Gledam da sastavim za sebe sto jeftiniji PC, za budzet od oko 250-280e. E sad video sam da intel prelazi na lga1151, pa ne znamkoliko je pametno da uzimam komp sa 1150. Dvoumim se izmedju sledecih konfiguracija:
Intel i3 6100 - 15000din + ostalo isto kao u prethonoj konfiguraciji, ali onda mi konfa izlazi 38.000din (320e) ???
Video sam neke testove da DDR4 ne donosi skoro nikakvo ubrazanje. Da li je onda mozda bolje da uzmem 8GB (2x4GB DDR3) ili 4GB DDR4? Koliko je ova grafika u G4400 (HD510) i HD530 jaca u odnosu na gpu iz G3258? Ponovo G3258 ima mogucnost OC-a, tako da sigurno po performansama je bolji od G4400, a i gpu moze malo da se ubrza.
Komp koristim za net, photoshop povremeno,Dotu,Wot... nista zahtevno.
za te pare mozes polovan komp da uzmes boli glava...Inace taj g3258 malo OC i za WoT ti ne treba nista vise... Uzmes taj g3258 a kasnije kad donijes malo para prodas tvoj i doplatis za neki i5...
Moj savet ti je da uzmes polovno...Ako bi hteo polovno reci pa cu ti sastaviti best buy :)
Nisam jos siguran za polovno, posto bi ovo verovatno islo na rate...
Ali moze da dodje u obzir neki predlog polovnog kompa do 250e, s`tim da bude INTEL, i po mogucstvu sa garancijom.
Takodje me buni kod ovih novijih ploca sa LGA1151 pise da za grafiku moze max da odvoji 512MB, dok npr kod ove B85 ploce sa 1150 pise da moze max 1GB, da li to nesto utice na performanse? Posto malo mi deluje glupo da izbace novu seriju,a ogranice grafiku da moze samo 512mb da pozajmi.
:: za te pare mozes polovan komp da uzmes boli glava...Inace taj g3258 malo OC i za WoT ti ne treba nista vise.. :: Uzmes taj g3258 a kasnije kad donijes malo para prodas tvoj i doplatis za neki i5.. :: :: Moj savet ti je da uzmes polovno...Ako bi hteo polovno reci pa cu ti sastaviti best buy : :: :: saphire 7850 dual-x 1g :: msi z77a-gd6 :: 2x2 kingston hyperX blu 1600mh :: i5 2500k 4.0gh :: Hitachi 500g :: SSD SP 120g :: lc600 :: :: ::
Uzimati nov proc je bacanje para jer proc se jako jako tesko kvare. Imas na oglasima polovne proc sa maticnom. imas npr: i5 2500k za 130e(jeste stariji ali ne treba ti nista vise za igranje jos par godina) g3258 sa maticnom za 100 110e.... Ram 8gb polovan sam ja uzeo za 4000din jedino uzmes napajanje i kuciste novo... polovan ssd sa gar imas za 30 40e... Idi na KP ili na benchu imas dosta oglasa ja sam video.
Da li te zanima OC? Ako ne imas na oglasu i5 2400 sa nekom maticnom za 130e.Nadje se svasta.Moj savet proc uzmi polovan obavezno!Jer dati dosta vise za nov je glupost po meni. Ja sam moju MB CPU I GPU platio sve ukupno 240e sto je bagatela a radi mi za sve pare :)Bole me sto je polovno i staro,meni sve radi :) Kakav ddr4 nema tu razlike :)osim u ceni... ddr3 mama
Znam, ali gledam da cpu ima koliko toliko pristojnu integrusu za moje potrebe.
Npr G3258 + ploca B85 me izadje 120-125e, ne bih rizikovao za tih 15tak evra da mi neko uvali ostecenju plocu, ili da baguje nesto, naravno uzeo bih ali moracu da jurim sa sto duzom garancijom.
Gledao sam i te i5 ali uglavnom ih prodaju bez garancije.
SSD takodje je nov oko 50e, a ako je polovan 40e, ponovo zasto bih rizikovao.
Pogledacu, ako kupujume za kes, da uzmem neki i5 sa plocom.
:: Uzimati nov proc je bacanje para jer proc se jako jako tesko kvare :: Imas na oglasima polovne proc sa maticnom :: imas npr :: i5 2500k za 130e(jeste stariji ali ne treba ti nista vise za igranje jos par godina :: g3258 sa maticnom za 100 110e... :: Ram 8gb polovan sam ja uzeo za 4000di :: jedino uzmes napajanje i kuciste novo.. :: polovan ssd sa gar imas za 30 40e.. :: Idi na KP ili na benchu imas dosta oglasa ja sam video :: :: Da li te zanima OC :: Ako ne imas na oglasu i5 2400 sa nekom maticnom za 130e.Nadje se svasta.Moj savet proc uzmi polovan obavezno!Jer dati dosta vise za nov je glupost po meni :: Ja sam moju MB CPU I GPU platio sve ukupno 240e sto je bagatela a radi mi za sve pare :)Bole me sto je polovno i staro,meni sve radi : :: Kakav ddr4 nema tu razlike :)osim u ceni.. :: ddr3 mam :: :: saphire 7850 dual-x 1g :: msi z77a-gd6 :: 2x2 kingston hyperX blu 1600mh :: i5 2500k 4.0gh :: Hitachi 500g :: SSD SP 120g :: lc600 :: :: ::
Ako imas love, idi na noviju platformu, nudi za nijansu vise, a i sve sto bude novo, bice po njoj. Na primer usb 3.1.. I naravno kupuj preko KP-a, ustedeces, a mozda se i uklopis za neki i3-i5..
Naisao sam na i3 4170 + Medion ploca + 8GB DDR3 + nvidia 750 1GB +1TB+kuciste i napajanje za nekih 280e, veoma malo koriscen komp Deluje mi kao ok ponuda, s`tim da mogu da prodam grafiku posto mi ne treba.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.