaliteeee! Nikako frontier. Ja sam skoro jedno od 400W menjao.Pre vadjenja je ispustalo cudne zvuke. Za dvesta dinara vise tj. 30EUR+200din imas cooler mastera 380W extra silent. Em je neuporedivo kvalitetnije, em ce ti davati deset puta stabilniji napon nego ovaj frontier + si sigurna da imas punih 380W snage.
Gigabyte GA-945P-DS3 S775 Intel Pentium Dual Core E2160 Transcend 1GB DDR2-667 CL 5.0 XFX GF8600GT 256MB DDR2 nVidia Realtek 5.1 HD audio Seagate DiamondMax 250GB 8MB Intex PCI 56K V.92 Smart Link SW DVD rezac LG SATA Blueberry CN-873 BKS (400W) 19 TFT LG L194WS-SF 2.1 Logitech X-230 32W
Odustala sam od ideje da sama pokusavam da sklopim konfiguraciju, jer nemam vremena da trazim a i svi imaju neke za/protiv komentare, tako da sam odlucila da uzmem vec sklopljenju konfiguraciju, pa kud puklo.. Dakle final question: 1 2 ili 3?
hmm ne pise nista o kucistu i napajanju, dakle ne znam. Ne bi trebalo da bude problematicno (nadam se), nekako naginjem ka opciji 3, rekose mi da mogu da izmenim konfi sta mi se ne svidja, pa sam mislila da eventualno uzmem maxtor umesto seagate. Sto je sve ukupno, bez monitora, tastature, misa i zvucnika, oko 26.700,00. A? Mislim se jos za TFT monitor, koliko je bitno refreshing rate, jer mi na ovom CRT monitoru ne prija kada je na 75HZ. :)
Ma sto se tice Hard-a Maxtor bi ja zaobiso Seagate ili Western Digital su ti najbolji za tebe. Ti verovatno mislis Maxtor-a zato sto smo svi mi ranije imali njih ali oni nisu nista posebno. Segate ili WD ti je bolji.
Opcija 3 ima malo bolju graficku kartu od opcije 2. I ima 19`inch monitor TFT . Ali takodje ima i losiji RAM.
Sto se tice 2 Pa sad...ovde ne pise nesto mnogo detaljno ali na oko ovo mi deluje kao bolja opcija za te pare,a dodatno da kupis monitor koj ne mora da bude 19`inch TFT na koj bi dala 200e. Ali ako hoces u cugu da kupis i ne razmiljas uzmi 3. Za Hard se ne brini,posle jedino ako ti bude smetao uzmi jos 1GB RAM-a da leti i to je to.
...sto se tice RAM-a, nece ona nista osetiti u brzini ili sta drugo, samo da ga ploca podrzava, mada bih ja ipak uzimao neke poznatije firme!
Sto se tice ostalih komponenti, Asus, MSI, Gainward ili slicne, a za memoriju da bas ne pukne mnogo para PQi je dobar izbor, a jeftin! ...i jos jedno, uzmi LC Power Napajanje LC6550 cini mi se, ono je 550W a za te pare prekvalitetno!
Kod tft-a nemas refresh rate u klasicnom smislu. Tako da uzmi neku srednju(po kvalitetu) 19` nikako wide. E ako budes i tu primetila treperenje(popsto ono u sustini i nepostoji) svaka ti cast. Nemoj Pqi memoriju vec uzmi elixir. Nemoj maxtor nikako moj predlog WD. a sta ti ja znam...
:: :: :: :: hmm ne pise nista o kucistu i napajanju, dakle ne znam. Ne bi trebalo da bude problematicno (nadam se), nekako naginjem ka opciji 3, rekose mi da mogu da izmenim konfi sta mi se ne svidja, pa sam mislila da eventualno uzmem maxtor umesto seagate. Sto je sve ukupno, bez monitora, tastature, misa i zvucnika, oko 26.700,00. A? Mislim se jos za TFT monitor, koliko je bitno refreshing rate, jer mi na ovom CRT monitoru ne prija kada je na 75HZ. :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.