SSD ili PCI EXpress Kingston Predator 240gb ? Sta mislite? Savet neki?
STRANA 1 OD 2
bleach4
SSD ili PCI EXpress Kingston Predator 240gb ? Sta mislite? Savet neki?
24.10.2015. 02:24
T62301
status: user broj poruka: 211
Ljudi sta mislite da li da uzmem veci kapacitet ssd-a ili PCI express Predator 240gb ? Naravno bice iskljucivo za sistem. Vas neki savet. Koristim trenutno samsung 840 pro 128gb.
Ne vidim trenutno razloge za prelaz na M.2 SSD po ovim cenama, random performanse nisu nešto mnogo bolje, sekvencijalne jesu naravno ali ne verujem da će se to toliko osetiti u realnom radu.
Po ceni KHX Predatora od 240GB možeš da kupiš Samsung 850 Pro 512GB, što je po meni dosta bolja opcija, imaš prostora da se poprilično raširiš, ne samo OS. Ili kupi 850 PRO 256GB ili tako nešto i ostavi višak para za upgrade sledeće godine, ionako će verovatno 512-ce da se spuste na ~100€ tokom sledeće godine.
Ako baš želiš M.2 SSD, čisto da imaš najbrži SSD, pre bih sačekao da kod nas dođe Samsung 950 Pro, u svetu ga već ima, kod nas obično stignu za jedno mesec dana od svetske premijere.
Glupo sad da daš toliki novac na Predatora i za 20 dana da komšija ima brži SSD :D
Njemu ocigledno cena nije problem. Ima SSD od 128GB koji hoce da menja a na njemu stoji SAMO SISTEM. Pa koji to sistem (ili koliko sistema) ima kada mu 128GB nije dovoljno? Pritom Samsung 128 PRO. Sa te tacke gledista, bacice pare na mrtav prostor, koga vec i ovako dovoljno ima.
Dakle, kada vec hoce da baca pare, onda neka baci kao covek, da ima najbrzi SSD u selo.
:: Ili kupi 850 PRO 256GB ili tako nešto i ostavi višak para za upgrade sledeće godine, ionako će verovatno 512-ce da se spuste na ~100€ tokom sledeće godine :: :: :: :: Koji je ovo savet? Od kada se to diskovi menjaju svake godine kao mobilni telefoni? Ja mislim da disk pa bio SSD ili HDD jeste komponenta koja traje u PC-u duže od grafičke karte, procesora i sl. Koji upgrade crni kada se nije pošteno ni razradio? o_O zar ti ne misliš da je malo glupo savetovati ljudima da SSD apgrejduju svake godine, pa čak i svake druge? Šta će im onda garancija od 3 ili 5 godina?
:: :: :: :: Dakle, kada vec hoce da baca pare, onda neka baci kao covek, da ima najbrzi SSD u selo :: :: El Capita :: : Avaj, a koj su mi kurac od ovce svi ostali koji menjaju `grafe` svake godine i bacaju tonu para na njih? Ili kupuju te skupocene procesore iz potpisa? To nije `seljacizam`? Šta kažeš na savet da se SSD `upgrejduje` svake godine? 100 evra godišnje na SSD da budeš `seljo` sa najnovijim modelom u kućištu? To nije `imam najnoviji SSD u selu`?!?
MANITE da ispirate usta selom. SELJACI vrlo racionalno troše svoj novac za razliku od mnogih `gradjana` tj dece ratnih profitera, prodanih duša sa Kosova koji su prodali tamo albancima svoju imovinu ili pak dece mafijaša i kriminalaca... i svi utaloženi u gradovima. Da, da ..seljaci su vam krivi haha ...
A SSD na otprilike svakih godinu i po dana duplira kapacitet za isti novac.
Meni se tako najviše isplatilo da radim, menjam svoj SSD na svakih godinu i po, prodam ga dok je još uvek godinu+ dana u garanciji, uzmem pristojan novac i uz relativno malu doplatu pređem na duplo veći SSD i gratis bude ubrzanje.
Mnogo manje para tako trošim nego da se odmah ispružim za veći model koji mi u tom trenutku nije potreban.
A SSD odavne ne koristim samo za OS, pa mi 120GB nije dovoljno već neko vreme (a nemam više od 20GB igica na SSD-u, tako da SSD ne koristim za gaming).
- i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600, Gigabyte GTX750 Ti 2GB, Samsung 850 EVO 250GB, HGST 750GB CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-BN Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS6500
Hajmo da računamo: SSD od 256GB danas košta oko 100€ plus minus, ..disk od 512GB košta 190€. Sledeće godine će od 512GB koštati koliko? Misliš li da će koštati 100€? U redu, hajde da pretpostavimo da je i toliko.. Znači, da bi bio u `dobitku` ti moraš da prodaš svoj od 256GB sledeće godine u garantnom roku za 50€, dodaš još 50€ (pod uslovom da tada 512GB košta 100€) i bićeš dobar 40€ razliku, jer bi naravno sada umesto 100€ dao 190€ za SSD od 512GB. To je tvoja logika? U redu ponovo, lepo, ali meni to predstavlja problem, jer ja trebam biti u svakom trenutku spreman da za disk izdvojim veće pare nego što bih želeo. I tih 40€ svake godine se moraju računati kao rashod i tebi SSD nikada u kompu neće koštati 100€ max. već mnogo više. No, ko voli nek izvoli!
Cimanje od max pola sata da uradim image i ubacim ga u kućište.
A SSD mi uvek uzme neko od kolega/prijatelja, nikad mi se nije desilo da neki SSD čeka da ga prodam :)
Trenutno nemam potrebe za prelaskom na 512GB tj. da dodajem novac za to. ovih 250GB mi je dovoljno za naredni period, u ovo vreme sledeće godine će skoro sigurno 512GB biti 100€ i tada ću preći na neki veći, brži model uz doplatu od 50€ i to je to, nije neka filozofija.
Po meni se isplati tako, dodam ~50€ jednom u godinu i po dana za 2x veći kapacitet i brži SSD, nije ni približno skup sport kao jurnjava za novom grafikom ili CPU-om.
- i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600, Gigabyte GTX750 Ti 2GB, Samsung 850 EVO 250GB, HGST 750GB CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-BN Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS6500
:: :: :: :: :: :: :: :: Dakle, kada vec hoce da baca pare, onda neka baci kao covek, da ima najbrzi SSD u selo :: :: :: :: El Capita :: :: :: : :: Avaj, a koj su mi kurac od ovce svi ostali koji menjaju `grafe` svake godine i bacaju tonu para na njih? Ili kupuju te skupocene procesore iz potpisa? To nije `seljacizam`? Šta kažeš na savet da se SSD `upgrejduje` svake godine? 100 evra godišnje na SSD da budeš `seljo` sa najnovijim modelom u kućištu? To nije `imam najnoviji SSD u selu`?! :: :: MANITE da ispirate usta selom. SELJACI vrlo racionalno troše svoj novac za razliku od mnogih `gradjana` tj dece ratnih profitera, prodanih duša sa Kosova koji su prodali tamo albancima svoju imovinu ili pak dece mafijaša i kriminalaca... i svi utaloženi u gradovima. Da, da ..seljaci su vam krivi haha ... ::
Prvo, ne bacaj pare toliko. Uzmi standardan SSD koji se kaci na SATA III. Drugo, brzine vise ne predstavljaju toliki znacaj kad shvatis da sad skoro svi prebacuju preko pola gige u sekundi. Trece, a u vezi sa prva dva, uzmi SSD vece zapremine. Ne moras da cekas nove modele, nece biti nista znacajno.
``Dakle, kada vec hoce da baca pare, onda neka baci kao covek, da ima najbrzi SSD u selo.``
Ma sta ljakse zna sto je SSD, cuo nesto o njemu od rodjaka iz BG. Ugradis mu WD od 160GB, kazes, eto imas SSD, on nece ni da primeti, a ima da se qurci po selu :D
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Mozda covek na primer igra BF4 .. kao i ja i isti slucaj je kod mene. Kada stavite neku igru na ssd jednostavno nema smisla da je vise vracate na HDD.. For example : BF4 ocitava mapu vise od minut ipo na HDD-u ,mom. Kada sam kupio SSD i stavio na njega , igru je ocitavalo za nepunih 30 sekundi..A igra zauzima 30GB base game.. kada sam uzeo PREMIUM to je dodatnih 30 GB znaci 60 GB samo za BF4 .. gde susvi ostali programi.. sistem takodje.. i jos par igrica sa Steama koje igram stalno i ne zelim da cekam kao na HDD-u.. to mu je verovatno razlog zasto hoce da predje na 240GB.. Ja bi uzeo isto 240GB za igrice.. a ovaj moj 128 bi samo ostavio za programe i sistem.
Nacionalisto fašistički. Zbog takvih je Srbija na lošem glasu u svetu. Do podne mrzite sami sebe, od podne do večeri sve ostale.
:: Vlah na aparatima.. :: :: Smiri se, umreces . :: :: El Capita :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Dakle, kada vec hoce da baca pare, onda neka baci kao covek, da ima najbrzi SSD u selo :: :: :: :: :: :: El Capita :: :: :: :: :: : :: :: Avaj, a koj su mi kurac od ovce svi ostali koji menjaju `grafe` svake godine i bacaju tonu para na njih? Ili kupuju te skupocene procesore iz potpisa? To nije `seljacizam`? Šta kažeš na savet da se SSD `upgrejduje` svake godine? 100 evra godišnje na SSD da budeš `seljo` sa najnovijim modelom u kućištu? To nije `imam najnoviji SSD u selu`?! :: :: :: :: MANITE da ispirate usta selom. SELJACI vrlo racionalno troše svoj novac za razliku od mnogih `gradjana` tj dece ratnih profitera, prodanih duša sa Kosova koji su prodali tamo albancima svoju imovinu ili pak dece mafijaša i kriminalaca... i svi utaloženi u gradovima. Da, da ..seljaci su vam krivi haha ... :: ::
hahahahah, trsli ljudi nacisto, kao lajsne. Sta se bre ovaj mica ovako uzbudio, ko da njemu neko lupa na kapiju da mora staviti novi ssd...
@bleach4
Ti si onaj sto ga svrbe pare jednom u metar dana, pa ima tako neke fiks ideje da kupuje nesto sto bas i nema nekog smisla... Nadam se da samo nisi trolcina, posto su isti preplavili pcberzu, tako da ne zameri ako gresim. Kao sto su ljudi rekli, imas odlican ssd i ako ti ne gori zbog prostora, sacekaj jos malo i kupi 500gb po smesnoj ceni.
I7 4790k 5ghz(operisan) Asus Maximus VII Hero Kingston Fury 2x8gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 500gb. CoolerMaster V700
Ne razumem kontekst nacionalizma i fasizma. Prvo, sam si rekao da si vlah, nisam imao utisak da se toga stidis, ako se stidis, prestacu. Drugo, nista pogrdno nisam rekao protiv vlaha, dok ti za srbe jesi (pominjao si srpkinje u seksualnom kontekstu, sto nije lepo), dakle ti si fasista. Meni su vlasi OK, isto kao i Romi, Muslimani, Hrvati, Slovenci, Crnci...
Dakle, sta je tvoj problem, osim te gomile kompleksa i nedostatka inteligencije koje vuces kroz zivot?
Inteligentniji odgovor nisam ni ocekivao :) Dakle, da rascistimo. Da li da te i dalje oslovljavam sa Vlah, ili ti je to problem? Ti mene slobodno mozes sa Srbine, necu se ljutiti, ne smeta mi.
Mislim da je problem sto si mu prozvao avliju... Nego, bezi od njega, treba da nam uvraca posle nesto haahahah
I7 4790k 5ghz(operisan) Asus Maximus VII Hero Kingston Fury 2x8gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 500gb. CoolerMaster V700
:: Inteligentniji odgovor nisam ni ocekivao : :: Dakle, da rascistimo. Da li da te i dalje oslovljavam sa Vlah, ili ti je to problem? Ti mene slobodno mozes sa Srbine, necu se ljutiti, ne smeta mi :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.