Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Konfiguracija za servia mobilnih telefona
STRANA 1 OD 1
duqp Konfiguracija za servia mobilnih telefona 10.11.2015. 03:24 T62397

status: user
broj poruka: 3466

Ajde da uvod u temu iskoristim kao obavestenje da sam se od prvog novembra zaposlio u ovlascenom servisu za lg i samsung, konkretno ja sam na telefonima, racunarima, tabletima, ali imaju odeljenja za sve aparate, od stapnog miksera do ledomata, smart tva itd.

Planiram o nekoj aj da kazemo modernizaciji, iako vecina kolega koristi laptop i to t440 lenovo, ja bih vise bio za neko desktop resenje.

Graficka nebitna, moze integrusa, ili neka pcie minimum, ssd 250gb i 1tb storage i sad zavisno od ploce koju bi mi preporucili i napajanja za to, potrebno mi je sto vise usb portova pozadi, zbog bokseva i kablova za mnogo uredjaja, ne dolaze u obzir produzeni kablovi, habovi itd.

Ako nekome nesto zatreba neka usluga, nabavka nekog dela, bilo sta, javite se mejlom. Ne radi se o zaradi nego eto da se malo rasiri dobar glas :)

Telefoni gotovi danas za sutra ili dva dana zavisno od kvara, reparacije budu kao fabrika, i 6plus i sve sve :)

Pa eto, tu smo :)

Ocekujem predloge, unapred zahvalan :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DMCivan Koja je cena 12.11.2015. 01:15 #607295

broj poruka: 215
Popravke digitajzera za LG G2? Ekran je ispravan.

Intel i5 4670k / Gigabyte Z87x-D3H, Patriot Viper 3 8GB @1600MHz / THERMALTAKE SPS-530M / Zalman Z9 Plus / Samsung SSD 120GB EVO + WD 2.5` Blue 640GB / Samsung BluRay SE-506 / A4Tech V5

imarkovic Re: Konfiguracija za servia mobilnih telefona 12.11.2015. 10:04 #607305

broj poruka: 18997
Ako firma placa, uzmes skuplju ASUS plocu i dobijes najvise USB-ova, i trebalo bi i USB-bracket, ako ti nije dovoljno, dokupis jos 2kom. USB 3.0/2.0compatible Transcend kontrolera i bocnes u PCIe, dobices otprilike 12-14kom. Nece ti trebati sigurno vise od polovine.
Ne mislim na ROG serije, Sabertooth, to ti ne treba, vec npr. H, ili Z. Ima veliki izbor.

Za SSD, trenutno je best buy Transcend model od 256GB, pokazao se odlicno.

Napajanje, znas i sam, uz ovu plocu, samo kvalitetno u srednjoj klasi.

::
:: Ajde da uvod u temu iskoristim kao obavestenje da sam se od prvog novembra zaposlio u ovlascenom servisu za lg i samsung, konkretno ja sam na telefonima, racunarima, tabletima, ali imaju odeljenja za sve aparate, od stapnog miksera do ledomata, smart tva itd.
:: Planiram o nekoj aj da kazemo modernizaciji, iako vecina kolega koristi laptop i to t440 lenovo, ja bih vise bio za neko desktop resenje.
:: Graficka nebitna, moze integrusa, ili neka pcie minimum, ssd 250gb i 1tb storage i sad zavisno od ploce koju bi mi preporucili i napajanja za to, potrebno mi je sto vise usb portova pozadi, zbog bokseva i kablova za mnogo uredjaja, ne dolaze u obzir produzeni kablovi, habovi itd.
:: Ako nekome nesto zatreba neka usluga, nabavka nekog dela, bilo sta, javite se mejlom. Ne radi se o zaradi nego eto da se malo rasiri dobar glas :
:: Telefoni gotovi danas za sutra ili dva dana zavisno od kvara, reparacije budu kao fabrika, i 6plus i sve sve :
:: Pa eto, tu smo :
:: Ocekujem predloge, unapred zahvalan :)
neXus2000 .... 12.11.2015. 12:20 #607314

broj poruka: 3350
Ekstra da je pala ovakva tema, taman me zanima par stvari.

Imam TV LG 32LD750 kupljen 2011. Verovatno CCFL polako izdise, pa me zanima koliko bi kostala zamena svih cevi?

I ovo, sta bi moglo da bude, mozda je hladan lem ili nesto drugo?
Pri paljenju TV-a, retko kad, sad ne mogu da odredim u kom procentu, to se desava odavno, pri paljenju se cuje slabasan zvuk `uuuuuuuuiiiiiiiiiiii` sa niske na visoku frekvenciju uz fade out efekat. Zvuk traje jedno 5-7 sekundi. Generalno, nista ne smeta televizoru, vec dugo tako radi.
Jedino vidim da CCFL polako gubi intenzitet. Vise nije onako jak na 100%, iako ga drizm na 60tak...a i tu je slab. Nista strasno, ali da ga osvezim novim cevima.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

athlon87 mail 12.11.2015. 12:57 #607318

broj poruka: 1133
@duqp vidi imail

AMD Phenom II 955 & OCZ Vendeta2
MSI 870-G54 & 8GB DD3 1600Mhz Kingston HyperX
MSI TWIN FROZR NVIDIA GTX660 2gb
1TB WD
Chieftec 700W CFT-14CS
CM-Elite 430
http://svepo500.com/

tosas Predloge si dobio... 12.11.2015. 12:59 #607319

broj poruka: 304
A ja samo da kažem nek je sa srećom! :)

duqp Hvala tosas 12.11.2015. 20:52 #607340

U vezi cevi na lg pisem sutra kad sednem sa covekom koji pegla televizore. Jbg nisam stigao ranije da udjem na berzu.

Popravka digitajzera ne postoji, menja se komplet lcd i frejm i staklo, a ako pukne staklo a ostalo lepo radi i nema crnih fleka moze da se reparira i kosta oko pola cene komplet zamene ako ne i vise od pola manje.

Video mejl i sad odgovaram evo.

duqp ... u vezi tv 13.11.2015. 13:15 #607373

Nemas cevi nego diode i to cvrcanje je sa nekog trafoa sa napajanja i moze sve da se sredi i bice maksimalno povoljno, kao da za mene rade :)

Mozes da dodjes sa televizorom da se radi dijagnostika i eto da platis pice :)

Cujemo se
dbqp Re: Konfiguracija za servia mobilnih telefona 13.11.2015. 17:35 #607390

broj poruka: 1368
Ovlašćeni servisi, prema sajtu Samsunga za Srbiju su ProMobi, BG Elektronik i Begram. Za LG ne znam jer nemam ništa njihovo u posedu pa me prosto i ne interesuje.

S obzirom da se lično znamo (na moju veliku žalost) interesuje me `poštenjačino` surčinska koji je to servis koji radi i Samsung i LG i iPhone kao što si dole pomenuo a da je pritom OVLAŠĆEN (znači međunarodna licenca ili šta već, ne razumem se). Gde ti je ugovor o radu, delu, itd, skeniraj pa priloži a ono što ne želiš da se vidi bluruj u Photoshopu jer ti stvarno ne verujem ništa.

I dosta bre više sa tim pilićarskim fazonima, te popraviću ti TV po ceni ko za sebe, ovo ono. Znam da se razumeš do jaja u mobilne telefone ali brate pretera ga malo. Pa bre ETFovci ne dobijaju posao u ovlašćenim servisima sa sve desetkama na faksu nego će tebi bez srednje škole da neko da posao.

Interesantan si ti dečko moram priznati, Kristijan Golubović je malo dete za tebe kako si bajkovit, tajnovit i čudan.

U neku ruku mi te je i žao, skupljaš budale odavde i navlačiš jer nemaš pametnija posla u životu nego sve to mora u najmanju ruku da bude polulegalno, lažno, itd, itd, šta sve nisi od mene tražio za usluge to nije realno ali ajde da ne otvaramo pandorinu kutiju nego lepo reci gde to radiš i još nešto ZAŠTO TE NEMA PO IMENU I PREZIMENU u bazi MUP-a, barem onom koje si mi dao?

Jedva sam se suzdržao da ne napišem sve ovo, ali jbg, mora čovek da se isprazni nekako, pogotovo kad su u pitanju ljudi kao ti, koji kao što si nekada pričao lome noge vodovodnim cevima, itd, ali rekoh da neću da otvaram pandorinu kutiju.

P.S. Slobodno me ispljuj da sam psihijatrijski slučaj, ludak, budala, itd, u svom manipulatorsko - kriminalnom stilu, ne dotiče me ništa što kažeš samo mi je žao što ti jedan procenat ljudi odavde veruje i misli da si stvarno neka dobrica a ne znaju da si poremećeni psihopata i barončina spremna na sve živo.

:: Ajde da uvod u temu iskoristim kao obavestenje da sam se od prvog novembra zaposlio u ovlascenom servisu za lg i samsung, konkretno ja sam na telefonima, racunarima, tabletima, ali imaju odeljenja za sve aparate, od stapnog miksera do ledomata, smart tva itd.
:: Planiram o nekoj aj da kazemo modernizaciji, iako vecina kolega koristi laptop i to t440 lenovo, ja bih vise bio za neko desktop resenje.
:: Graficka nebitna, moze integrusa, ili neka pcie minimum, ssd 250gb i 1tb storage i sad zavisno od ploce koju bi mi preporucili i napajanja za to, potrebno mi je sto vise usb portova pozadi, zbog bokseva i kablova za mnogo uredjaja, ne dolaze u obzir produzeni kablovi, habovi itd.
:: Ako nekome nesto zatreba neka usluga, nabavka nekog dela, bilo sta, javite se mejlom. Ne radi se o zaradi nego eto da se malo rasiri dobar glas :
:: Telefoni gotovi danas za sutra ili dva dana zavisno od kvara, reparacije budu kao fabrika, i 6plus i sve sve :
:: Pa eto, tu smo :
:: Ocekujem predloge, unapred zahvalan :)
gilopile Poslao sam po kokice... 13.11.2015. 17:59 #607391

broj poruka: 9459
Da vidimo sta @duqp ima da kaze...Amo ljudi, samo ostro :D

E da, vec kada ovde spamujem...
@neXus2000, da, radi se o CCFL, a ne LED kako je pokretac teme rekao. Zujanje prouzrokuju najverovatnije zavojnice ili kao sto je receno, neki od trafoa, a uzrok u 99% slucajeva su losi i dotrajali elektrolitski kondenzatori. Menjaj ih sve na power board-u i utihnuce. Imas ih jedno 7-8 kom...Mogu biti i inverter trafoi da zuje dok se lampe ne popale i zagreju...Kada se otvori, lko se dokuci sta i gde...

Sto se lampi tice, kada promenis kondove, i ako se isto desava onda su najverovatnije pocele da otkazuju, ali moj ti je savet, ne menjaj dok potpuno ne otkaze neka od njih i pocne zastita da ih gasi. AKo je svetlo slabo, slobodno pojacaj pozadinsko na 100%, nista ne fali.

- Hm, mislim da će biti čupavo.

dbqp Re: Poslao sam po kokice... 13.11.2015. 19:02 #607395

Nek prvo kaže zašto ga nema u MUPovoj bazi podataka po imenu i prezimenu (ako su mu ono stvarno ime i prezime), pa onda nek kaže gde je taj servis i da da lepo link ka sajtu jer pretpostavljam da ovlašćeni servisi imaju svoje sajtove, i za kraj lepo ugovor neki da skenira kao što pomenuh, nek bluruje ono što ne treba da se vidi, tj. nije za širu javnost pa onda možemo da pričamo.

Do tada je sve na nivou pilićarenja a la Lord (sećate se onog bolesnog dečaka koji je kupovao polovan hardver po pijacama tipa buvljak itd i preprodavao kao ispravan po par puta višoj ceni).

:: Da vidimo sta @duqp ima da kaze...Amo ljudi, samo ostro :
zerocool55 Re: Re: Konfiguracija za servia mobilnih telefona 14.11.2015. 11:10 #607410

broj poruka: 1131
Trpaj bre to govno malo !!!!!!
Namazaniji je od svih namazanih zajedno !

:: Ovlašćeni servisi, prema sajtu Samsunga za Srbiju su ProMobi, BG Elektronik i Begram. Za LG ne znam jer nemam ništa njihovo u posedu pa me prosto i ne interesuje
:: S obzirom da se lično znamo (na moju veliku žalost) interesuje me `poštenjačino` surčinska koji je to servis koji radi i Samsung i LG i iPhone kao što si dole pomenuo a da je pritom OVLAŠĆEN (znači međunarodna licenca ili šta već, ne razumem se). Gde ti je ugovor o radu, delu, itd, skeniraj pa priloži a ono što ne želiš da se vidi bluruj u Photoshopu jer ti stvarno ne verujem ništa
:: I dosta bre više sa tim pilićarskim fazonima, te popraviću ti TV po ceni ko za sebe, ovo ono. Znam da se razumeš do jaja u mobilne telefone ali brate pretera ga malo. Pa bre ETFovci ne dobijaju posao u ovlašćenim servisima sa sve desetkama na faksu nego će tebi bez srednje škole da neko da posao
:: Interesantan si ti dečko moram priznati, Kristijan Golubović je malo dete za tebe kako si bajkovit, tajnovit i čudan.
:: U neku ruku mi te je i žao, skupljaš budale odavde i navlačiš jer nemaš pametnija posla u životu nego sve to mora u najmanju ruku da bude polulegalno, lažno, itd, itd, šta sve nisi od mene tražio za usluge to nije realno ali ajde da ne otvaramo pandorinu kutiju nego lepo reci gde to radiš i još nešto ZAŠTO TE NEMA PO IMENU I PREZIMENU u bazi MUP-a, barem onom koje si mi dao?
:: Jedva sam se suzdržao da ne napišem sve ovo, ali jbg, mora čovek da se isprazni nekako, pogotovo kad su u pitanju ljudi kao ti, koji kao što si nekada pričao lome noge vodovodnim cevima, itd, ali rekoh da neću da otvaram pandorinu kutiju
:: P.S. Slobodno me ispljuj da sam psihijatrijski slučaj, ludak, budala, itd, u svom manipulatorsko - kriminalnom stilu, ne dotiče me ništa što kažeš samo mi je žao što ti jedan procenat ljudi odavde veruje i misli da si stvarno neka dobrica a ne znaju da si poremećeni psihopata i barončina spremna na sve živo
:: ::
:: :: Ajde da uvod u temu iskoristim kao obavestenje da sam se od prvog novembra zaposlio u ovlascenom servisu za lg i samsung, konkretno ja sam na telefonima, racunarima, tabletima, ali imaju odeljenja za sve aparate, od stapnog miksera do ledomata, smart tva itd.
:: :: Planiram o nekoj aj da kazemo modernizaciji, iako vecina kolega koristi laptop i to t440 lenovo, ja bih vise bio za neko desktop resenje.
:: :: Graficka nebitna, moze integrusa, ili neka pcie minimum, ssd 250gb i 1tb storage i sad zavisno od ploce koju bi mi preporucili i napajanja za to, potrebno mi je sto vise usb portova pozadi, zbog bokseva i kablova za mnogo uredjaja, ne dolaze u obzir produzeni kablovi, habovi itd.
:: :: Ako nekome nesto zatreba neka usluga, nabavka nekog dela, bilo sta, javite se mejlom. Ne radi se o zaradi nego eto da se malo rasiri dobar glas :
:: :: Telefoni gotovi danas za sutra ili dva dana zavisno od kvara, reparacije budu kao fabrika, i 6plus i sve sve :
:: :: Pa eto, tu smo :
:: :: Ocekujem predloge, unapred zahvalan :)
markozutic re 14.11.2015. 14:46 #607417

broj poruka: 1463
e pazi imam g2 mini koji ne vidi karticu kad se ubaci u njega,
Jel to moze da se sredi i da li moze da se uzme ploca za taj tel

inače digitizer na g2 se menja, jer je `zalepljen za staklo`
moze se odraditi reparacija uv lepkom

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

dbqp Re: Re: Re: Konfiguracija za servia mobilnih telefona 16.11.2015. 03:21 #607531

https://www.youtube.com/watch?v=PYNb4bbqgSM

:: Trpaj bre to govno malo !!!!!
:: Namazaniji je od svih namazanih zajedno !
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647019.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs