Evo evo da vas pitam, hocu da moju konfiguraciju pustim ne neki benchmark program da mi oceni celu konfiguraciju, i interesuje me koji mi 3d mark preporcujete i gde mogu da vidim ocene ostalih ljudi i njihovih kofiguracija, tj na kojim forumima pa i da ja tamo ostavim moju ocenu...? I domace a i strane sajtove da moze da se upredi?
Nisam 100% siguran ali mislim kad iskeniraš komp 3DMARK-om možeš da pošalješ svoj rezultat na njihov sajt i onda ti on usporedi tvoju konfu sa svim ostalim. Black Wolf
Ako hoces da poredis, idi na https://www.tomshardware.com i vidi Charts u desnoj polovini ekrana. Samo klikci i sve ce ti se samo kazati. Tamo imas navedene programe koji su koristeni, a i rezultate. Imas i starije komponente testirane sa starijim programima, u gornjem desnom uglu na ekranu sa testovima.
Za koj ce ti moj ti markovi, ima samo da gubis vreme i shvatis da to nicemu ne sluzi, jer ce uvek da se pojavi nesto novo brze a ti ces da se nerviras sto nisi sacekao sa kupovinom jer bi tako imao jedno 500 markova vise nego sa tim sto si kupio.
Vreme koje ces da bacis na testiranje i poredjenje upotrebi na nesto pametnije, pokusaj da smislis nacin kako da isplatis taj racunar koji si kupio... za.ebi te markove i kuchine.
... ja benchovanje smatram korisnim u smislu uvidjanja stanja u kome se doticni komp nalazi , tj koliko je postignuto overklokom ,podesavanjem ,zamenom nekih kartica ,memorije itd ... Da bi doro `odbenchovao` komp treba da znas neke karakteristicne vrednosti u poenima za odredjeni benchmark program i za datu konfiguraciju... Takodje treba da benchovanje radis na difolt vrednostima za dati program osim ako neka tvoja komponenta ne moze da to istera... Tom`s hardware guide daje vrednosti za neklokovane procesore i kartice tako da rezultate sa tog sajta cesto koristis samo kao smernicu... Na PCberzi smo par puta diskutovali pojedine rezultate ,tako da mozes da prolistas malo starije postove i nadjes ponesto... Najcesce se za benchovanje danas koriste 3DMark 05 za starije i 3Dmark 06 za novije graficke kartice, dok se za uporedjivanje procesorske snage uz cpu score ova dva koriste i suoer pi ,cinebench 95(rendering), nuclearus itd... P.S.Da ne bi smarao ostale odradi benchovanje i posalji mi konfiguraciju i rezultate na mail... `Ajd u zdravlje!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.